Четвер, 28.03.2024, 23:20
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5533
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Квітень » 16 » ДАІ інформує



    ДАІ інформує
    18:03
    З прийняттям Верховною Радою України Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" стан аварійності на автошляхах держави істотно покращився. Застосовані жорсткі заходи впливу до порушників Правил дорожнього руху суттєво покращили стан транспортної дисципліни водіїв та ефективно вплинули на рівень аварійності та тяжкості її наслідків.
    Так за період з 17 листопада 2008 року (з дня набрання Законом чинності) до 1 січня 2009 року кількість автопригод із постраждалими зменшилась на 41,5% (із 7,4 тис. до 4,3 тис. ДТП), загиблих у ДТП осіб - на 42,6% (із 1170 до 672), травмованих учасників дорожнього руху - на 43,7% (із 8,9 тис. до 5 тис).
    Упродовж двох місяців цього року тенденції щодо зниження рівня аварійності та тяжкості її наслідків збереглись. За два місяці цього року кількість ДТП із постраждалими порівняно з аналогічним періодом 2008 року зменшилась на 38,4% (із 6,2 тис. до 3,8 тис. ДТП), загиблих осіб - на 44% (із 1034 до 578), травмованих учасників дорожнього руху зменшилась майже на 40% (із 7,6 тис. до 4,6 тис.)
    Якщо у 2007 році щодоби на шляхах держави в середньому гинуло 26 осіб, то впродовж 2008 року цей показник знизився до 21 особи, при цьому в період з 17 листопада по 31 грудня він зменшився до 15 загиблих, а в січні-лютому 2009 року - вже до 10 загиблих на добу.
    Внаслідок недостатнього рівня роз'яснювальної роботи серед населення щодо дії положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" та відсутності належної взаємодії між працівниками ДАІ та учасниками дорожнього руху до Верховної Ради України продовжують надходити численні звернення з приводу необгрунтовано суворого покарання порушників Правил дорожнього руху. При цьому формується суспільна думка про те, що погані дороги в Україні, відсутність розмітки та низький рівень підготовки водіїв є підставою, що дозволяє порушувати Правила дорожнього руху, перевищувати швидкість, порушувати правила обгону, не пропускати пішохода, сісти за кермо напідпитку, не пристібнутися ременем безпеки, проїхати на заборонний сигнал світлофора і таке інше.
    Наявність вищезазначених проблемних питань не є підставою для порушення Правила дорожнього руху. Навпаки, до їх остаточного вирішення контроль за дотриманням усіма учасниками дорожнього руху цих Правил повинен бути максимально жорстким. У зв'язку з цим недопустимими є безпідставні висловлювання окремих посадових осіб органів виконавчої влади про відміну чи призупинення тих чи інших норм Закону, оскільки такі дії провокують учасників дорожнього руху на правопорушення.
    Прийняття Верховною Радою України Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" було своєчасним та необхідним, викликаним тією жахливою ситуацією, що склалась на той час на автошляхах України. Але будь-який закон може працювати ефективно тільки за умови позитивного сприйняття його суспільством та високого професіоналізму й моральності тих, хто наділений владними повноваженнями контролювати його виконання.

    Вадим Чумак,
    командир Кобеляцької роти ДПС

    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 733 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net