Пятниця, 29.03.2024, 14:12
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Березень » 27 » Ідентифікація та щеплення тварин



    Ідентифікація та щеплення тварин
    13:13
    У державному управлінні ветеринарної медицини, крім профілактики та лікування тварин, займаються ідентифікацією ВРХ. А менш ніж за тиждень почнуть ідентифікувати товарних свиней

    Маєте свиню? Читайте про нововведення
    На підставі наказу Міністерства аграрної політики України від 27.12.2007 року з квітня 2009 року переміщення свиней з господарства та забій на м'ясо здійснюється за умови, що тварини ідентифіковані в установленому порядку. Ідентифікація та реєстрація свиней запроваджуються для одержання оперативної та надійної інформації про поголів'я племінних свиней щодо статі, віку, породної належності та його місцезнаходження з метою поліпшення управління і прогнозування ринків продукції свинарства; охорони території України від інфекційних захворювань; контролю за санітарним станом виробництва і походженням продукції свинарства; профілактики, лікування та ліквідації інфекційних і незаразних хвороб; забезпечення дотримання вимог законодавства з племінної справи у тваринництві; оптимізації розробки і виконання селекційних програм, організації технологічних систем у свинарстві, підвищення достовірності інформації при сертифікації племінних (генетичних) ресурсів; забезпечення візуальної ідентифікації кожної племінної тварини в стаді та ін.
    Ідентифікацію свиней в особистих селянських господарствах проводитимуть агенти з ідентифікації у такому порядку: власник тварини звертається до агента з ідентифікації тварин державного підприємства «Агенство з ідентифікації і реєстрації тварин», який ідентифікує тварину шляхом прикріплення вушної бірки з індивідуальним ідентифікаційним номером та одночасною видачею власнику тварин заповненої відомості переміщення свиней у 4-х примірниках. У разі проведення ідентифікації дорослої тварини власник такої тварини повинен забезпечити її фіксацію.
    На сьогоднішній день вартість проведення ідентифікації однієї голови становить 20 гривень.
    Попри всі намагання держави покращити якість м'яса, деякі громадяни вважають процес ідентифікації тварин ще одним способом «здерти» з людей кошти.
    Житель Кобеляк Федір Мусієнко тримає п'ять свиней. Ідентифікувати їх не збирається.
    - А що це змінить? - обурюється Федір. - От уявіть, вигодувала бабуся на селі поросятко. Чи вона знатиме, куди звертатись, як той документ оформляти? Вона просто дешевше його продасть перекупщику і все. А я своїх свиней держу для себе, навіщо мені свиням ті бірки вішати?
    Продавець м'яса на ринку, який не побажав назватися, вважає процес біркування просто ще одним бар'єром у торгівлі «м'ясників».
    - Спочатку податки підвищили, а тепер ще й ідентифікацію вигадали. Я впевнений, якість товару не покращиться. Лише нам нові проблеми створюють.

    Ідентифікація ВРХ подорожчала
    Агенти по ідентифікації тварин займаються великою рогатою худобою з 2004 року. За цей період в Кобеляцькому районі ідентифіковано вже 90% корів. Сума цієї послуги з 1 грудня 2008 року збільшилась до 70 гривень. Якщо тварина не ідентифікована, то господар не має права реалізовувати молочні продукти та м'ясо.
    У Кобеляцькому районі проводять дослідження ВРХ на лейкоз і бруцельоз з метою попередження перезараження тварин на пасовищах. На сьогодні з діагнозом «лейкоз» більше 200 голів утримуються у приватному секторі району. Яким чином рак крові у тварин діє на людей під час споживання м'яса - невідомо. Тому ніяких заборон на такий товар не існує. І коли ми купуємо яловичину - нам навряд чи повідомлять, хворіла тварина лейкозом чи ні.
    Найбільше заражених лейкозом тварин знаходиться на території Орлицької, Бродщинської, Вільховатської, Василівської сільських рад. В одному з сіл району під час розпаду колгоспу корів видавали селянам як ліквідний товар. Тоді 50 відсотків ВРХ були хворі лейкозом. Як наслідок, і до сьогодні у цьому населеному пункті утримуються заражені лейкозом тварини.
    Служба охороняє від інфекційних хвороб тварин району. Кожного місяця ветеринарні лікарі зобов'язані дослідити корів на мастит. Нині ціна такого дослідження становить 2 грн. 50 коп. Відношення громадян до цієї процедури вкрай негативне. Вони усіляко намагаються ухилитись від перевірки.
    Мастит - це запалення молочної залози, ведуче місце у виникненні та розвитку якого займають мікроорганізми. Ця хвороба несе невидиму небезпеку для здоров'я людей через попадання молока від хворих корів у збірне. Люди ж, замість співпраці з ветлікарями, намагаються збути молоко, не перевіряючи його якість. А тепер уявіть, який молочний товар можна придбати у цих людей.
    Запитуйте у продавців м'ясо-молочних продуктів документи, які підтверджують якість товару. Таким чином ми зможемо зберегти своє здоров'я, а ветеринарним лікарям тоді не доведеться «ганятися» за порушниками, бо їх просто не буде.


    Любов ОНИЩЕНКО
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 5396 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net