Пятниця, 19.04.2024, 17:54
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Вересень » 11 » У Великому Болоті знайшли багато сушеної рибки



    У Великому Болоті знайшли багато сушеної рибки
    11:43
    4 вересня у покинутій хаті в селі Велике Болото знайшли кілька тисяч ящиків простроченої риби з маркування компанії «Дальние острова». 8 вересня небезпечну продукцію було спалено на місцевому сміттєзвалищі.
    Про незвичайну знахідку Малоперещепинського сільського голову Миколу Сімійона повідомила виконуюча обов’язки директора школи Людмила Дем’яненко. Як з’ясувалося, учні місцевої школи почали приносити на уроки пакетики із рибою невідомого походження, їсти її та продавати іншим школярам. Великих грошей не просили — віддавали пакетик за 50 копійок або за 1 гривню. Коли педагоги почали розпитувати дітей, то скоро дізналися, що цю рибу діти знайшли у закинутій хаті в селі Велике Болото. Про це негайно і повідомили сільського голову.
    Микола Сімійон одразу зателефонував до головного санітарного лікаря району Олександра Пантелея. Але той відповів, що нічим допомогти не може, позаяк вирішення питання із знайденою рибою не належить до компетенції санітарно-епідемічної служби. Тоді сільський голова звернувся із заявою до начальника райвідділу міліції Валерія Джежелого і попрохав прислати працівників міліції для обстеження будинку у Великому Болоті. У цьому домі колись мешкала Марія Максимівна Кошель. Померла старенька у 2000-му році, спадкоємці до сільської ради не зверталися, так хата і пустувала дев’ять років, поступово обвалюючись та заростаючи бур’янами.
    За деякий час до будинку у Великому Болоті прибула група правоохоронців на чолі з начальником відділу по боротьбі з економічною злочинністю Сергієм Гасановим. Міліціонери проникли до середини приміщення і були просто вражені — старенька хата була під саму стелю забита упаковками із рибою. Як з’ясувалося пізніше, у будинку знаходилось більше 8 тисяч коробок із продукцією, яку ми звикли бачити на прилавках чи не кожного магазину: «Тещин язык», «Ледяная спинка», «Паутинка», «Щупальцы кальмара», «Камбала», «Корюшка» і так далі. Якщо у вас від прочитання цього переліку мимоволі побігли слинки — то цілком даремно. Адже із зазначених на упаковках датах правоохоронці визначили, що увесь вміст старої хати є простроченим товаром, непридатним для споживання. На коробках і пакетиках були зазначено 2006 і 2007 роки виготовлення при тому, що зазначений тут же термін придатності товару становив усього 12 місяців. На усіх упаковках було зазначену і фірму-виробника — чудово відомі всім «Дальние острова». Як прострочена продукція потрапила у стареньку хату, мали з’ясовувати компетентні органи. А поки що ящики потрібно було вивезти із будинку. Місцевий земельний орендар — товариство «Аршиця» — надав трактор, знайшли помічників-вантажників і за деякий час хату спорожнили. До вагончика, що належить приватному підприємцю Анатолію Гарбузову, перевезли чотири великих тракторних причепи.
    На тому наступила пауза. Аж до понеділка, 7 вересня. У цей день до Малої Перещепини з’їхалась чисельна делегація: заступник начальника Полтавської обласної ветеринарної міліції Володимир Передерій, старший інспектор Полтавської обласної ветеринарної міліції Микола Васюта, начальник ветеринарної служби Новосанжарського району Зоя Ащеулова, начальник відділу по боротьбі з економічною злочинністю Сергій Гасанов. Усі вони зібрались, аби швидше вирішити питання із утилізацією знайденої риби. Адже час ішов, риба лежала у вагончику і з нею потрібно було щось робити. Та, як виявилось, утилізувати її є справою непростою. Хтось мав дати висновок, що ця риба дійсно непридатна і має бути знищена. Але хто? Ветеринарна служба? Зоя Ащеулова відповіла заперечно.
    — Якби це була необроблена продукція — вона була б наша, — пояснила Зоя Анатоліївна. — А в даному випадку, як оброблена продукція, вона відноситься до компетенції санепідемстанції, яка і має давати якийсь висновок.
    Щоб дізнатися цей висновок, потрібно було запросити до Малої Перещепини Олександра Пантелея. Та зв’язатися із ним виявилося не так просто. Олександр Григорович чи то не міг, чи то не хотів порадувати шановне товариство своєю присутністю. Емоційний та енергійний Микола Сімійон, запалившись, телефонував і до обласної санстанції, і до заступника голови ОДА Надії М’якушко, аби, нарешті, отримати від когось допомогу у ситуації, що склалася. Нарешті, він подзвонив до виконуючого обов’язки голови Новосанжарської РДА Анатолія Мокляка. Анатолій Павлович за годину розшукав головного санітарного лікаря району і вони разом приїхали до Малої Перещепини. Але проблеми, на жаль, це не вирішило. Олександр Пантелей переконував присутніх, що проведення експертизи знайденої риби не є компетенцією санепідемстанції. Натомість зазначив, що рішення про утилізацію має приймати місцевий орган самоврядування, тобто сільська рада. Микола Сімійон такою відповіддю був неабияк обурений і обіцяв наступного ж дня з’ясувати у прокурора — хто ж саме має займатися утилізацією. Ситуація заходила у глухий кут. Нарешті, Олександр Пантелей після телефонної консультації із своїм обласним керівництвом сказав, що наступного дня разом із Сергієм Гасановим відвезе до Полтави зразки знайденої риби і там дадуть відповідний документ. На тому всі запрошені і роз’їхались — дещо засмучені даремно убитим часом і обнадієні завтрашнім днем.
    Наступного дня по обіді Сергій Гасанов таки привіз необхідний висновок, який підписав заступник начальника Полтавської обласної санепідемстанції Микола Асаул. Риба була із простроченим терміном споживання до того ж, зрозуміло, не мала ніяких супровідних документів, тому мала бути знищена. Крім цього, старший помічник прокурора Новосанжарського району Олександр Дубович направив до сільської ради припис про негайну утилізацію риби. Того ж таки дня ящики із рибою були вивезені на малоперещепинське сміттєзвалище і спалені. Горіла рибка доволі непогано навіть без бензину, от тільки «пахло» від палаючих ящиків не дуже приємно.
    Прострочена продукція згоріла. Тепер правоохоронцям належить знайти власника імпровізованого «складу». А також з’ясувати, з якою метою він зберігав непридатну для продажу рибку.


    Володимир Паршевлюк, кореспондент газети «ЕХО» в Новосанжарському районі,
     тел. 8(099)956-02-08.

    Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 1005 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net