Субота, 20.04.2024, 05:55
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Травень » 28 » Депутати звільнили Вікторію Макогон



    Депутати звільнили Вікторію Макогон
    14:22
    20 травня на позачерговій сесії Білицької селищної ради більшістю депутатських голосів було прийнято рішення про звільнення Вікторії Макогон з посади секретаря Білицької селищної ради. За регламентом сесія мала тривати дві години, але, у зв’язку з несподіваним розвитком подій, вона продовжувалася майже вдвічі довше.
    Насамперед депутати заслухали звіт секретаря селищної ради Вікторії Макогон. У ньому йшлося про виконану секретарем роботу. А також Вікторія Володимирівна зазначила, що у своїй роботі враховує зауваження та побажання мешканців селища, депутатів селищної ради і цілком нормально сприймає критику.
    Про критику вона згадала недарма, бо їй далі крім, власне, критики в свою адресу іншого почути не довелося. Депутати один за одним висловлювали невдоволення відносно якості роботи секретаря: нібито через її бездіяння психічно хворий чолов’яга бігає по вулицях, нецензурно лається і їсть черв’яків. Буцімто вона розписала аферистку з дев’яносторічним дідусем, який через три дні помер. А рідному сину довелось через суд відсуджувати будинок у новоспеченої дружини. Казали, що вона вимагала за довідку 20 гривень, а інваліда ІІ групи взагалі вигнала зі свого кабінету. Та й взагалі, людям отримати будь-яку довідку досить складно, так як секретаря або немає на місці, або після 12-ї години вона не приймає громадян. Згадали й керівника громадського формування по охороні правопорядку Івана Гадючка, якого депутати звільнили з посади, а Вікторія Макогон поновила на роботі, доки виконувала обов’язки селищного голови.
    Однак Вікторія Володимирівна доволі конструктивно відповідала на кожне питання по черзі. Вона стверджувала, що не мала права запроторити психічно хворого чоловіка в будинок-інтернат без рішення суду про недієздатність громадянина або без його згоди. А дев’яносторічний дідусь перед узаконенням шлюбу з 48-річною жінкою запевнив, що дійсно бажає цього. Адже ця жінка три роки доглядала його, допомагала по господарству, і він таким чином хотів їй віддячити. Однак шлюб визнано недійсним, бо чоловік і жінка не проживали разом.
    Вікторія Володимирівна доводила до відома, що за безкоштовну довідку грошей ніколи не вимагала, але іноді громадяни самі пропонують допомогу на розвиток сільської ради. Інваліда з кабінету вона ніколи не виганяла, а Івана Гадючка прийняла на роботу законно.
    Обговорювались на сесії і випадки, пов’язані з секретарем селищної ради, що згадувались у публікації «ЕХО» під назвою «Білицькі негаразди» (від 8.05.2009).
    Депутат Тетяна Кіщенко розповіла про біличанина, який стверджував, що листоноша принесла йому «ЕХО» з вирваною сторінкою, де знаходилась стаття «Білицькі негаразди». Будемо сподіватися, що це друкарський брак, а не чиясь умисна перешкода поширенню статті. Якщо подібні випадки траплялися з іншими громадянами, прохаємо неодмінно зв’язатися з редакцією.
    Висловлювалась і одна з колег Вікторії Макогон, працівник селищної ради. Вона звернулася до депутатів, які працюють давно. Чи були подібні ситуації з іншими секретарями селищної ради? Чи зверталися люди до них з подібними скаргами? Чи було хоч раз, щоб з селищної ради людина вийшла без довідки? Депутати відповіли однозначно – не було таких випадків.
    – Ми бачимо, що звіт написаний згідно вимогам. Широкий. Досконалий. Змістовний, – сказала депутат Олена Іванченко. –  Це свідчить про те, що потенціал у Вікторії Володимирівни є. Вона грамотна, вже свої обов’язки знає. Ви пишете, що до критики ставитесь лояльно (звертається до Вікторії Макогон, – авт.) і тому я сьогодні виступаю. З точки зору порушень, вину секретаря селищної ради довести юридично дуже важко і, мабуть, неможливо. Але є інша сторона медалі, що діяльність секретаря потрібно починати не з сумнівних шлюбів, не з необ’єктивних довідок, не йти на «слизьке». Можливо, нічого і не «прилипло» б до вас, як говорять люди. А на ваше чесне ім’я вже підозра впала. Не з того ви почали. Починати треба з людей.
    – Галушко (секретар Кобеляцької міської ради, – авт.) ніколи б собі такого не дозволив, – пролунала впівголоса репліка з залу, – з нього приклад треба брати.
    Депутати ще довго висловлювали свою думку стосовно роботи секретаря селищної ради, доки Микола Бровко не запропонував: «Є пропозиція внести до порядку денного питання про звільнення секретаря з займаної посади». Тринадцять депутатів проголосували за підтримку цієї пропозиції. Голова селищної ради Юрій Латиш зізнався, що не був готовий до такого розвитку подій, тому протягом двадцяти хвилин шукав інформацію про те, яка кількість голосів повинна переважати для прийняття рішення про звільнення секретаря селищної ради. І згодом оголосив – рішення приймається більшістю від присутніх.
    Доки новообрана лічильна комісія готувалась до процедури таємного голосування, на сесії вирішили розглядати наступні питання порядку денного. Серед них – максимальний час роботи білицьких розважальних закладів. На противагу кобеляцьких рішень щодо роботи усіх кафе до 23-ї години у Біликах депутати вирішили дозволити відпочиваючим знаходитись у кафе в п’ятницю, суботу і неділю до першої години ночі. В інші дні – до 23-ї години. Але з умовою, що приватні підприємці не будуть обслуговувати осіб до 18 років. Дотримання цієї умови депутати обов’язково обіцяли перевірити, відвідавши розважальні заклади несподівано для їх власників. Проголосували одностайно і додали, що коли кафе закрити о 23-ій, то люди підуть «допивати» по кутках, кущах, а ще гірше – на залізничний вокзал.
    Одним з питань був розгляд проблеми вандалізму над стелою Комсомольців у переддень дня Перемоги, спотворення стіни школи фашистським знаком.
    Наприкінці сесії відбулось обіцяне таємне голосування. П'ятнадцять депутатів з двадцяти трьох проголосували за звільнення Вікторії Макогон з займаної посади.
    Вікторія Володимирівна подякувала депутатам за співпрацю і побажала своїй наступниці на цій посаді не повторювати її «біографії». А тому, хто прагнув зайняти її посаду – лише добра.


    Любов ОНИЩЕНКО
    http://exo.at.ua/
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 798 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net