Пятниця, 29.03.2024, 07:37
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5534
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Квітень » 3 » Кобелякам – річку, Новим Санжарам – колектор, а Ліщинівці – сонячну енергію



    Кобелякам – річку, Новим Санжарам – колектор, а Ліщинівці – сонячну енергію
    12:22
    Днями відбулася так звана бюджетна сесія Полтавської обласної ради. Депутати виділили майже півтора мільйони гривень на поліпшення екологічної ситуації в Кобеляцькому та Новосанжарському районах

    Про перипетії сесії облради, про те, які суми і на які цілі надійдуть гроші, розповів для читачів «ЕХО» Анатолій Шкарбан, депутат Полтавської обласної ради від Блоку Юлії Тимошенко.
    За словами Анатолія Миколайовича, сесія облради була досить важкою. «З боєм» доводилось відстоювати кожну позицію, кожну тисячу гривень, потрібну Кобеляцькому району волею долі та завдяки вмілому підходу Новосанжарського селищного голови Андрія Реки включився Анатолій Шкарбан і в лобіювання інтересів Новосанжарщини.
    По різного роду екологічних програмах депутати-обласники мали розподілити 12 мільйонів 600 тисяч гривень. Значну частину цих коштів стараннями Анатолія Шкарбана та Григорія Перерви вдалося залучити для поліпшення довкілля двох наших районів.
    Новосанжарська селищна рада в 2009 році отримає 50 тисяч гривень для придбання контейнерів по збору твердих побутових відходів. Від цього і так чисте селище стане ще більш охайним і красивим. 550 тисяч гривень депутати виділили на реконструкцію каналізації дитбудинку, що знаходиться в Нових Санжарах. І ще 200 тисяч підуть на засадження молодими деревами території, яка постраждала в минулому році від лісової пожежі.
    Найбільш дискусійною позицією, на думку Анатолія Шкарбана, було фінансування робіт по закінченню будівництва полігону для утилізації твердих побутових відходів в селі Зачепилівка Новосанжарського району. «По великому рахунку, всі ці полігони є позавчорашнім днем», - так висловився депутат з цього приводу.
    - Вони повністю проблеми не вирішують. Полігон – це всього-на-всього великий і більш-менш впорядкований смітник. А відходи потрібно не утилізувати, а повністю переробляти і використовувати. Як в Німеччині. Та ми гроші на Зачепилівку дали. Чому? По-перше, там будівництво полігону в стадії завершення, і було б нерозумно перетворювати його на довгобуд. А по-друге, Україна – не Німеччина. Нам ще далекувато до впровадження їх технологій.
    Досить значні кошти отримає на екологічні програми і Кобеляцький район. 100 тисяч гривень надійдуть на завершення робіт по впорядкуванню берегів річки Вовча, що на території Бутенківської сільради. Це дасть змогу припинити щорічні весняні підтоплення, від яких страждають жителі Бутенок та Бережнівки. Частина із майже 2 мільйонів гривень, виділених на заліснення, обов’язково надійдуть в Кобеляцький район. Щоправда, через Кременчуцький лісгосп. Анатолій Шкарбан відзначив, що в ідеалі на Кобеляччині повинно бути самостійне лісництво. Адже лісівництво – це величезне виробництво. Ліс не лише саджають, а й випилюють та продають деревину. А це – надходження до бюджету та Пенсійного Фонду. Але створення самостійного лісництва в Кобеляцькому районі є більш віддаленою перспективою.
    299 тисяч гривень надійдуть на реконструкцію марківського ставка. На думку депутата, це замало. Але даної суми вистачить, щоб роботи продовжувались.
    Ще 299 тисяч депутати виділили для початку робіт по розчищенню річки Кобелячок в межах міста. Щодо цього проекту, Анатолій Шкарбан висловився наступним чином: «Частина моїх колег страшенно не хотіла виділяти грошей на розчищення водойм, вважаючи дані проекти марнуванням коштів. Дійсно, сьогодні річку почистиш, а завтра вона знову замулиться. Робота ця затратна, невдячна і непомітна. Але дуже потрібна. А ще вона потребує суворого і прискіпливого контролю з боку громади. Адже за 300 тисяч можна розчистити 100 метрів річки. А можна й метр. Тому хід таких робіт не можна віддавати лише під контроль чиновників. За цим повинні стежити і депутати, і преса. І громадські організації».
    Розповів Анатолій Миколайович ще про два цікавих екологічних проекти. Це – встановлення у Ліщинівському та Вишняківському будинках-інтернатах систем сонячних колекторів. Дане нововведення дасть змогу налагодити в цих закладах підігрів води. Вартість проекту – 250 тисяч гривень. Сонячні батареї дають змогу влітку нагріти 6 кубометрів води до температури +75 градусів. Взимку - до + 45 градусів. Анатолій Шкарбан прогнозує, що в разі, якщо цей експеримент стане успішним, то від бажаючих встановити сонячні батареї за бюджетні гроші просто відбою не буде. Адже теоретично таким колектором можна повністю обігрівати, скажімо, навчальний заклад.
    Також депутати-обласники «з боєм» виділили 600 тисяч гривень фірмі «Діола». Це підприємство займається видобутком ртуті із люмінесцентних ламп. І потребує додаткового фінансування для придбання нового обладнання, яке дасть змогу відбирати з ламп 100 відсотків ртуті. Покращення якості роботи «Діоли» дасть змогу не забруднювати довкілля цією небезпечною речовиною. А комунальні підприємства всієї Полтавщини отримають 15-відсоткову знижку при наданні послуг «Діолою». «Настане той час, сподіваюсь, настане дуже швидко, коли всі бюджетні, і не лише бюджетні установи та організації звітуватимуться, куди поділи використані люмінесцентні лампи», - сказав з цього приводу Анатолій Шкарбан.


    Ігор Філоненко
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 875 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net