Четвер, 02.05.2024, 03:25
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Лютий » 6 » Погляньмо правді в очі



    Погляньмо правді в очі
    09:55
    Відкритий лист до Президента України та послів  іноземних держав

    Ми, батьки Лілі Пухи, Наташі Вазерцевої, Іри Рибалко, яких вбили міліціонери.
    Звертаємося до Вас в такий спосіб з надією про допомогу, оскільки існуюча система правоохоронних органів, правосуддя не дають можливості оперативно і всебічно реагувати на дії чи бездіяльність міліціонерів, прокурорів, які стали на злочинний шлях.
    Безкарність, безконтрольність з боку суспільства втягує у все більші злочини працівників міліції, суддів, прокурорів. На очах у людей вони паразитують, стають власниками дорогих авто, маєтків, влаштовують нечувані п’яні гульбища, а натомість життя простої людини нічого не варте.
    22 квітня 2007 року насильницька смерть від рук п’яної компанії настигла наших дочок. Того трагічного дня дільничний, капітан міліції Олександр Павленко зателефонував із села Солошине в м.Кобеляки до свого брата В’ячеслава Павленка, щоб той привіз дівчат для відпочинку на базу, де вже розважалися високопосадовці з Полтави, Донецька, Кобеляк. Останній зі своїм приятелем взявся виконувати наказ дільничного інспектора міліції. Запропонували поїхати з ними багатьом дівчатам. Проте якимось чином умовити вдалося лише трьох. Підло обманувши, їх завезли у браконьєрське лігво. Не знали наші діти, що там чекала їх смерть. Ні того, ні наступного дня донечки додому не повернулися. Ніхто не повідомляв, де наші діти. Вбивці, навтішавшись, замітали сліди.
    Незрозуміло повели себе в цій ситуації прокурор Кобеляцького району Олег Панченко, начальник райвідділу міліції Юрій Сисенко. Як наслідок, півроку не порушувалася кримінальна справа. Тіло Ірини Рибалко до сих пір не знайдено. Вбивці не названі. Власне, завдяки нашим зусиллям, а не прокуратури і міліції (до яких ми зверталися неодноразово) вдалося зрушити справу з місця. Проте високі покровителі з обласної міліції, обласної прокуратури зробили все, щоб слідство велося не по факту зникнення та загибелі дівчат Лілі, Наташі та Іри, а по видуманій ними версії. Ця версія не витримує ніякої критики. Підсудний майор міліції Микола Гордієнко, який взяв вину на себе, заявив після суду нам, батькам, підкреслюємо, з власної ініціативи, що він там і не був, його попросили взяти вину на себе, але долю дівчат він знає, «були там міліціонери з Донецька, Полтави, Кобеляк, але поки що сказати нічого не можу». Бездіяльність міліції і прокуратури очевидна, проте cуддя Тетяна Тесленко (вона ж заступник голови Кобеляцького районного суду) заявила: «Де ви таке бачили, щоб жалувалися на міліцію і прокуратуру?» і відмовила в задоволенні адміністративного позову.
    Багато питань і до поведінки судді Віктора Голубенка, який відмовив у веденні звукозапису судових засідань і виклику свідків – працівників міліції Сисенка, Крейса, Пилипенка, братів Брейків, Антонова, у наданні роздруківки телефонних розмов та у проведенні слідчого експерименту. Він не звертав уваги на протиріччя у свідченнях О. Павленка, В.Гели, В.Омельяна, О.Підуст, М.Гордієнка, І.Марченко, А.Полякова.., не відреагував на заяву слідчого Ю.Лісного про те, що з кримінальної справи зникла роздруківка телефонних розмов. Натомість він схиляв свідків (підказуючи їм) до надання неправдивих свідчень.
    Судді Полтавського апеляційного суду взагалі залишили без уваги наші клопотання, не бажали навіть вислухати нас. Суддя Верховного Суду України В.Філатов одноосібно, очевидно не без вигоди, відмовляє у розгляді нашої справи у Верховному суді. Сотні наших листів і звернень завершуються мовчанням або відписками. Листи з Києва направляються в Полтаву, а звідти - в Кобеляки, до тих, на кого ми скаржимось. Начальник обласної міліції Михайло Цимбалюк (у якого ми були на особистому прийомі 12 березня 2008 року) взагалі не надав нам відповіді. Відмовчується прокурор області В.Войцишен, а його заступники, проявляючи службову недбалість, граються у відписки: «Підстав для прокурорського реагування немає». До цього часу ніхто з працівників міліції і прокуратури не поніс відповідальність за те, що півроку не порушувалася кримінальна справа по факту зникнення та загибелі Лілі, Наташі, Іри. Крики, погрози з боку судді Тесленко, прокурорів Бугайця, Панченка, а останнім часом (11.01.08, 14.01.09) і відверті погрози «прирізати» від невідомого, і все через те, що ми хочемо знати, хто і за що вбив наших дітей.
    До сьогодні ніхто з представників міліції, прокуратури, суду не спромігся дати відповіді на сотні наших запитань. Ми запитуємо: хто протидіяв об’єктивному і оперативному розслідуванню справи про зникнення наших дітей, Лілі, Наташі, Іри?
    Де сталося вбивство дітей? Хто стріляв того дня на базі? Чому до сих пір не допитані власник бази відпочинку та власники 13 незаконних будівель на її території, адже вони могли бути свідками тих трагічних подій? Чому зайняло вичікувальну позицію Управління служби безпеки України в Полтавській області? Може злякалися багатого власника бази та працівників міліції? Чому свідки трагічних подій Вадим Гела, Олександр Павленко, Микола Гордієнко, В’ячеслав Павленко, Максим Крейс, Володимир Омельян, Олена Підуст, Брати Брейки та інші не були допитані своєчасно? Чому вони не були своєчасно обстежені на алкоголь та на предмет тілесних ушкоджень? (Нам відомо, що у В.Павленка була сильно травмована рука). Чому начальник міліції Юрій Сисенко відмовив батькам у наданні пошукової собаки, заявивши, що в міліції таких собак немає? Хто підкинув порубаний човен «Казанка» у воду? Чому В.Омельян разом з рибінспектором організували його викрадення? Звідки на тілі Лілі Пухи сліди насильницької смерті? Як міг судмедексперт Андрій Поляков написати у довідці про смерть, що Ліля потонула через перевертання човна? Він що, бачив, як це відбувалося? Чому він написав аж три акти експертизи тіла Лілі Пухи? Чого так злякалися міліціонери після нашого наполягання на ексгумації тіл? Коли буде проведена незалежна судмедекспертиза? Хто і з якою ціллю осквернив пам’ятник Лілі? Хто підмінив фотокартки човна в кримінальній справі? Як умудрилися cуддя Голубенко та cуддя апеляційного суду послатися на довідку, яка в кримінальній справі відсутня? Чому прокурор району О.Панченко заявив, що він аж три дні нічого не знав про зникнення та загибель наших дітей? Хто повкидав тіла Наташі та Лілі у воду? Де тіло Ірини Рибалко? Чому Олена Підуст розповідала: «Дві дівчини, чорненька і біленька, тікали, були схвильовані, викликали таксі»? Пізніше вона відмовилася від своїх слів заявивши: «Я не хочу, щоб з моїми донечками таке трапилося». Чому взявся допомогти, а потім відмовився працівник міліції Юрій Лісний - родич загиблої Н.Вазерцевої? Як міг запрацювати телефон Лілі Пухи, пробувши (за версією слідства) у воді 9 днів, і чому у ньому були стерті всі дзвінки? Чому прокурор Бугаєць пропонував нам хабара по 5 тисяч гривень за закриття справи? Чого злякалася О.Максюта, директор Світловодської гідрометеообсерваторії, не зазначивши у відповіді на запит прокурора М. Каюкова про погоду 22.04.07 із 17.00 до 22.00? Чому в кримінальній справі відсутні відповіді на звернення слідчого В.Бабенка до начальника Кобеляцької гідрометеостанції та на звернення В.Ясинської до гідрометеослужби м.Світловодська?
    До цього часу не названі всі фігуранти справи, окремі свідки-міліціонери, мабуть за брехливі свідчення, отримали підвищення по службі. Речові докази зникають, наші звернення натикаються на глуху стіну бюрократизму та байдужості посадовців МВС, Генеральної прокуратури, обласної держадміністрації, обласної прокуратури, обласної міліції. Ніхто з представників зазначених організацій не зустрівся з нами, нас не чують чи не бажають чути ?!...
    Правопорушення вчиняють особи, які отримують заробітню плату з бюджету, тобто за наші з Вами кошти як платників податків. Погляньмо правді у вічі... Навіщо суспільству такий тягар!!? Навіщо ці хворобливі нарости на суспільстві?
    Нелюди забрали в нас найдорожче – дітей!
    Просимо Господа і Вас, керівників нашої держави, належним чином відреагувати на наше звернення.
    Шановні громадяни України! Шановні Посли поважних держав!
    Сьогодні трапилося горе в наших родинах! Допоможіть нам! Скажіть своє вагоме слово ЛЮДИНИ з великої літери.

    Рибалко М.Ю., м.Кобеляки,
    пров. Щорса, 7;
    Пуха Г.М., м.Кобеляки, пров. Кірова, 8/2;
    Вазерцева Г.Г., с.Василівка
    Кобеляцького р-ну.

    Від редакції: У свій час вже колишній начальник Кобеляцького РВ УМВС Юрій Сисенко обіцяв представникам ЗМІ, що проведе прес-конференцію з приводу цієї резонансної справи. Але так і не провів.

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1251 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net