Пятниця, 29.03.2024, 02:45
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5534
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Липень » 24 » Ми не раби, раби не ми…



    Ми не раби, раби не ми…
    11:48
    «…Ми збудуємо в Україні ефективну і стабільну економіку, яка буде ґрунтуватися не на декількох корумпованих національних монополіях, а на сотні тисяч приватних підприємців» («Підприємницький прорив» із передвиборчої програми БЮТ).
    Починаючи з лютого 2009 року припинили підприємницьку діяльність 216 підприємців, які працювали на території Кобеляцького району. І це завдяки кризі, а точніше постанові – (законність якої викликає сумніви), на основі якої підприємці повинні сплачувати страхові внески до Пенсійного фонду. Пані Пилєва в статті, надрукованій в «ЕХО» №29 за 17.07.09 пояснює, що це робиться для блага самого ж підприємця, який забезпечує свою старість на пенсії.
    Так от я вам нагадаю сумну статистику: середній вік життя чоловіків в Україні – 50 років, жінок – 56. Тобто, потенційно підприємці не доживуть до пенсії. Згадаю знайомих підприємців Олега Ляшенка та Юрія Строчку, які працювали для розвитку бізнесу по 18-20 годин на добу, справно сплачували податки та відрахування до Пенсійного фонду і не дожили до радісної події, коли держава буде виплачувати «шарові гроші» - пенсію. Ці двоє людей майже по 30 років сплачували внески до Пенсійного фонду. Кому пішли ті кошти? За що вони платили? За кордоном (Канада, США, навіть з 2008 року Росія)  ці гроші виплатили б рідним – дружині, дітям, батькам, – бо настав страховий випадок. При тому виплатили б до копійки і відсотки, бо ті кошти задіяні в державних програмах. А сума ця не мала, візьміть калькулятор і порахуйте – згідно постанови сума страхового внеску в середньому 200 грн. у місяць, 200х12=2400 грн. у рік, 2400 грн. х 30 років = 72000 грн., та плюс відсотки (під 10-15% держава позичає банкам), 10%  за 30 років – 111000 грн. Загальна сума 183000 грн., а це мінімальна пенсія за 24 роки.
    Схожа ситуація була в Римі 2 тисячі років тому, коли працювали раби, а плодами їхньої праці користувалися та «жирували» рабовласники (по аналогії пенсії держслужбовців та депутатів усіх рівнів).
    Рабам було простіше, їм не було чого втрачати. А ми? Ти плати, і бігом, а якщо не заплатиш, то ми тобі 10% штрафних санкцій, а потім нарахуємо «з твоєї кишені» 30% річних (0,1 в день), як у ломбарді. Що, грошей немає? Так ми в тебе товар, майно заберемо через суд.
    Постанова, прикриваючись якою Пенсійний фонд вичавлює гроші, незаконна, її можна відмінити, якщо підуть «волнєнія в масах», тобто якщо підприємці не будуть платити і вийдуть на вулиці. Згадаємо схожу постанову в 2005 році, підписану Януковичем. Ні уряд Тимошенко, ні уряд Януковича не провели схожі відрахування до Пенсійного фонду через законотворчий орган – Парламент. Простіше «збити гроші» і відмінити постанову. Адже після її можливого скасування внески підприємцям не повернуть.
    Ні я, ні знайомі мені підприємці не проти платити до Пенсійного фонду при умові, що все буде поставлено на законну основу, тобто проведуться слухання, розробиться законодавча основа для накопичення коштів, шляхи їх повернення (як за кордоном).
    Постанова не дає відповіді, що робити підприємцям, які вже є пенсіонерами. Зверніться в Пенсійний фонд. Там вам скажуть, як сказали приватному підприємцю С. (пенсіонерці, яка сорок років вчила дітей і заробила «злидарські гроші» – мінімальну пенсію), – платіть, а через 5 років ми зробимо перерахунок. Тобто заплатіть за 5 років 12 тисяч гривень, а ми вам доплатимо по 10 гривень до місячної пенсії. Якщо ви доживете до цього радісного моменту.
    Не вірте, панове підприємці, нікому: ні чиновникам з Пенсійного фонду, ні гарним гаслам перед виборами, ні виборчим програмах на кшталт «Українського прориву». То все замануха, кинуть, сто один процент кинуть, як хочуть кинути на гроші, на ваші гроші, зароблені недоспаними ночами, замерзанням на ринку або потом і кров’ю, як заробляють орляни, красняни та інші селяни, з ранку до ночі повзаючи по грядці.
    Напрошуються слова українського поета: «…та вставайте, кайдани порвіте…». Економічні кайдани, вірніше, зашморг. Не платіть, не будьте рабами, бо ви не раби, ви горді, розумні українські підприємці. Ви піднімете країну з колін, завдяки вам буде процвітати Україна.


    Гужель Павло, підприємець
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 795 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net