Пятниця, 19.04.2024, 18:21
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Вересень » 11 » Більше години депутати райради ділили 100 тисяч



    Більше години депутати райради ділили 100 тисяч
    12:28
    Але так і не поділили. Одні пропонували дати гроші на газифікацію Кишеньок, інші — на зарплату працівникам районних комунальних установ. А в кінцевому результаті необхідної кількості голосів «за» не набрала жодна пропозиція.
    А починалась 23 сесія п’ятого скликання досить мажорно. Спочатку депутат, він же священнослужитель Дмитро Кулічковський вручив нагороди і відзнаки Миколі Жуку, Миколі Андрієнку, Миколі Сердюку та Анатолію Таранушичу «таким то, таким то», котрі зробили свій внесок у будівництво церкви в Кобеляках. Потім заступник голови Полтавської облдержадміністрації Надія Мякушко нагородила матерів-героїнь відзнаками. Їх отримали Антоніна Буйнецька із Іванівки, Тетяні Гришай із Проскурів, Гафії Білич із Канав, Олександрі Дейнеці із Іванівки, Катерині Терновій із Червоного, Василині Шелембі із Канав.
    А після відзначень розпочалась буденна сесійна робота. Голова райради Володимир Жуков повідомив, що на сесію прибули 59 депутатів і запропонував провести засідання за дві години. Депутати, в свою чергу, визвались попрацювати ударніше та оперативніше і закінчити роботу за півтори години. На тому і порішили.
    Першим із доповідачів на трибуну вийшов начальник фінансового управління РДА Андрій Дацко. Він мав доповідати аж по трьох питаннях повістки денної. Перші два із них депутати, як і було заплановано, розглянули блискавично. Точніше — не розглядали взагалі, мотивуючи це тим, що в достатній мірі обговорили їх під час засідань постійних комісій. Питання ці стосувались виконання районного бюджету за перший квартал та перше півріччя 2009 року.
    Цифри ж виконання районного бюджету не надто втішні. Самостійно район за перше півріччя 2009 року «назбирав» 5 мільйонів 441 тисячу гривень. Це 102,2 відсотки від плану. А ось надходження від податку з доходів фізичних осіб становлять 4 мільйони 672 тисяч. Це 97,9 % від запланованого. Менше, аніж було заплановано, дала району грошей і держава.
    Те, що для бюджету району настали далеко не кращі часи, яскраво підтвердили події, які розгорнулись в сесійній залі під час розгляду третього питання повістки денної. Тут вже Андрію Дацку довелося говорити багато і довго. Ще більше говорили депутати. Розгляд цього питання затягнувся в часі на годину із гаком.
    Завідуючий фінуправлінням озвучив пропозицію РДА перевести 100 тисяч гривень із спеціального фонду у загальний і розподілити їх по частинах на соцзахист населення, на підтримку засобів масової інформації, на РЛП «Нижньоворсклянський» та на масовий спорт. Якщо говорити більш просто і конкретно, то 100 тисяч потрібні, щоб виплатити зарплату працівникам цих установ.
    Тут же депутат Вікторія Шкарбан нагадала, що громада села Кишеньки зверталась до районних депутатів із проханням про виділення 30 тисяч гривень на закінчення газифікації села. Андрій Дацко відповів: «Так, була така пропозиція. Але мова йшла про те, щоб віднайти кошти в самій сільраді. Це перше. По-друге, недоцільно віддавати кошти з району, коли й в нашому бюджеті відчувається їх дефіцит». Володимир Жуков висловив сподівання, що гроші на закінчення газифікації надійдуть з державного бюджету.
    Після цього розпочалось бурхливе обговорення. Анатолій Проскура, депутат від НУНС: «Я звертався до бухгалтера Світлогірської сільради за інформацією. Вона відповіла, що вільних грошей в сільраді немає. А люди ж просять допомоги. І я прошу».
    Анатолій Таранушич, Партія Регіонів України: «Давайте не ганяти гроші із одного фонду в інший. А просто дамо тридцять тисяч громаді Кишеньок».
    Володимир Струк, НУНС, звертаючись до голови райради: «Коли влада вносить якусь пропозицію, то ви її проштовхуєте. А коли депутат захищає інтереси громади, то починається протидія. Просить громада і депутат грошей — дайте. 30 тисяч для району — це капля в морі».
    Віктор Латиш, регіонал: «Є пропозиція залишити 30 тисяч на газифікацію, 24 дати на соціальний захист. Інші гроші не розподіляти. В бюджеті повинен бути якийсь запас на випадок надзвичайної події. Попереду — зима!»
    Тамара Гординська (БЮТ): «Можливо я не все розумію в питаннях формування бюджету. Але я знаю — якщо забудемо про Кишеньки сьогодні, то завтра вже не згадаємо. Гроші потрібно дати».
    Валерій Дрига (БЮТ): «Тоді давайте будемо послідовними до кінця. Гроші потрібні і громадам Дрижиної Греблі та Солошиного для вирішення проблем водопостачання».
    Микола Жук, заступник голови райради: «Ці гроші потрібні, щоб дати зарплату тим, хто розвиває футбол на селі. Тим, хто доглядає за одинокими і пристарілими ветеранами. Ви що, хочете залишити цих людей без куска хліба?»
    Після того, як виступили ще з десяток депутатів, слово взяв голова РДА Олег Решетило. Він дещо емоційно звернувся до присутніх: «Про яку газифікацію тут йде мова? Люди без зарплати залишаються. Хто нестиме відповідальність за це? Та ці 30 тисяч на газифікацію Казначейство не пропустить!»
    В кінці-кінців після голосування стало зрозуміло — 100 тисяч так і залишаться нерозподіленими. Жодна з пропозицій не набрала необхідної кількості голосів.
    Не проголосували депутати і за закриття Котовської та Свердловської шкіл. Здивування і обурення з цього приводу висловила начальник відділу освіти Наталія Коваль. Вона сказала: «І як, і навіщо фінансувати школи, в яких немає дітей, а вчителі вже знаходяться на обліку в центрі зайнятості?» Але то вже було риторичне запитання.
    Виникла дискусія і щодо того приймати чи не приймати чергову районну програму під назвою «Програма увічнення пам’яті видатних земляків». Депутат-регіонал Юрій Тагадюк заявив: «У нас в райраді вже прийнято 55 програм. І жодна з них не фінансується в повному обсязі. Приймемо ще одну — і користі з того?» На це відреагував бютівець Володимир Білоусько: «У нас і в державі із 165 програм фінансується лише 5 відсотків. Немає грошей сьогодні — завтра будуть. Програму приймати потрібно». В результаті програму таки прийняли, але без фінансування.
    У кінці сесії голова РДА Олег Решетило гнівно заявив: «Ось у мене в руках звернення районної ради ветеранів. Вони просять 17 тисяч на свої святкові заходи. Ми їм відповімо, що депутати для цього грошей не дали».
    Анатолій Таранушич відреагував миттєво: «Так заробляйте гроші, щоб їх вистачало!»
    Уже після закінчення сесії лідер кобеляцьких регіоналів спеціально для «ЕХО» прокоментував: «Влада буде намагатись зробити нас винними в тому, що хтось не отримав зарплату, хтось — іншу допомогу. Але це неправда. Представники Партії Регіонів ще в минулому році пропонували зробити якийсь резерв у районному бюджеті. Але нас не слухали». А інший депутат, який попрохав не називати його прізвища додав: «Не знають, де гроші брати. Та нехай би голова райради, голова РДА, його заступники та інші посадовці з місяць-два додому не на службовому, а на власному транспорті поїздили. Тоді б і гроші знайшлися. А то для них чомусь кризи немає».
    Напевне якийсь резон в останній пропозиції таки є.


    Ігор Філоненко


    Депутатізми
    Цікаві вислови, занотовані на 23 сесії районної ради 5 скликання.

    До заступника голови райради: «Чого ви кричите, хоч і Жук?»
    А я не знаю, бо дурна. Я книжок не читала.
    Треба збиратись частіше, бо всі скучили. Погризтись ні з ким.
    Тут наші, а там німці. Туди я не сяду.
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 563 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net