Четвер, 25.04.2024, 06:04
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Червень » 20 » Вікторія Шкарбан: «Депутати не мають морального права без детального вивчення дозволяти будівництво курників»



    Вікторія Шкарбан: «Депутати не мають морального права без детального вивчення дозволяти будівництво курників»
    13:54
    Останнім часом тема реалізації інвестиційного проекту агрохолдингу «Бєлгранкорм» відносно будівництва комплексу птахоферм на Кобеляччині не сходить зі сторінок місцевої преси. Тому думка кожного депутата важлива і вагома. Має свою позицію і депутат Кобеляцької районної ради, голова комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій, будівництва та управління майном Вікторія Шкарбан.
    – Багато років тому, ще за часів президентства Леоніда Кучми, в Кобеляцькому районному будинку культури проводилась нарада активу району за участю «високого» і багаточисленного представництва обласної влади. Нарада присвячувалась питанню виконання Указу Президента Леоніда Кучми, щодо реформування колгоспів і радгоспів, – розповідає Вікторія Шкарбан. – Обласні керівники, всі як один, вихваляли запропоновані Кучмою нововведення в господарюванні на селі. Говорили про покращення життя, збагачення селян, нових форм господарювання і високі показники. Місцевих виступаючих з підтримкою теж вистачало. Те, що така реформа не підкріплювалася розрахунками, законодавчими актами або експериментальним методом на обмеженій території, нікого не турбувало. Президент сказав, область підтримала, район кинувся виконувати. Цю історію мені розповів мій чоловік, коли ми обговорювали початок та першопричини занепаду сіл району. Результати поспіхом проведеної роботи ми бачимо сьогодні на власні очі. Бачимо знищені господарства, розвалені ферми, безробітних селян, закриті клуби і дитячі садочки. Соціальна сфера села кинута напризволяще. Не бачимо лиш тих, хто агітував, гарантував та клявся. Ні один із них не покаявся чи вибачився. Хоча на славнозвісній нараді вони всі клялися і божилися, посилалися на світовий досвід та на власний авторитет. Я родом із Котелевського району і маю можливість порівнювати як реформували та які отримали результати там і тут. На жаль, порівняння іде не на користь Кобеляцького району. Цю історію я згадала, бо сьогодні мова йде про агітацію, обіцянки та гарантії стосовно будівництва птахоферм на території Кобеляцького району.
    – Ніхто не заперечує про потребу залучення інвестицій в район. Важко не погодитись з необхідністю наповнення коштами бюджетів різних рівнів, – говорить Вікторія Іванівна. – Гостро стоїть питання створення робочих місць в районі. Район дійсно повинен розвиватися. Тож давайте обговоримо це. Але що обговорювати? Сьогодні депутатам районної ради і населенню пропонується надати згоду на будівництво цілого комплексу курників без ознайомлення з нормативними та технічними документами. Ніхто не бачив типового проекту, не знайомий з технічно-економічними обґрунтуваннями проекту. Вся інформація подається на слух та під чиєсь чесне слово. Буде красиво! Буде безпечно! Буде прибутково! Буде робота!
    Вікторія Шкарбан дивується, що цей птахокомплекс влада представляє взагалі як єдині можливі «ліки» для бюджету району і для перспектив розвитку в цілому.
    – Так от про ліки мені якраз і зрозуміло, – веде далі депутат. – Як медик я знаю, що будь-яка отрута в мінімальних дозах може застосовуватися як ліки. Але й ліки при передозуванні можуть бути смертельною отрутою.
    – Кожен із нас при застосуванні ліків, в першу чергу, знайомиться з інформацією про них. З чого складаються ліки (склад лікарського засобу), як вони виглядають (лікарська форма), і як вони діють. Далі в інструкціях до ліків зазначається: показання; протипоказання; застереження; взаємодія з іншими ліками; особливі вказівки; побічні ефекти; дози! Такі довідки знаходиться в кожній упаковці лікарського засобу. Бо кожна людина повинна знати, як її лікують і чим. Кожна людина має право ознайомитися із тим, які можливі наслідки від такого лікування. Тож повертаючись до питання будівництва птахоферми, проводячи аналогію з ліками, у мене теж є прості, але дуже важливі питання. Де той пакет документів з розрахунком всіх переваг, застережень і можливих небезпек, що виникнуть після завершення будівництва комплексу? Його немає, а можливо, його нам просто не хочуть показувати. Обговорення проходить на рівні емоцій, агітацій та запевнень. Депутатам і жителям району пропонують повірити на слово, що все буде добре. Комусь буде дійсно добре, та чи всім? Частину депутатів повезли на екскурсію в Бєлгород, показували їм комплекси і обіцяли, що й у нас буде побудоване щось приблизно таке. Якщо так, то покажіть документи, проекти, розрахунки. Не потрібно приблизно. Бо інші депутати були в Київській області й бачили зовсім іншу картину. Там теж колись обіцяли «золоті гори», але, на жаль, все вилилось комусь у прибутки, а людям – у трагедію. Чи не буде і у нас такої перспективи? Потрібно доводити це з документами в руках.
    Ми всі повинні розуміти, що інвестор – це не добродійник. Ніхто не пропонує надати свої кошти для будівництва і безкоштовної передачі району в користування стадіону, клубу, школи чи церкви. Люди пропонують дати дозвіл побудувати на нашій території здоровенний комплекс для вирощування курей. При цьому розраховуючи на перспективу не тільки отримати прибуток, щоб повернути вкладені кошти, а і довгі-довгі роки отримувати прибутки для себе, своїх дітей і родин.
    – Вони свої майбутні прибутки вже прорахували, – переконана Вікторія Шкарбан. – Тож і ми маємо повне право вимагати достовірної інформації з тих питань, які хвилюють не тільки кожного депутата, а й кожного жителя району. Ми теж маємо право і повинні все прораховувати. Адже нам і нашим дітям тут жити. Що ми залишимо для своїх дітей і правнуків? Інвестори своїм – майбутні прибутки. А ми своїм – що? Тим більше, що до завершення терміну нашого депутатського скликання залишилося менше року. Тож чи маємо ми, нинішні депутати, моральне право без детального вивчення приймати таке важливе для майбутнього нашого району рішення, переклавши вирішення майбутніх можливих проблем на плечі своїх наступників?
    Для прийняття людиною рішення є кілька механізмів впливу на неї: надурити, залякати, підкупити або переконати. На жаль, сьогодні ніхто не переконує з цифрами і розрахунками в руках. Але іншими методами досягнути результату буде важко.
    – Купити можна тільки продажних, налякати – лякливих і надурити – дурних. Особисто мене можна тільки переконати! – запевнила депутат Вікторія Шкарбан.


    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 810 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net