Вівторок, 23.04.2024, 21:07
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Травень » 29 » Чому григоробригадирівські рибалки не виходять на воду?



    Чому григоробригадирівські рибалки не виходять на воду?
    11:29
    Пошуку відповіді на це запитання члени екологічної комісії райради приділили майже півтори години. Відповідь знайшли. А щоб позитивно вирішити прохання місцевої громади, доведеться звертатись у Київ
    Головним питанням повістки денної екологічної комісії, котру очолює Світлана Грисенко був розгляд трьох звернень, що стосуються однієї проблеми. І виконком Григоро-бригадирівської сільської ради, і група місцевих жителів, і депутат райради Володимир Струк прохали дати змогу місцевим рибалкам займатись любительським виловом риби. З 2008 року жителі Солошиного і Григоро-Бригадирівки не можуть виплисти на воду в човні або вийти на лід без страху бути оштрафованими держрибінспекторами. Для людей, які виросли біля води це є справжньою катастрофою. Не так економічною, як психологічною і моральною. Тим більше, що селяни бачать, як в тих же дніпровських водах, на які в них немає права вийти, спокійно працюють бригади рибалок-промисловиків.
    Від імені громади перед депутатами виступив Іван Лещенко: «Ця історія почалася давно. Почалася вона з того, що з усіх, в тому числі і з місцевих жителів почали вимагати чи то ліцензій, чи дозволів на вилов риби. Людей це обурило. Адже навіть німці у війну дозволяли ловити рибу безборонно. Та в кінці-кінців люди погодилися з вимогами Держрибінспекції і почали купуватити ті рибальські білети. А в 2008-ому році білети відмінили. І відповідно й рибу ловити заборонили. В той же час ми бачимо, як ловлять рибу і промисловики, і жителі сусідніх, з іншого берега, сіл Кременчуцького району. Яка шкода довкіллю від наших рибалок. Що той дядько зловить? Хіба що по первольодку та навесні добру рибину витягне. А макухи ж кожен по кілу-півтора у воду вкидає. І лунки роблять. А через них кисень у воду надходить. І людей за це ганяють як зайців».
    - Хто ганяє?
    - Рибінспекція. І кременчуцька, і кобеляцька. Після виступу Лещенка, слова попросив Ярослав Беззубенков, начальник іхтіологічної групи Держрибохорони. Він пояснив: «Нехай ваші УТМР або райдержадміністрація напишуть заявку про виділення в Григоро-Бригадирівці ділянки для любительського рибальства. До речі, в минулому році така ж проблема була у Світлогірському. Так до цього часу ніхто заявки не подавав. З боку ж Кременчука таких ділянок аж 10. Тому їхні рибалки і ловлять собі спокійно».
    Володимир Струк: «А в мене є документ про те, що така ділянка є і в Григоро-Бригадирівці. Щоправда, дозвіл на вилов риби, даний лише членам мисливсько-рибальського господарства «Тахтаївське», яке створене при комсомольському ГЗК. І термін дії цього дозволу закінчується у липні нинішнього року».
    Олександр Завалій, представник охоронної служби при ГЗК: «Ми не проти місцевих рибалок. Жодного чоловіка, який ловить на вудку ми не затримували і протокола на нього не складали».
    Володимир Струк: «Це правда. Але є й інша правда. Являється рибінспектор (називає прізвище) до рибалки і каже: «Плати 37 гривень і я тебе місяць не займатиму. Правда й те, що представники «Тахтаївського» в деяких випадках ведуть себе просто по-хамськи. Так вони знесли вагончики «сіряків» на березі. При цьому посилались на постанову прокуратури, яку ніхто в очі не бачив. А ось вагончики «нужних» людей не зачепили».
    Ярослав Беззубенков: «37 гривень – це сума мінімального штрафу за порушення правил рибної ловлі».
    - Але ж в частини григоробригадирівських рибалок є членські квітки «Тахтаївського».
    - Так чого ж вони мовчать? Чому не показують їх рибінспекторам?
    Після обговорення депутати прийняли рішення виступити із зверненням до РДА, щоб звідти направили заявки на виділення ділянок для любительського лову риби в Державний комітет рибного господарства і Державний інститут рибного господарства.
    Друге питання повістки денної стосувалось звернення мисливців, які проживають на території Орлицької та Радянської сільрад. В листах люди поскаржились на незадовільне, на їх думку, господарювання в тамтешніх мисливських угіддях представників товариства «Дніпродзержинське». Депутати погодилися із зауваженнями жителів Орлика та Радянського і вирішили ініціювати процедуру розірвання договору про тимчасове користування угіддями з дніпродзержинськими мисливцями. Зробити це можна або через суд, або звернувшись до депутатів Полтавської обласної ради. Потім депутат-бютівець Василь Рафальський нагадав присутнім про ідею створення в Кобеляцькому районі незалежного мисливсько-рибальського товариства. Він та його однодумці впевнені, що створення такого об’єднання дасть змогу ефективно управляти майже 200 тисячами гектарів мисливських угідь Кобеляччини. На їх думку, в такому разі голова товариства більш дослухатиметься до побажань місцевих мисливців, а не до сказівок з області. Незадоволені депутати і тим, що при Кобеляцькому УТМР створене і функціонує госпрозрахункове мисливсько-рибальське господарство. Вони вважають, що таким чином громадське майно поступово переходить в руки приватних осіб.
    Проти такого задуму виступив присутній на засіданні член Президії УТМР Володимир Панічевський. Він, зокрема, зауважив: «ГМРГ створені по всій області, а не лише в трьох районах, як тут говорять. Створював його не Панічевський, а його попередник Віктор Шарий. Ось ви хочете заснувати нове товариство і користуватись всіма 200 тисячами гектарів угідь. А чи знаєте ви, що виготовлення технічної документації на 1 гектар коштує 2 гривні 40 копійок? Де ви візьмете півмільйона гривень?»
    На це депутат Валерій Лісний зауважив: «Потрібно пислухатись до думки людей. А вони незадоволені нинішнім станом речей. На найкращих в області кобеляцьких угіддях фактично полюють не місцеві жителі, а приїжджі».
    Наприкінці засідання комісії прозвучала інформація про те, що вже в неділю відбудеться зібрання, на якому обговорюватиметься питання про створення самостійного районного УТМР.



    Ігор Філоненко
    http://exo.at.ua/


    Да уваги громадян! В неділю, 31 травня, о 10.00 в приміщенні РЦКД відбудеться зібрання мисливців Кобеляцького району. На ньому буде розглянуте питання про створення самостійного Кобеляцького товариства мисливців і рибалок. Прохання приїхати і прийти всіх небайдужих людей
    Ініціативна група
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1014 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net