Четвер, 25.04.2024, 10:04
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 23
    Гостей: 23
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Липень » 3 » Основні проблеми Кобеляк – дороги та санітарна очистка міста



    Основні проблеми Кобеляк – дороги та санітарна очистка міста
    10:53
    Минулого тижня, 26 червня, у Кобеляцькій міській раді провели громадські слухання на тему «Пріоритети бюджету міста Кобеляки». Головуючий заходу секретар міськради Сергій Галушко наголосив, що бюджет міста є планом управління фінансовими ресурсами міста, що спрямовуються на забезпечення потреб громади міста.
    – Водночас бюджет міста є політичним документом, що відображає розподіл наявних фінансових ресурсів у відповідності до пріоритетних цілей бюджетної політики міста, – сказав він.
    Найбільш важливими напрямками діяльності, згідно рішень громадських комітетів, в місті Кобеляки є санітарна очистка, підвищення рівня благоустрою міста, покращення стану доріг. Кобеляцький міський голова Олександр Ісип запрошує жителів міста до постійного, відкритого та конструктивного діалогу для визначення нагальних потреб громади  та вирішення найбільш актуальних проблем міста.
    Громадські слухання проходили за сприяння проекту Полтавського агентства розвитку територій «Впровадження системи громадського моніторингу місцевих бюджетів у Полтавській області», що фінансується МФ «Відродження». На слухання прийшло близько тридцяти чоловік.
    – Проект з початку року впроваджується у двох містах області – Миргороді і Кобеляках, – зазначив керівник Проекту Вадим Штефан. – Ці міста де в чому схожі між собою, але відрізняються структурою місцевої влади і доходністю бюджетів. Рекомендації та побажання громадян стануть у нагоді на етапі виконання бюджету.
    – Кожен мешканець міста повинен брати на себе відповідальність за формування бюджету і його контроль, – додала експерт Проекту Анжеліка Садова.
    – Першим кроком на шляху співпраці між владою та громадою стали засідання громадських комітетів у мікрорайонах міста у квітні цього року, – говорить Сергій Галушко. – Ми зустрілись із жителями мікрорайонів Зарічки, які прохали вирішити проблему з вивезенням твердих побутових відходів з їх вулиць, та мешканцями Заворскло, в яких наразі серйозна проблема – відсутність водопроводу. Тому за кошти громади і влади вже ведуться роботи з обох питань. На вулиці Заворскло геологи вже займаються розробкою артезіанської свердловини. Такі зустрічі з кобелячанами дозволили виявити найгостріші проблеми, що існують у місті. Такий підхід допоможе нам сформувати бюджет з урахуванням реальних потреб мешканців міста.
    Секретар міськради наголосив, що в першу чергу вирішуватимуться проблеми на тих вулицях, де люди ініціативні й готові до співпраці. Наприклад, жителі вулиці Осінньої два місяці тому звернулись до місцевої влади з проблемою твердого покриття їхньої вулиці. Вони були готові внести свій вклад у справу благоустрою. Як наслідок – сьогодні там вже є дорога. Така ж ситуація і з мешканцями Завоскло. Вони хотіли воду, зібрали кошти, міська рада підключилась, проблема поступово вирішується.
    Учасники громадських слухань теж не сиділи мовчки. Житель мікрорайону Ведмедівка поскаржився, що в них неналежний санітарний стан води. Інший кобелячанин запитав, коли ж зроблять об’їзну дорогу та почистять річку Кобелячку. Цікавились, коли поставлять люки на каналізаційні ями, хоча б в центрі міста. Прохали встановити додаткові контейнери для сміття. Олександр Ісип відповів на всі питання кобелячан. Зокрема повідомив, що річка Кобелячка обов’язково почиститься, питання лише в грошах.
    – На сьогоднішній день виділили з обласного екологічного фонду лише 299 тисяч гривень. А потрібно 8 мільйонів, – сказав голова. – Будівництво дороги теж призупинилось. Була надія, що Дніпропетровськ стане одним із міст, яке прийматиме Євро-2012, й тоді дорогу обов’язково б зробили, але цього не сталось. Тому будівництво об’їзної відклалось на невизначений термін.
    Торік у Кобеляках ліквідовано 14 сміттє­звалищ, закуплено 64 контейнери для сміття. Й міська влада на цьому зупинятися не збирається, адже благоустрій та санітарна очистка міста – пріоритетні напрямки фінансування з бюджету. У 2008 році на це витрачено 477 тисяч гривень. На утримання дорожньо-транспортного господарства – майже 300 тис. грн. Збудовано паркувальні майданчики по вулицях Першого Травня, Шевченко, встановлено «лежачі поліцейські», проведено поточний ремонт вулиць Дніпропетровської, Калініна, Огія та інших.
    На жаль, у місті відсутні 53 люки на каналізаційних ямах, 11 – закриті тимчасовими запорами.
    - Люки крадуть, тому в майбутньому ми купуватимемо метало-резинові люки, - зазначив заступник міського голови Олександр Письмак.
    Голова постійної комісії міськради з питань економічної політики, власності, бюджету і цін Валентина Семиног, ознайомившись зі зверненнями громадян, запропонувала виділити кошти з бюджету на вирішення таких питань: на огородження артсвердловин і водонапірних башт, на будівництво каналізованого туалету в парку Перемоги та капітальний ремонт туалету в парку імені Б. Хмельницького, збудувати питні фонтанчики хоча б в центрі міста. Міська влада пообіцяла відреагувати на всі озвучені проблеми.


    Марина СІДАШ-ПРИХОДЬКО
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1134 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net