Пятниця, 19.04.2024, 21:16
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Квітень » 16 » Валентин Панічевський: «Не «взули», а пошили в дурні»



    Валентин Панічевський: «Не «взули», а пошили в дурні»
    19:09
    В минулому номері ми повідомляли про спільне засідання виконавчої влади Кобеляччини і депутатів районної ради. Під час нього розглядалась ціла низка питань. Деякі з них були пов’язані з діяльністю Кобеляцького УТМР. На адресу керівника цієї організації Валентина Панічевського були висловлені кілька критичних зауважень. Зокрема, щодо передачі майна УТМР на баланс госпрозрахункового мисливсько-рибальського господарства та договору про співпрацю між УТМР та товариством «Діана».
    І депутати, і сам керівник районної ради були обурені фактом початку такої співпраці. Обурила їх відсутність гласності при прийнятті  подібного рішення. Володимир Жуков взагалі висловився проти залучення будь-якого приватного інвестора при облаштуванні відтворювальної дільниці на острові Вишняки. Мовляв, там, де заборонене полювання на копитного звіра, немає потреби в додаткових капіталовкладеннях. А поява інвестора означає лише одне – острів з часом заберуть у приватну власність.
    Зайвим подразником в історії з Вишняками став той факт, що готовність вкладати гроші у відтворювальну дільницю виказало товариство «Діана». Співзасновниками його є депутат Полтавської обласної ради Олександр Копелець, його син Олександр Копелець-молодший та син голови УТМР Володимир Панічевський.
    Через кілька днів після появи в «ЕХО» інформації про вказане засідання до редакції звернулися і Валентин Панічевський, і Олександр Копелець. Вони висловили готовність оприлюднити власну точку зору щодо подій, які відбуваються навколо Вишняків.
    Зустріч із керівниками УТМР відбулась в понеділок у приміщенні цієї організації. Крім Валентина Панічевського в ній взяли участь єгері УТМР та його син Володимир, як один зі співзасновників «Діани». Дещо пізніше до присутніх приєднався і депутат облради Олександр Копелець.
    Розмова точилась навколо питань, піднятих на нараді кількаденної давності. Щодо того зібрання і обвинувачень на свою адресу Валентин Панічевський сказав так: «Потрібно говорити не «взули», а пошили в дурні. І зробили це не ми, а люди при посадах, які всіма правдами і неправдами намагаються стати господарями в мисливських угіддях району. Хоча які вони господарі? Їм би вистріляти все живе і потому!»
    А Олександр Копелець додав: «Все, що було сказано на тій нараді, ніби взяте із «бородатого» анекдоту. Пам’ятаєте? «В церкві Петро крикнув: «А в попа донька повія». А піп: «Так в мене ж доньки немає. В мене два сини» - «А тепер спробуй поясни це людям».
    Це ми були в шоці
    Щодо минулорічної перевірки Кобеляцького УТМР, котру проводили депутати райради, Валентин Панічевський сказав: «Це ми були в шоці, а не депутати. Вони залетіли до нас, як ті махновці. І ледве не бухгалтерські документи почали вимагати. А коли я запитав, чи є у них відповідне розпорядження голови райради чи хоча б рішення екологічної комісії, то виявилось, що його немає. Так на якій підставі проводиться перевірка? Тому спочатку ми відмовились надавати депутатам будь-які документи. У нас же не анархія, потрібен якийсь порядок. Може через це й були депутати в шоці».
    Через деякий час, за словами Панічевського, депутати знову з’явились в УТМР. І знову без документів. Але провести перевірку їм все ж дозволили. Дуже обурило нинішнього керівника УТМР те, що в перевірці, крім депутатів райради, взяв участь і його попередник – Віктор Шарий. Про це Валентин Володимирович висловився наступним чином: «Все йому (Шарому) не так. А чого він не згадує, що від кримінальної відповідальності його самого врятувала лише амністія».
    За результатами перевірки був складений акт, який підписала голова екологічної комісії Світлана Грисенко.
    «Ніхто в мисливців майно не забере»
    Валентин Панічевський також повідомив, що передача майна від УТМР до ГМРГ розпочалась ще до того, як він очолив обидві організації. Розпочав цей процес Віктор Шарий. Відповідні рішення приймались на засіданнях президії УТМР. І про це знав і голова районної ради Володимир Жуков.
    У свій час Кобеляцький район разом із Лубенським і Лохвицьким був одним із перших, де почалась передача майна. В чому необхідність цього? За словами Панічевського, УТМР і ГМРГ виконують різні функції. Перше займається в основному організаційними питаннями, а ГМРГ – господарськими. Досвід Кобеляччини в цій роботі обласна рада УТМР вирішила вважати успішним і нині цей процес іде по всій Полтавщині.
    Валентин Панічевський під час розмови наголосив, що кобеляцькі мисливці не втрачають своє майно. І процитував статут УТМР. Там в пункті 7.3. записано: «…Організація, яка припинила свою діяльність як осередок Товариства, вважається ліквідованою. Майно та кошти не можуть (підкреслено редакцією) перерозподілятись між членами Організації, а залишаються за УТМР і використовуються для виконання статутних завдань.
    Натомість Валентин Володимирович нагадав, що частина депутатів Кобеляцької районної ради вперто намагається створити своє, альтернативне діючому, товариство мисливців і рибалок. І показав список його засновників. Дійсно, в основному в ньому фігурують прізвища депутатів райради. Це – Василь Мірошниченко, Василь Рафальський, Світлана Грисенко, Володимир Лелеченко,  Олег Голтвянський, Валерій Лісний та люди, наближені до них. Але, як наголосив Панічевський, у них нічого не виходить. Тому що проти цього виступають представники первинних мисливських товариств.
    Дуже образився Панічевський і на репліку депутата Мірошниченка щодо того, що рядових мисливців керівники УТМР обікрали. Валентин Володимирович сказав: «Як він може таке говорити? Він же навіть не є членом УТМР».
    Також Панічевський розповів, що за спробою створити нове товариство стоять люди, які у свій час заснували організацію «Артеміда», котра господарювала на острові Вільховатському і особливими досягненнями у охороні довкілля похвалитись не може.
    «Війна» за Вишняки тривала 6 років
    Зупинився Валентин Панічевський і на питанні щодо появи на острові Вишняки інвестора у вигляді товариства «Діана», одним із співзасновників якого є його син Володимир. Керівник УТМР розповів, що «війна» за повернення заповідних угідь у власність мисливців району тривала довгих 6 років. І перемога в ній стала можливою завдяки зусиллям багатьох людей. В тому числі й депутатів райради на чолі з головою екологічної комісії Світланою Грисенко, і завдяки депутатам Полтавської облради Анатолію Шкарбану та Олександру Копельцю. В кінці кінців 26 грудня 2008 року Кобеляцький УТМР підписав договір із Держлісгоспом про користування заповідною землею. Питання щодо появи інвестора, котрий допомагатиме УТМР коштами та іншими ресурсами, виникло одразу. Вкласти гроші у Вишняки згодився той же Держлісгосп. Але коли його керівники дізнались, що на острові на 15 років заборонене полювання, то відмовились від свого задуму. А в березні 2009 року із пропозицією про співпрацю виступив депутат облради Олександр Копелець. Члени президії райради УТМР розглянули його пропозицію на своєму засіданні. І 9 із 11 проголосували за співпрацю з «Діаною». До складу засновників цього мисливсько-рибальського товариства дійсно входять батько і син Копельці та Володимир Панічевський.
    Валентин Володимирович, підтвердивши цей факт і те, що договір з «Діаною» заключений на 15 років, наголосив, що до роботи на Вишняках будуть залучені члени Світлогірської первинної мисливської організації. Доступ на острів буде відкритий і для них, і для інших мисливців чи просто любителів природи. «Але без зброї», - підкреслив Панічевський.
    Щодо претензій до УТМР і до «Діани» депутатів райради, Валентин Панічевський вважає їх безпідставними. «Грошей вони нам не дають, а контролювати намагаються», - так охарактеризував ситуацію Валентин Володимирович. А Олександр Копелець додав: «Своїй «Артеміді» вони гроші дали б, аж бігом. А ось всі інші їм не подобаються».
    Також під час розмови в УТМР всі присутні підкреслювали: про якусь передачу Вишняків у приватну власність навіть мови бути не може. Це категорично заборонено чинним законодавством. А депутатам райради порадили  звернути свою увагу на катастрофічну ситуацію, що склалася навколо випалювання трави на луках та стерні на полях. Вогонь нищить все живе як на луках, так і в лісах, куди він перекидається. Якщо влада, в тому числі і депутати, не будуть вживати термінових заходів, то через рік-два після постійного розгулу вогняної стихії в Кобеляцькому районі можна буде забути про полювання на лише на диких кабанів, а й на зайців та качок.


    Ігор Філоненко
    http://exo.at.ua/
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 895 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net