Четвер, 28.03.2024, 18:50
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5532
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Серпень » 28 » У Світлогірському спалили міліцейську машину



    У Світлогірському спалили міліцейську машину
    14:38
    Цьогорічний яблучний Спас, який відзначався 19 серпня, надовго запам’ятався декому із жителів Світлогірського. В той день дощенту згоріла службова машина місцевого дільничного інспектора міліції.
    «Якраз в ту ніч мені дуже поганий сон привидився, нібито у товариша мого великі проблеми, – розповідає дільничний інспектор, майор міліції Віктор Тимцуник. – І все справдилось. У колеги донька померла. І в мене така неприємність. Хто б міг подумати, що таке станеться. Я звик до погроз. У 90‑х мені і дніпровські, і кременчуцькі бандюки погрожували. Та все минулося. А тут якась п’яничка і таке вчудила».
    Того злополучного дня Віктор Тимцуник та заступник світлогірського сільського голови з охорони правопорядку Володимир Силка приїхали на службовому авто на вулицю Молодогвардійську. Зупинились біля невеличкого будиночка більше схожого на сарай. В ньому проживав разом з матір’ю раніше судимий Сергій Я, який тільки півроку, як повернувся з місць позбавлення волі, де провів 5 років за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. І, як кажуть правоохоронці, на шлях виправлення не став. До дільничного постійно надходили скарги від односельців – то на погрози, а то й на хуліганські дії з боку Я. На розгляд чергової скарги і приїхали Тимцуник та Силка.
    «Я став біля вікна, а Віктор Васильович попрямував до дверей, – розповідає Володимир Силка. – Сергій його побачив і спробував у вікно вистрибнути. Та на мене нарвався. Тоді він у двері прошмигнув – і навтьоки».
    «Хтозна чи й догнав би втікача, – продовжує Тимцуник. – Та мені злість сил додала. Він же Силку вдарив».
    Бігли городами метрів п’ятдесот. Нарешті дільничний догнав правопорушника і звалив його на землю. Удвох із заступником сільського голови вони надягли на затриманого наручники і повели його до службового автомобіля.
    Не дійшовши до авто метрів тридцять, чоловіки побачили, як від «Жигулів» відійшла мати дебошира Тетяна Я. А через лічені секунди машина запалала. «Вона вилила в салон керосин і кинула запаленого сірника, – говорить Володимир Силка. – Ми залишили Сергія біля хати, а самі кинулись рятувати авто. А найстрашніше сталося, коли машина сама завелась і поїхала по вулиці».
    Дійсно, в «сімці» дільничного запрацював двигун і автомобіль рвонув з місця. Очевидно під дією вогню поплавилась електропроводка, «замкнуло» стартер і він привів в дію двигун. Машина проїхала п’ятдесят метрів і вперлась в сусідський паркан. «Он туди, до Білорибців вона доїхала, – показує рукою Силка. – Палала так, що на її шляху пів-горіха вигоріло і суха трава біля дороги».
    Спочатку дільничний та заступник голови сільради намагались збити полум’я віхтями з бур’янів, потім почали поливати водою. До вогнегасника, який був у салоні добратися вже не могли – там все палало. Та все ж приборкати пожежу люди не змогли. За 15 хвилин «вазівська» «сімка» перетворилась на металобрухт. «Постріляли скати, вибухнув акумулятор, – згадує Віктор Тимцуник. – Потім в селі говорили, що то я з пістолета стріляв. Добре, що хоча б бензин не вибухнув».
    Врешті-решт полум’я вдалося погасити. І пожежні, які прибули на місце пожежі із сусідніх Озер лише констатували факт загорання. Приїхала в Світлогірське і слідчо-оперативна група із Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ. Правоохоронці забрали в Кобеляки Сергія Я. та його матір. Того ж дня затримані рішенням районного суду були заарештовані. Сергій отримав 7 діб арешту, Тетяна – 5. Згорілу машину евакували у двір райвідділу міліції.
    «Сімці» не було й року. У вересні 2008 року Віктор Тимцуник отримав ключі від неї з рук Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Це було в Полтаві під час приїзду в обласний центр Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко в супроводі очільника МВС. Тоді посадовці вручали кращим правоохоронцям області ордери на квартири та ключі від новеньких автівок. «Ви не повірите – це моя перша службова машина, – зітхає дільничний. – А то всі 26 років служби на власному транспорті їздив. І 20 тисяч кілометрів не встиг намотати».
    «Машина відновленню не підлягає, – із сумом констатує виконуючий обов’язки начальника Кобеляцького РВ УМВС Микола Подобрий. – Подивіться, і під капотом все згоріло».
    Проти Сергія Я. та його матері прокуратурою Кобеляцького району порушені дві кримінальні справи. Проти чоловіка – за ознаками статті 345 частини 2 КК України, по факту нанесення тілесних ушкоджень працівнику міліції. Його матері пред’явлене обвинувачення по статті 194 частини 2 ККУ «Умисне пошкодження або знищення майна». За цей злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 15 років. Зараз жінка дає покази слідчому прокуратури. До речі, в неї давня неприязнь до дільничого Віктора Тимцуника. Він неодноразово притягував Тетяну Я. до адміністративної відповідальності. А її вже покійного чоловіка направляв на примусове лікування в ЛТП.
    Сам Віктор Васильович говорить: «Може це знак? Коли починав служити в міліції, то мене теж палили. Сашко Підтикан у своїй хаті власну дитину спалити хотів. А коли я прибіг його затримувати, то він кинув сірника в кімнаті, де все бензином було залите. Дитина тоді не постраждала, а мені добряче дісталося».
    Зараз, через кілька днів після страшного випадку міліціонер вже й жартувати може. Каже: «Тепер у райвідділі менше машини заправлятимуть, щоб бензин у баку не вибухнув».
    Крім зниклого автомобіля, Анатолій Тимцуник шкодує за форменими кашкетом та дорогим американським ліхтариком, які теж згоріли в полум’ї.


    Ігор Філоненко
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 797 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    10.09.2009
    1. Воляр [Матеріал]
    Треба було і міліціонерів десятки два-три спалити...


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net