Пятниця, 19.04.2024, 00:44
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5555
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Квітень » 3 » Анатолій Ратаєв: «Це зухвала, тупа і дебільна фальсифікація»



    Анатолій Ратаєв: «Це зухвала, тупа і дебільна фальсифікація»
    13:07
    Цими словами письменник, житель Кобеляцького району охарактеризував результати розслідування резонансної справи, пов’язаної зі смертю Лілії Пухи, Наталії Вазерцевої та Ірини Рибалко. І хоча Верховний суд тричі відмовив у розгляді даної справи, батьки загиблих дівчат не змирились. Цього разу вони звернулись за допомогою до Кобеляцької районної ради

    Микола Рибалко, Галина Пуха і Галина Вазерцева надіслали звернення до районної ради, на яке рада відреагувала, запросивши батьків 30 березня на засідання.
    – Всі ми розуміємо, з яким горем ви зіткнулись, – звернувся до батьків голова районної ради Володимир Жуков. – Можливо, це не наші повноваження – розглядати це питання юридично. – Але морально, я вважаю, що ми зобов’язані допомогти.
    Депутат районної ради Анатолій Таранушич запропонував оформити звернення батьків юридично правильно і проголосувати за нього на сесії районної ради, щоб дійсно звернутися до Президента та високих установ.
    Крім звернення батьків, до райради надійшов лист від письменника Анатолія Ратаєва, жителя хутору Ісаївка Кобеляцького району. Він має юридичну освіту. Земляки часто звертаються до Анатолія за порадою. За його словами, місяць тому до нього прийшли два чоловіки, які не назвали свого імені. Один з них повідомив, що його викрадали, і показав синці по всьому тілу. Мовбито його стукнули, одягли мішок на голову, кинули в машину, завезли і десь прив’язали. Потім поставили записуючий засіб і наказали розповідати все, що було в той день (коли загинули дівчата) на базі у Солошино.
    – Який би ти багатий не був і яку б посаду не займав, ти є соціально незахищеним, – продовжував Ратаєв. – Тому потрібно діяти, щоб у Кобеляцькому районі не розпочались оці терористичні акти. Один з чоловіків вирвав сторінку з «ЕХО Кобеляк» із публікацією про цю трагедію. Тоді я вперше дізнався, про що йде мова, бо раніше про це не чув. А коли прочитав, знайшов батьків, переговорив з новосанжарським судмедекспертом, з деякими посадовими особами та зрозумів, що це повна фальсифікація того, що трапилось насправді. Адже немає жодного кваліфікованого доказу версії про втоплення. Чи під час розтину знайшли воду в легенях? Адже якщо людину потопили, то повні легені будуть води. Якщо ж спочатку вбили, а потім втопили, то в легенях води не може бути.
    Анатолій Ратаєв звернувся до депутатів з пропозицією написати звернення до комітету захисту прав людини Верховної ради. Висловлювався по цьому питанню Олександр Андрейко, депутат районної ради Володимир Рева та інші.
    Журналіст, офіційний представник батьків Олександр Кулик нарікав на місцеву пресу, яка, на його думку, недостатньо висвітлювала історію про смерть дівчат на шпальтах газет.
    Під час засідання часто лунали фрази: «свідок боїться свідчити, бо своїх дітей має», «свідки відмовились від своїх слів», «є такі люди, що знають правду, але відмовляються сказати»…
    Інший офіційний представник батьків загиблих дівчат, перший заступник голови обласної організації «Українська козацька громада» Леонід Митько продемонстрував телефон Лілії Пухи, який нібито пролежав у воді дев’ять днів. Телефон працював. Також він продемонстрував пакунок, у якому батькам надійшла кореспонденція від адвоката. Пакунок розірвано.
    - Телефон Наталі Вазерцевої теж працює, але у невідомих осіб, – стверджує Леонід Митько. - Касаційна скарга знаходиться на розгляді у Верховному суді. 31 березня Апеляційний суд визнав бездіяльність Кобеляцької міліції і прокуратури, обласної міліції і транспортної прокуратури. А засуджений умовно Микола Гордієнко, так і не відсидівши за гратами жодного дня, потрапив під амністію ще до нового року.
    Депутати уважно слухали виступи батьків, які два роки оббивають пороги різних інстанцій з єдиним запитанням: хто і за що вбив їх донечок?
    На засідання були запрошені представники прокуратури та міліції, однак ніхто з них не з’явився.
    Наприкінці обговорення було остаточно вирішено, що президія рекомендуватиме постійній комісії з депутатської етики розглянути дане питання, а потім внести на розгляд чергової сесії.


    Любов ОНИЩЕНКО
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1350 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net