Пятниця, 26.04.2024, 13:49
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 11
    Гостей: 11
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Квітень » 16 » На день народження Миколи Касьяна відкрили каплицю



    На день народження Миколи Касьяна відкрили каплицю
    18:59
    10 квітня в Кобеляках на цвинтарі відбулось урочисте відкриття новозбудованої каплиці Всіх святих. Це одна із нечисленних культових споруд, права на яку повністю належать громаді. Основний фінансовий внесок на будівництво зробив Микола Касьян, відомий лікар та меценат
    Рівно рік тому на міському кладовищі був закладений перший камінь у фундамент майбутньої культової споруди. За задумом ініціаторів цього проекту кобеляцького міського голови Олександра Ісипа та академіка Миколи Касьяна каплиця повинна бути доступною для християн усіх конфесій та патріархатів. А права на неї навічно закріплені за громадою Кобеляк.
    Микола Касьян виділив на новобудову 75 тисяч гривень. Це кошти із особистих заощаджень академіка та грошові внески його друзів. А з часом меценатський рух охопив усе місто. В тій чи іншій формі зробили свій внесок у будівництво церкви 32 спонсори. Серед них і приватні підприємці, і фірми та організації. Крім Миколи Андрійовича, гроші виділили Світлана Панічевська, Анатолій Близнюк, Леонід Руденко, Валерій Женгура, Олександр Калитка, Іван Рева, Володимир Рева, Інна Кущ, Людмила Шевченко, Іван Терновий, Роман Василенко, Володимир Долгов, Олена Міщенко, ТОВ «Полагросервіс». Розмір пожертвувань коливався від 500 до 5000 гривень. Інші меценати допомагали якщо не грошима, то будівельними матеріалами. Свій внесок у будівництво зробили підприємства «Будсервіс» (Олександр Чінін), «Будекспрес» (Андрій Дубина), райавтодор (Микола Бутенко), ККП «Міська сервісна служба» (Володимир Слісаренко) і «Водоканал» (Юрій Тагадюк), ЗАТ «Мрія» (Надія Карнаух), управління з експлуатації газового господарства (Петро Маник), Кобеляцька філія ВАТ «Полтаваобленерго» (Сергій Зінченко), центр зайнятості (Наталія Хейлик) та підприємці Роман Панченко, Ярослав Голтвянський, Юрій Терніков, Андрій Боняк, Андрій Федоренко, Ігор Проценко, Юрій Срібний, Микола Горбуля, Олександр Кулик. Священик Георгій Момоход подарував підсвічник, а інспектор держуправління по охороні навколишнього середовища Віталій Мазняк привіз і особисто посадив кілька молодих дерев.
    Та навіть завдяки такій підтримці коштів не вистачало. І міський голова серйозно непокоївся, чи вдасться завершити будівництво за рік, як було заплановано. І тут на допомогу прийшов Герой України, почесний громадянин Кобеляк і давній друг Касьяна Семен Антонець. Він і профінансував завершальний етап робіт. Всього на спорудження каплиці було витрачено близько 150 тисяч гривень.
    В день відкриття каплиці Всіх святих на міському цвинтарі, крім жителів міста, зібралися гості з інших районів Полтавщини. Звичайно ж, прибув із Шишак Семен Антонець. Крім нього, кобелячан вітали кременчуцький міський голова Микола Глухов, Новосанжарський селищний голова Андрій Река, їх колеги із Карлівки, Нової Галещини та Підгори – Сергій Яковенко, Надія Ярмолюк і Зінаїда Лісова. Районну владу представляли голова РДА Олег Решетило та голова райради Володимир Жуков.
    Відкрив урочисте зібрання на правах господаря Олександр Ісип. Він прийняв від будівельника Андрія Дубини символічний ключ від каплиці та вручив від імені міської ради грамоти всім, хто брав участь у будівництві храму.
    Микола Касьян подякував усім за допомогу і закликав священиків усіх конфесій до об’єднання. В черговий раз зізнавшись у вічній любові до рідних Кобеляк, Микола Андрійович згадав приказку свого авторства: «Москва і Київ нам до сраки, у нас столиця – Кобеляки».
    Семен Антонець жартома покартав свого друга за те, що слабує здоров’ям, поздоровив його з 72-річчям і сказав: «Нічого, Миколо, я тебе сьогодні 100 грамами поправлю».
    Були присутні на урочистостях і представники двох православних і греко-католицької церков.


    Ігор Філоненко
    http://exo.at.ua/
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1514 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net