Четвер, 28.03.2024, 16:07
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3483
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1108
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2731
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5532
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Липень » 31 » Шедіївський «Лиман» завойовує кубок району



    Шедіївський «Лиман» завойовує кубок району
    13:09
    25 липня відбувся фінальний поєдинок розіграшу кубку Новосанжарського району. Фінал задля популяризації футболу вирішили проводити не у Нових Санжарах, а у Сухій Маячці. Сільський голова Іван Чечель був надзвичайно вдячний членам районної футбольної федерації за надану сухомаячанським вболівальникам можливість побачити великий футбол. В свою чергу, господарі зробили все для того, аби поєдинок пройшов на високому рівні.  
    У вирішальній битві за почесний трофей зійшлися лідер вищої ліги руденківський ФК «Зоря» та шедієвський «Лиман». Шляхи до фіналу у команд були різними за складністю та результатами.
    ФК «Зоря» послідовно здолала: у 1/8 «Маяк» (Малий Кобелячок) з рахунком 4:1; у 1/4 новосанжарську «Силу Ради» – 2:1; у півфіналі «Газовик» (Нові Санжари) із тим же рахунком – 2:1.
    Шедіївський «Лиман» тішив своїх уболівальників крупними перемогами. У 1/8 була здолана «Юність» (Галущина Гребля) – 9:1; у 1/4 покладена на лопатки «Ворскла» (Забрідки) – 8:1; а у 1/2 шедіївці переграли «Старт» (Писарівка) із рахунком 7:2.
    Початку фінального матчу в Сухій Маячці передувала процедура перевірки заявок на гру. Якщо команда з Руденківки вийшла на поєдинок виключно «своїми», то у складі «Лиману» на поле вийшли троє кобеляцьких футболістів. Ще двоє, за словами тренера шедіївців Бориса Халяви, лишилося у запасі. Перевірка документів підтвердила його слова і гру можна було розпочинати. Хоча деякі представники Руденківки безапеляційно заявляли, що за «Лиман» на поле вийшли щонайменше шість «чужих» гравців.
    Нарешті словесні баталії скінчились і розпочався футбол. Ініціативою з перших хвилин заволоділи гравці шедіївської команди. В одному з епізодів їх «вісімка» навісив м’яч у штрафний майданчик, шкіряна куля нікого не зачепила і опустилася на поперечину воріт «Зорі». Як то кажуть, пронесло. Та першого голу глядачам чекати довго все ж не довелося. Гравець «Лиману» увійшов до штрафного майданчика, зробив фінт, пробив і м’яч потрапив у руку захисника руденківців. Суддя зустрічі Михайло Сепітий, не роздумуючи, вказав на одинадцятиметрову позначку. Захисник «Лиману» Євген Волочай пенальті реалізував і відкрив рахунок у грі – 1:0. «Зоря» одразу ж огризнулась небезпечним кутовим – гравець, замикаючи подачу, пустив м’яч мимо дальнього кута воріт. У контратаці гравець «Лиману» виходить на ударну позицію і б’є метрів з 20 – голкіпер на місці. Руденківка йде відігруватись. Після затяжної атаки нападник «Зорі» б’є з-під захисника – просто у воротаря…
    Забити команді з Руденківки не вдається, тоді вболівальники команди вирішують «забити» суддю матчу. На адресу Михайла Сепітого летять такі висловлювання, які не лише дітям, а й дорослим слухати не рекомендується. Суть цих висловлювань, якщо перекласти на людську мову, зводиться до наступного – арбітр зустрічі навмисно підсуджує шедіївцям, взагалі псує гру, за що має бути неодмінно покараний – зараз чи у майбутньому. Опис кари йде добірною нецензурною лайкою. Звичайна картина «культурного» вболівання на наших стадіонах. Як прийнято говорити, футбол – не театр, сюди інтелігенти не ходять. Натомість ходять діти, які все це слухають, запам’ятовують, а потім вголос говорять.
    …Тим часом на полі встигають не лише слухати своїх вболівальників, але й грати у футбол. Постріл гравця «Зорі» у надзвичайному стрибку витягує з-під перекладини голкіпер шедіївців. Команди йдуть на перерву.
    Після поновлення гри шедіївці одразу «взяли бика за роги». Спочатку ледве не подвоїли рахунок після подачі з кутового. Потім воротар «Зорі» потягнув удар гравця «Лиману» з меж штрафної. Ініціативу перехопили гравці з Руденківки. Ось вже їх нападник Євген Козаченко прикриває м’яч корпусом, б’є, але круглий летить повз нижній кут воріт. Тут же півзахисник «Зорі» Владислав Мокляк стріляє метрів з 25 – м’яч летить трохи вище поперечини.  У контратаці на ворота «Зорі» виходить шедіївська «четвірка» Віталій Пищита. Один його удар відбиває голкіпер, а повторний виносить з лінії воріт захисник. У наступній атаці один гравець «Лиману» влучає у поперечину, а інший, добиваючи, не потрапляє у ворота. Напруга наростає. А «Зоря» знову марнує шанси, щоб зрівняти рахунок. Євген Козаченко майже втікає сам на сам, але воротар вчасно виходить з воріт і забирає м’яч у нього в ногах. Владислав Мокляк подає зліва, м’яч зрізається, летить у напрямку воріт і потрапляє у перекладину. Вболівальники «Зорі» розчаровано зітхають – могли зрівняти. Тим часом «Лиман» продовжує втрачати нагоди для другого голу. Після атаки лівим краєм гравець завдає низового удару, але не влучає у кут воріт. Нарешті після масованої атаки шедіївців Володимир Кравцов таки забиває другий м’яч і максимально наближає команду до завоювання кубка – 2:0. За час, що лишався до фінального свистка, скоріше «Лиман» міг забити третій гол, аніж «Зоря» скоротити відставання у рахунку. Фінальний свисток арбітра узаконив нового володаря футбольного кубку Новосанжарщини – шедіївський «Лиман». Капітан команди Богдан Калитка отримав з рук голови районної ради ФСТ «Колос» Віктора Рибалка почесний кубок та здійняв його над головою. Далі було все, як і зазвичай, на будь-яких фіналах – немає значення чи це кубок району, чи Ліга Чемпіонів: радість та обійми переможців, командне фото із кубком на згадку і… сум та роздратування переможених.
    Та все ж довго засмучуватись гравці «Зорі» навряд чи будуть – попереду друге коло чемпіонату району, в якому вони поки що займають перше місце із солідним відривом. А далі, можливо, і третій титул чемпіонів району, за який, щоправда, треба буде ще поборотись. Загалом, на нас іще очікує багато гарного футболу, який буде вартий того, щоб його дивились вболівальники і описували у своїх репортажах журналісти.





    Володимир Паршевлюк
    Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 1069 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net