Четвер, 18.04.2024, 16:21
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5555
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Вересень » 10 » Нобелівський лауреат запропонував екстракт папайї як профілактику від нового грипу A/H1N1



    Нобелівський лауреат запропонував екстракт папайї як профілактику від нового грипу A/H1N1
    09:39
    Оригінальну ідею в боротьбі зі свинячим грипом запропонував знаменитий французький вірусолог, лауреат Нобелівської премії по медицині 2008 року Люк Монтаньє. Він стверджує, що для профілактики грипу A/ H1N1  досить приймати екстракт тропічного фрукта папайї.
     «До того моменту, коли вакцина проти «нового грипу» буде готова, я пропоную використовувати невеликі хитрощі з метою запобігання інфекції, а саме - приймати інтегратор на базі ферментованої папайї».
     Таку заяву Люк Монтаньє зробив під час європейського медичного конгресу на тему «Вільні радикали, здоров'я  та  стиль життя», що проходить зараз в римському університеті «Форо Італіко».
     Сам професор зізнався, що й сам приймає препарат для зміцнення імунної системи. Щоб протистояти грипу, необхідно мати добрий імунний захист. Адже летальним результатом закінчилися захворювання саме тих пацієнтів, які належали до групи ризику, - перш за все це хворі, які страждають на серцево-судинні захворювання, відзначив професор.
    Заходи по запобіганню вірусним інфекціям, у тому числі звичайнісінької застуди – це вже половина успіху в справі боротьби з вірусом, додав він.
    Нагадаємо, що саме Люк Монтаньє разом з Барре-Сінуссі  відкрив у 1983 році ретровірус ВІЛ, що викликає синдром придбаного імунного дефіциту  людини.
     Варто уваги, що в 2002 році Монтаньє, перебуваючи на аудієнції у Папи Римського Іоанна Павла Другого, порекомендував йому приймати ферментовану папайю проти хвороби Паркінсона. Мабуть, Папа дотримався даної поради, оскільки через деякий час його стан помітно поліпшився.
     
    Довідка:
    Вперше це дерево було вирощене індійцями, мешканцями тропічної Америки. Папайя була широко поширена та культивована в Перу за тисячі років до вступу іспанців на землю Нового світу.
    Для насолоди та здоров'я людини Бог створив цю рослину та наділив її чарівним, з точки зору медицини, ферментом, який сприяє розщепленню білків. Його дія подібна дії ферментів, що виробляються організмом людини. Сьогодні це диво називають «папаїна». 
    Його цілющі властивості стали відомі європейцям ще в XVI столітті. Коли в 1519 році Фернандо Кортес, іспанський завойовник, отруївся м'ясом біля індіанського міста Мексике, місцеві мешканці дали йому напій, виготовлений з  дивовижного дерева папайя, і він швидко видужав...
     Цю тропічну рослину останніми роками почали вирощувати в Ізраїлі як харчовий продукт і як вихідний матеріал для косметики.
    Плід  папайї - ягода, що за формою, будовою, смаком і навіть за хімічним складом  нагадує диню. Звідси й інша назва рослини – «динне дерево». Маса плоду досягає 6-7 кг, у культурних сортів - 1-3 кг. Товста зелена шкірка плодів при дозріванні стає золотисто-жовтою. Їстівна частина плоду - м'якоть оранжево-жовтого кольору. Внутрішня порожнина заповнена великою кількістю насіння - 700 і більш.
    Енергетична цінність 100 г їстівної частини плодів папайї - 26-74 калорії. Плоди папайї не лише на вигляд, але й за хімічним складом дуже близькі до дині. Вони містять глюкозу й фруктозу, органічні кислоти, клітковину, білки, вітамін С, бета-каротин, вітаміни В1, В2, В5 і D.
     Мінеральні речовини представлені калієм, кальцієм, фосфором, натрієм, залізом. Особливу цінність плодам додає папаїн - рослинний фермент, що  за своєю дією схожий на шлунковий сік. В його склад входить фермент протеаза та  інший фермент, подібний до пепсину.
     Плоди папайї використовують, перш за все, як цінний дієтичний продукт, що сприяє травленню. Є відомості, що вони допомагають при виразці шлунка. В США з плодів папайї роблять пігулки, які використовують для лікування герпесу. А з незрілих плодів отримують лікувальний препарат папаїн, який є висушеним молочним соком.
     Папайа в шлунку людини розщеплює білки, а також, подібно до пепсину, сприяє розщепленню жирів. У зв'язку з цим він особливо корисний людям, які страждають на дефіцит білка через нездатність організму повністю або частково засвоювати білки. Папайю використовують в медицині також як антикоагулятор крові при лікуванні тромбозів, гастритів.
     Зовнішньо папаїн застосовують для лікування опіків, в косметиці - для виведення ластовиння і для видалення небажаного волосся. Рослинний фермент папаїн, що руйнує кератин, послаблює волосся, що вже виросло, і перешкоджає процесу формування нового волосся.В той же час відомо, що молочний сік, який міститься в недостиглих плодах, дуже отруйний. Свої отруйні властивості він втрачає, коли з білого стає безбарвним, водянистим.
     У кімнатних умовах зрілі плоди здатні зберігатися не більше 2-3 днів, а в холодильнику їх можна тримати близько тижня. Для заморожування плоди папайї не придатні.


    http://www.epochtimes.com.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 633 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net