Четвер, 25.04.2024, 21:24
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Липень » 8 » Луценко спростував звинувачення Ющенка про бездіяльність у пошуках Лозінського



    Луценко спростував звинувачення Ющенка про бездіяльність у пошуках Лозінського
    10:37

    Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вважає безвідповідальними заяви президента Віктора Ющенка щодо бездіяльності МВС при пошуку екс-народного депутата Віктора Лозінського.

    "Вважаю заяви вищого керівництва держави, які дискредитують силову гілку влади, безвідповідальними", - заявив глава МВС у вівторок на прес-конференції в Києві, коментуючи звинувачення президента України на адресу міліції, передає "Інтерфакс-Україна".

    На переконання Луценка, "кидати тінь на сотні тисяч чесних, зраджених співробітників... є безвідповідальним".

    "Я обурений такими заявами і переадресовую їх тим, хто готує їх президентові", - наголосив глава МВС.

    Він також зазначив, що, на його переконання, таким чином, з'являється "спокуса відігратися... для отримання сумнівних політичних дивідендів". "Це фактично підрив самої державної влади", - резюмував Луценко.

    Також Луценко наголошує, що не збирається звільняти керівника Кіровоградської обласної міліції, як на тому наполягає президент Ющенко.

    "Я не дискутую з президентом, я не збираюся міняти начальника Кіровоградського обласного управління міліції", - сказав глава МВС у вівторок на прес-конференції в Києві, коментуючи вимоги президента Ющенка зняти з посади начальника Кіровоградського облМВС.

    При цьому Луценко наголосив, що у нього немає такої кількості начальників обласних управлінь, щоб можна було знімати їх за чужу провину.

    Також Луценко зазначив, що якщо слідувати логіці президента, то начальника Кіровоградського облМВС необхідно міняти 56 разів. "У мене немає 56 кандидатів на начальника облМВС", - сказав він.

    При цьому міністр провів аналогію з ситуацією в Києві, зазначивши, що тоді б напевно було б потрібно зняти і мера Києва Леоніда Черновецького, оскільки в Києві собака загриз людину.

    Луценко наголосив, що не слід політизувати такі питання, і зазначив, що якщо буде встановлена причетність начальника Кіровоградського облМВС до спричинення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили загибель жителя області Олійника, то начальник облМВС буде знятий. "Відповідати повинні ті, хто винен", - наголосив міністр.

    Ющенко вимагає з'ясувати обставини за яких Лозінський міг виїхати за кордон

    Тим часом, Ющенко вимагає від правоохоронних органів з'ясувати обставини, за яких екс-народний депутат Лозінський, якого підозрюють в здійсненні злочину, зміг уникнути відповідальності і виїхати з України. Про це сказала прес-секретар президента України Іріна Ванникова на брифінгу у вівторок в Києві.

    Вона зазначила, що президент висловлює незадоволення тим, що Лозінський дістав можливість покинути Україну. "Глава держави вимагає детального з'ясування обставин, за яких Лозінський уникнув притягання до відповідальності перед відповідними органами, які здійснюють контроль перетину державного кордону", - сказала прес-секретар.

    За її словами, Ющенко серйозно стурбований "українською традицією" часів незалежності, згідно з якою високі посадові особи і депутати Верховної Ради, яких звинувачували в здійсненні злочину, вислизали з рук українського правосуддя і ховаються в інших країнах.

    Луценко не виключає, що Лозінський переховується на дачі нардепів

    Тим часом, Луценко не виключає, що колишній народний депутат Лозінський може перебувати на території України в домоволодінні якогось з народних депутатів, оскільки, згідно з законом, приміщення, як і їх власники, є недоторканними для втручання правоохоронних органів.

    "Що стосується некомпетентних заяв окремих політиків, у тому числі і сьогоднішнього пана Президента, пояснюю, що ніхто в цій країні не має права стежити за народним депутатом України до позбавлення його статусу недоторканності. Ніхто - ні не Генпрокуратура, ні СБУ, ні МВС, ні будь-яка інша організація. Тому тільки після позбавлення недоторканності. прокуратура доручила СБУ його розшукати з нашою допомогою, безумовно. Я практично впевнений, що пан Лозінський рано чи пізно буде затриманий і відповідатиме за висунутими йому звинуваченнями", - сказав Луценко.

    Міністр додав: "Він може перебувати де завгодно. Я вважаю, що він перебуває на території України".

    Луценко нагадав, що приміщення, де знаходяться народні депутати, є недоторканними.

    "Звідси я вважаю, що він може знаходитися в одному з таких приміщень. Можливо, в інших місцях, які далекі від притулків. Але ми не можемо виключати і того, що він може знаходитися і за кордоном", - сказав міністр.

    В той же час, він зазначив, що оперативно-розшукова справа стосовно Лозінського знаходиться у виробництві СБУ, а тому у разі потреби він може бути оголошений не тільки в загальноукраїнський розшук, але і, у разі потреби, "СБУ може оголосити його в міждержавний розшук. У такому разі МВС зробить все необхідне, щоб вся світова спільнота, яка є членами Інтерполу, провела відповідні оперативно-розшукові заходи".

    "Смію вас завірити, що рано чи пізно ці заходи дадуть позитивний результат, і пан Лозінський буде знайдений", - завірив Луценко.

    При цьому міністр закликав політиків не робити з цього політичної кампанії.

    Нагадаємо, президент Ющенко вважає, що розслідування справи, в якій фігурує Лозінський, підтвердило неефективність правоохоронних органів. Про це він заявив під час засідання колегії Генеральної прокуратури у вівторок. Ющенко знову наголосив на тому, що керівництво області та обласних правоохоронних органів Кіровоградщини має зрозуміти свою відповідальність і подати у відставку.

    "На руках цих людей кров, через вашу професійну бездіяльність. Це ваш підлеглий (прокурор району), ви його брали і зобов'язані були слідкувати, як ефективно він працює", - сказав президент, маючи на увазі прокурора Голованівського району Кіровоградської області Горбенка.

    Ющенко висловив переконання, що згадані посадовці не могли не знати про поведінку депутата Лозінського в регіоні.

    Зазначимо також, що президент звільнив губернатора Кіровоградщини Василя Моцного і главу Голованівської райдержадміністрації Михайла Крижановського.

    Відповідні розпорядження від 27 червня оприлюднено на сайті президента у вівторок. Формулювання причини звільнення в обох документах однакове: "за неналежне виконання вимог статті 119 Конституцій України щодо забезпечення законності і правопорядку, дотримання прав і свобод громадян".

    Категорія: Новини України | Переглядів: 654 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net