Пятниця, 19.04.2024, 04:01
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Квітень » 24 » Бути птахофермі чи не бути?



    Бути птахофермі чи не бути?
    12:19
    22 квітня на двадцять першій сесії Кобеляцької районної ради п’ятого скликання з 84 депутатів були присутні 63. Вони і вирішили, що делегують одну робочу групу в РЛП «Нижньоворсклянський», іншу - в Бєлгород. Адже доки на свої очі не побачать, що і як відбувається, приймати рішення не збираються
    Розпочали пленарне засідання з приємного: оголосили про присвоєння звання «Почесний громадянин Кобеляцького району» заслуженому працівнику культури Ніні Уваровій, ветерану праці, депутату районної ради Володимиру Чернявському та голові ради міської організації ветеранів, учаснику Великої Вітчизняної війни Олександру Живульку.
    Володимиру Чернявському нагороду було вручено раніше, Ніна Уварова була запрошена на вручення, але не змогла прибути за станом здоров’я, а от Олександр Живулько завітав на сесію і під оплески депутатів отримав від голови районної ради нагороду і квіти.
    Також депутати привітали із призначенням на новий термін прокурора Кобеляцького району Олега Панченка. А під час засідання було прийнято рішення про призначення Ольги Медицької головним редактором Кобеляцького районного радіомовлення. На цьому приємні моменти закінчились, і далі впродовж більше чотирьох  годин депутати обговорювали і приймали рішення далеко не одноголосно.
    Голова Кобеляцької райдержадміністрації Олег Решетило звітувався про виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2008 рік. У своїй промові він згадав про цукровий завод, який в минулому році вперше вийшов на рівень, коли його продукція відповідає європейським стандартам, а нині завод отримав нове обладнання і має чудові перспективи. Не такі втішні відгуки голови райдержадміністрації лунали відносно Білицького молоко-консервного комбінату.
    – На сьогоднішній день ми маємо серйозне скорочення і майже призупинення комбінату, – повідомив Олег Решетило. – Вони (Білицький МКК – авт.) заборгували здавачам молока майже мільйон гривень. Вже завтра буде проведено нараду відносно цієї справи.
    Серед планів на 2009-й рік Олег Миколайович виокремив інвестиційні проекти, зокрема побудову птахоферми на теренах району. Саме цей проект і викликав найбільше суперечок між депутатами, а втім, давайте по порядку.
    В російському місті Бєлгород вже більше 10 років працює потужна компанія, яка займається птахівництвом. Коли у працівників підприємства виникла ідея працювати на Україні, то вони обрали область в центрі держави – Полтавщину. Вони відвідували декілька районів нашої області, в тому числі і Кобеляцький. За словами Олега Решетила, спочатку до цієї пропозиції адміністрація віднеслись скептично. Але коли делегація кобелячан відвідала бєлгородські підприємства, то ставлення до інвесторів дещо змінилось. Кобеляцьким гостям показали чисті комплекси, сучасні технології, що справило на них позитивне враження.
    – Побувавши у складі цієї делегації, ми побачили, що там немає ніяких запахів, – розповідає про свої враження  від поїздки голова Червоноквітівської сільської ради Людмила Рибалко. – Ми цілий день були на цих курниках і не бачили нічого шкідливого.
    Будівництво птахоферми в районі за підрахунками бєлгородської компанії коштувало б близько 80 мільйонів доларів. Але їм потрібна земельна ділянка… Працівники адміністрації зібрали відповідні служби, написали алгоритм дій і нещодавно закінчили майже всю роботу по виготовленню документації. Таким чином до порядку денного й було внесене питання про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок на території кількох сільських рад району. Лишилось депутатам проголосувати, і відкривається перспектива створення нових робочих місць та капіталовкладень у район.
    – Олег Миколайович, а ви цікавились, чому ряд районів відмовився від цих пропозицій? – перебив змальовану головою райдержадміністрації ідилію депутат Петро Маник. –  Чому депутати в Козельщинському районі вже четвертий рік їм відмовляють? Ви знаєте, що це екологічна бомба?
    Анатолій Таранушич оголосив, що фракція Партії регіонів вирішила за пакет цих рішень не голосувати, називаючи виробництво шкідливим. Адже запах «нікуди не прибереш», та й лише варто припустити, на яких хімічних речовинах можуть зростати кури. Також Анатолій Таранушич стверджував, що такі підприємства повністю автоматизовані і кількість робочих місць буде мізерна, «люди приїдуть, відпрацюють вахтовим методом, а нам тут жити». Окрема мова йшла про відходи, які в Бєлгороді кобеляцькій делегації чомусь не продемонстрували…
    Голови райради та райдержадміністрації переконували присутніх, що це лише грошова оцінка територій земельних ділянок, а далі депутати ще зможуть зупинити процес, однак вони не підтримали дане рішення. Знову повернутись до цього питання більшість згодилась лише коли її представників делегують у Бєлгород і покажуть, де і як там зберігаються відходи.
    Під час обговорення питання про дотримання режиму користування мисливськими угіддями острова Вишняки доповідач Світлана Грисенко зазначила, що керівник кобеляцьких угідь УТМР, не порадившись з депутатами, намагається керувати по-своєму.
    – В газеті нас уже махновцями назвали («ЕХО Кобеляк» №16 від 17.04.09 – авт.), а в інтернеті - собаками, – говорить депутатам Світлана Анатоліївна і додає, жартуючи: – У мене стільки емоцій, аби шабля була, я б голови повідрубувала.
    Вона наголосила, що постійні комісії працюють за дорученням районної ради або за власною ініціативою. Вони вивчають підзвітні раді органи, а також установи та організації незалежно від форм власності і мають право перевіряти їх роботу. Як голова екологічної комісії, Світлана Грисенко повідомила, що в акті перевірки УТМР зроблено висновки: протоколи засідань Кобеляцької районної ради УТМР не оформлені, відсутні підписи членів президії, головуючого, немає журналу реєстрацій протоколів засідань.
    Полтавською обласною радою було прийняте рішення про надання у користування мисливських угідь острова Вишняки госпрозрахунковому мисливсько-рибальському господарству. У зв’язку з цим депутати районної ради прийняли рішення про звернення з клопотанням до Державного управління охорони навколишнього природного середовища і Обласного управління лісового та мисливського господарства  з пропозицією не надавати погоджень УТМР з цього питання, не укладати угод на спільне користування мисливськими угіддями острова Вишняки.
    Наступним питанням стояло затвердження переліку платних послуг, які будуть надаватися адміністрацією РЛП «Нижньоворсклянський», та цін на них у 2009 році. Дотепер за відвідування парку ніхто грошей не брав. Депутатів здивувало, що за влаштування наметового містечка на території парку планують стягувати 20 гривень з дорослого. Не влаштовувала депутатів і перспектива встановлення цін по деяким пунктам керівництвом парку «за домовленістю». Лунали репліки з залу: «Що було зроблено цими людьми, що вони братимуть платні послуги?» Однак наступним було питання: «Як вони можуть щось робити, коли немає коштів?» Так чи інакше, рішення про впровадження платних послуг не прийняли.
    Директор РЛП «Нижньоворсклянський» Віктор Попельнюх дав розлогий звіт своєї роботи за 2008 рік, який депутати затвердили більшістю голосів. Але пообіцяли, що невдовзі навідаються особисто до парку і поглянуть, за що голосують, адже більшість депутатів там ніколи не бували.
    Одностайно депутати підтримали клопотання батьків загиблих Лілії Пухи, Наталії Вазерцевої та Ірини Рибалко звернутись до Президента, Прем’єр-міністра  України, голови Верховної Ради, голови Верховного Суду та генерального прокурора відносно поновлення і перегляду справи у зв’язку з нововиявленими обставинами, на які посилаються потерпілі.


    Любов ОНИЩЕНКО
    http://exo.at.ua/
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1096 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net