Пятниця, 29.03.2024, 06:52
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5534
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Серпень » 28 » Від дерматолога до психіатра – один крок



    Від дерматолога до психіатра – один крок
    12:52
    Щоб не плакати, я сміялась.
    Леся Українка


    Незначна подія в моєму житті мала прикрі наслідки та призвела до появи цієї трагікомічної статті. Почалося усе з маленької бджілки.
    Кілька тижнів тому ця корисна комаха-трудівниця вжалила мене в ногу. «Ну і що тут такого?» – скажете ви. Точнісінько так думалося і мені, доки за кілька днів моя нога не розпухла і стала вже не свербіти , а боліти. Як мені й не хотілося, та довелося звернутися за допомогою.
    У районному поліклінічному відділенні мене сумлінно оглянула дерматолог Нонна Олексіївна Давиденко, призначила курс лікування та попередила, щоб у разі виникнення небажаних змін я знову з’явилася на прийом.
    Брак медичної освіти не завадив зробити немедичний висновок: всі п’ять ін’єкцій, добросовісно проведені мною, результату не дали: замаскована за широкою брючиною нога сигналізувала фізичним дискомфортом, а набряклі повіки й «мішки» під очима вже викликали зацікавлені погляди перехожих.
    Затемнені окуляри та низько опущений на них капелюшок створювали сумнівний, але єдиний оптимальний бар'єр від здивованих поглядів людей, що траплялися на моєму шляху до спасіння – в поліклініку (а куди ж?!).
    За дверима дерматологічного кабінету мене зустріла лікар-дерматолог Півень, так як за час мого лікування лікар Давиденко пішла у тарифну відпустку. Оглянувши мою ногу та обличчя, лікарка заявила, що укуси комах – не її компетенція, а, оскільки, лікування мені призначала не вона, іти я повинна до того лікаря, який взяв на себе відповідальність за призначення мого лікування. Я, чесно кажучи, оторопіла – не піду ж я до її колеги додому, та й хто знає, де вона проводить свою відпустку? Наприкінці розмови Півень порекомендувала пройти обстеження в інфекціоніста, куди я й направилась, не втрачаючи надію на допомогу.
    Підтверджуючи мої сумніви, інфекціоністи розводять руками, проте, бажаючи допомогти моєму горю, радять звернутись до дерматолога ще раз, або проконсультуватись з терапевтом...
    В розпачі бреду додому, махнувши на все рукою, зігріває думка що «попусте», паралельно кидає в холод від іншої – на носі 1-ше вересня, а я – вчитель музики – зі своєю непрезентабельною зовнішністю приходжу в клас ...
    Через кілька днів розумію, що чергового походу в поліклініку не уникнути, адже нога болить, а обличчя своїми набряками подейкує про сумнозвісну алкогольну залежність в стадії безповоротного протікання.
    Іду до терапевта, та мій дільничий, чи, як зараз говорять, «сімейний лікар», теж у відпустці. З легким холодком паніки повертаюсь до кабінету змученого мною за попередній візит дерматолога. Починаючи дедалі дужче розуміти безвихідь своєї ситуації, я, уже майже зі сльозами на очах, випрошую направлення до Полтавської обласної поліклініки, повинен же хтось врешті-решт встановити мені діагноз та поставити крапку в цій «бджолячій» історії?!
    Слова «Нічого я вам не дам!» були кілька разів повторені, мабуть для кращого узагальнення та закріплення отриманої інформації, привели мене в свідомість та нагадали, що «Спасение утопаючих – дело рук самих утопающих» – основний девіз деяких кобеляцьких ескулапів. Мій подальший монолог, складався з дифірамбів когорті старих добрих лікарів Кобеляччини, згадала я й Іващенка, який в одній особі втілював всю місцеву медицину, його ставлення до своєї поважної професії, до хворих людей...
    Хамовите «Звернись до психіатра , а не до дерматолога!» миттєво перевело мої стосунки з лікаркою на принципово новий рівень. Моя змучена нервова система дала вихід емоціям, в результаті чого Півень (мабуть поза її волею) прийшлося вислухати мою суб’єктивну думку про її професійні та моральні якості. Я вийшла до коридору і по обличчям інших хворих, що чекали своєї черги, зрозуміла, що мій феєричний виступ не залишився непомітним.
    По дорозі додому чомусь зовсім не відчувала притаманного при нервовій розрядці відчуття реваншу, навпаки – докори сумління за підвищений тон та недоброзичливий перебіг розмови, адже я, як людина спокійна і неконфліктна, на жаль, зовсім не вмію вести справи в такому руслі. Мелькнула думка - а можливо й справді треба було звернутися до психіатра, його ж я якраз і не відвідала під час своєї сумної епопеї обходу лікарів. Взагалі-то добре, звичайно, що дерматолог і психіатр на одному поверсі: вийшов і одразу наліво, небагато пройшов – і от кваліфікована допомога колезі.
    Хотілося б знати, лікарю Півень не стало цікаво, як почувається пацієнт з клінічними ознаками алергії, якому вона навіть не спробувала допомогти, окрім усного направлення його до психіатра, чи її професійна етика спокійно вміщає в собі образи для пацієнтів і без того змучених хворобою? Шкода, що ... не взяла приклад з професійних та людських чеснот своїх батьків, які довгі роки вірою і правдою служать людям.
    А направлення на обстеження в Полтавську обласну поліклініку мені все-таки дав терапевт. Спасибі. Лікуюсь.


    З гіркотою каяття та світлими сподіваннями Людмила Іванівна Дейнега


    Ситуацію коментує лікар-дерматолог Наталія Миколаївна Півень:
    Я тільки вийшла з відпустки, ця пацієнтка лікувалася у моєї колеги, яка (крім того, що дерматолог) по сумісництву працює алергологом. Так як алерголога не було, я її направила до інфекціоніста. Інфекціоніст направив її до терапевта. Тоді вона прийшла до мене і кричить з порогу – давайте мені терміново направлення у Полтаву. Я їй пояснила, що не маю права писати їй направлення з даним захворюванням (укус комахи), так як я – дерматолог. Я можу давати направлення у шкірвендиспансер відповідно до переліку певних захворювань. Цій пацієнтці направлення повинен написати алерголог, але якщо його не має, тоді направлення надає терапевт. Якби навіть я написала направлення – її б не прийняли у лікарні. Однак жінка почала кричати: «Подивіться, що ви зі мною зробили». Знову пояснюю, що її лікувала не я, а вона продовжувала кричати, що ми не людяно відносимося до неї. На жаль, я просто не можу відповідати мовчанням на явне хамство. Відносно психіатра – визнаю, радила звернутись, можливо, він би заспокоїв її бурхливу реакцію.
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 793 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    29.08.2009
    1. Пацiент [Матеріал]
    100% пiдтримую Вас,Людмила Iванiвна!На таку "хорошу" статтю заслуговуе i нарколог Коробейник)))


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net