Субота, 20.04.2024, 15:41
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5557
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Березень » 20 » Житлово-комунальні господарства у Кобеляках



    Житлово-комунальні господарства у Кобеляках
    14:20
    15 березня – день працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення. Щоб дізнатися, у яких умовах працівники установ зустрічають свято, кореспондент «ЕХО» завітала до міської сервісної служби та ККП «Водоканал»

    Без тепла, але в дружньому колективі
    У приміщенні міської сервісної служби третього березня відключили опалення. Боргу у службі немає, проблема в тому, що за газ потрібно платити наперед. Проте ці проблеми не заважають працівникам служби, вони продовжують плідно працювати. Робітники з самого рання наводять лад на вулицях. Директор міської сервісної служби Володимир Слісаренко займається проектною документацією і найближчим часом планує окультурити міський пляж: обладнати його згідно санітарних норм, встановити шлагбаум, табло з правилами поводження людей на воді та облаштувати територію контейнерами для сміття.
    35% населення Кобеляк отримують послуги контейнерного господарства. Володимир Миколайович наголосив, що контейнери призначені виключно для побутового сміття (з будинків, квартир). Люди ж стягують гілки, гній та інші недопустимі речі.
     Громадяни міста утворили близько восьми великих стихійних смітників. Працівники житлово-комунального господарства планують їх ліквідувати. Особливо засмічені на сьогодні вулиці Котляревського, Кірова, міські парки.
    - Хотілося б, щоб у місті працювала відповідна комісія по виявленню порушників, яка б контролювала і запобігала утворенню смітників, – говорить Володимир Слісаренко. – Наведення належного санітарного стану в місті просто необхідне. На сьогодні такої комісії не існує.
    У цьому році буде закуплено сосну, тую і ялинку. Буде посаджено 50 саджанців, на які витратять близько трьох тисяч гривень.
    Але існують й інші проблеми, які потребують систематичних капіталовкладень: освітлення вулиць, ямковий ремонт доріг, ритуальні послуги та ін.
    Хоча і прохолодно у приміщенні, однак у дружньому колективі завжди тепла атмосфера, та й за роботою мерзнути часу немає.

    Оптимістичний «Водоканал»
    Основною проблемою на сьогодні у «Водоканалі» є друга водонапірна башта. Якщо башту біля парку Перемоги з допомогою влади вдалося відремонтувати, то подібна споруда на вулиці Оздоровчій зараз в аварійному стані. Вона була побудована 17 років тому зі старих матеріалів. Тоді дві водонапірні башти з’єднали в одну. Вже протягом двох років працівники «Водоканалу» піднімають питання про її заміну. У 2007 році була підготовлена проектно-кошторисна документація, яка попала в програму Кабміну на 2008 рік. Цей проект повинні були профінансувати з державного бюджету в сумі 260 тисяч гривень. Однак після перевиборів і зміни складу Кабінету Міністрів місто Кобеляки було викреслено з фінансування. Нині надія в цій справі зостається лише на допомогу міської та районної влади.
     Наступною невирішеною проблемою на сьогодні є застарілі водомережі. Близько 90 кілометрів труб тягнуться по місту. З них 45-50% побудовано більше 20 років тому. Ускладнює ситуацію побудова мереж різними методами: яку трубу на той час кооператив дістав – таку і ставили. У одних труби бетонні, у інших – чавунні або пластикові. Жителі деяких вулиць скаржаться на слабкий тиск води. Коли працівники «Водоканалу» починають розбиратись у причині, то виявляють, що по одній вулиці йдуть труби різної товщини. Наприклад, спочатку прокладена труба діаметром 100мм., потім 50мм., а потім знову 100мм. Зрозуміло, що через такі перепади тиск у мережах не може бути стабільним.
    Якщо кожного року замінювати по 5 кілометрів водогону, то потрібно 9 років, щоб замінити 45% труб. За цей період можуть вийти з ладу вже інші труби, вік яких – 15 років. Тобто цей процес безкінечний, а отже і його фінансування повинно бути систематичним.
    На цьому проблеми «Водоканалу» не закінчуються. Труби артезіанських свердловин свій термін придатності вже вичерпали. Слід зазначити, що кожна артсвердловина сягає 110-150 метрів. Одинадцять свердловин потребують термінової заміни. Також виходять з ладу насоси, які встановлені на них.
    Не в кращому стані техніка «Водоканалу», якій майже 25 років. Замінювати її на даний час нічим. Можна тільки уявити, які зусилля докладають працівники підприємства, щоб пройти техогляд.
    – Колектив, я вважаю, у нас найкращий, – розповідає директор ККП «Водоканал» Юрій Тагадюк. – І хотів би підкреслити, що люди, які працюють у нас, – незрівнянні працівники. Більшість з них працює багато років. Нещодавно був день народження у найстаршого працівника нашого підприємства. Василь Порохня 30 років працює у «Водоканалі». Він був довгий час водієм різних машин, а зараз – охоронець. Коли ми його вітали з 60-річчям, то я побажав, щоб Василь Іванович працював на підприємстві стільки років, скільки йому дозволить здоров’я і бажання. На таких людях тримається «Водоканал».
     Здається, інші підприємства з такими фінансовими проблемами давно опустили б руки. А працівники «Водоканалу» оптимістично налаштовані. Кореспондента зустріли привітно і з усмішкою. Хтось «порпався» у старенькому автомобілі, а хтось зварював деталі… Проблеми, які є на підприємстві, банально упираються в кошти. Робітники з бажанням ставляться до роботи, і якби їм надали відповідне державне фінансування, про їх проблеми ми б, напевно, ніколи не почули. Тож витримки їм та терпіння.

    Урочисті збори
    Минулої п’ятниці у залі міської ради проводились збори з нагоди державного свята дня працівника житлово-комунального господарства.
    Директор міської сервісної служби Володимир Слісаренко звернувся через пресу до громадян міста, прохаючи їх вивозити сміття на звалище, а не викидати у парках та побіля річок. В свою чергу директор ККП «Водоканал» зауважив, що варто працівникам комунальних служб хоч один день не вийти на роботу - і результат помітять всі.
    Міський голова Олександр Ісип:
    – Не всі працівники змогли з’явитись на свято, тому що кожну п’ятницю працює бригада по вивезенню сміття з контейнерів. Люди виконують щоденну, непомітну, але геройську працю. Ми маємо 100 контейнерів. Якщо працівники сервісної служби кожен контейнер оперативно обслуговуватимуть за 3 хвилини, то на цю роботу кожного разу вони витрачають по 5 годин безперервної праці. А ще потрібно зробити кілька ходок на звалище, прибрати майданчики, на яких розміщені контейнери. Виходить, що робітники витрачають по 8-10 годин. Так само трудяться бригади «Водоканалу», від яких залежить постачання води у кожну оселю. Вони ремонтують пориви водомережі, а більшість людей не бачать цієї роботи та низько оцінюють важливість їх праці.
    Голова Кобеляцької районної ради Володимир Жуков:
    – Щоб був порядок, потрібно не прибирати кожного дня, а просто не накидати. І коли їдеш по дорозі, дивишся на засмічені узбіччя, думаєш: невже тут живуть українці? Гадаю, плакати «Дякуємо за чисті узбіччя» краще замінити на фразу «Шановний українець, чисте узбіччя – твоє обличчя». Можливо, людина тоді подумає, перш ніж смітити, про те, що потрібно любити Україну кожному, а не лише працівнику комунальної служби.
    Голова райдержадміністрації Олег Решетило:
    – Я сьогодні свій день почав з того, що заглянув у книжечки і послав жінку платити за комунальні послуги. Раджу це робити своєчасно й іншим. Якщо громадяни поважають працівників цих служб, то це буде найкращий вияв поваги. Відносно ж міської ради, районної ради та адміністрації – нам потрібно залучити серйозних інвесторів. Ми повинні з них «витягти» гроші на розвиток інфраструктури. Таким чином ми зможемо вирішити глобальні проблеми міста.
    В наступній частині проведення урочистих зборів було нагороджено грамотами працівників ККП «Водоканал»: Лідію Маляву, Аллу Червону, Олександра Попругу, Миколу Мосура, Володимира Юрка, Олега Волошка; працівників міської сервісної служби: Юрія Долгова, Тетяну Абдурахманову, Михайла Дуная, Василя Клименка, Сергія Ребеку та Володимира Рибалка.
    Подяки міського голови висловлювались Руслану Костіну та Євгену Шамкову. Грамотами міської ради були нагороджені Григорій Срібний, Андрій Ткаченко, Ярослав Янча, Юрій Рябуха, Валентина Радченко, Павло Яровий, Олександр Писаренко і Раїса Новикова.
    Головним управлінням житлово-комунального господарства Полтавської обласної адміністрації присвоєно звання «Ветеран праці» Володимиру Гречаному, Наталії Новіковій та Сергію Рябеці.
    Директорам підприємств подарували по комп’ютеру, а працівників преміювали.
    Далі на учасників зборів чекав святковий концерт від вихованців дитячого садка «Золотий півник». Чарівні дітлахи дарували вірші та пісні.

    Любов ОНИЩЕНКО
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 739 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net