Четвер, 18.04.2024, 19:49
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5555
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Вересень » 11 » Протест під прокуратурою



    Протест під прокуратурою
    13:21
    3-го вересня Олександр Андрейко ініціював акцію протесту відносно якості роботи Кобеляцької прокуратури. На акцію прийшли вісім осіб. Кожен із своєю бідою. Відповіді на питання хотіли знайти у першого заступника прокурора Полтавської області Олега Кириченка, який мав провести особистий прийом громадян у приміщенні Кобеляцької прокуратури.
    На плакатах пікетувальників красувались написи: «Прокурори знущаються над дітьми, порушують конституційні права», «Зупинимо геноцид українського народу», «Тов. Кириченко, комісія, що була, з’їла весь сир і ковбасу!!!» та ін.
    Люди зібралися на 11:00, тому що саме у цей час мав початися прийом громадян Олегом Кириченком. Доки його чекали, присутні мали можливість поділитися своїми проблемами з читачами «ЕХО».
    — Я проти того, що у нас у районі працює прокурором Олег Панченко, який себе скомпрометував, — першим до журналіста звернувся Олександр Андрейко. — Я вважаю, що він не відповідає займаній посаді. Доказом цього є численні скарги громадян, які не перевіряються, і публікації в газеті. По-перше, — це затягування розслідування вбивства Наталії Вазерцевої, Лілії Пухи та Ірини Рибалко. Доказом цього у мене є рішення Харківського апеляційно-адміністративного суду від 31 березня 2009 року. У цьому рішенні вказано (зачитує) «прийняти нову постанову, якою визнати неправомірною бездіяльність Кобеляцької прокуратури при розгляді та вирішенні по суті повідомлень про загибель Пухи Лілії Олександрівни, Вазерцевої Наталії Миколаївни та Рибалко Ірини Миколаївни». Наскільки мені відомо, за ці незаконні дії, бездіяльність, Олег Панченко не притягнутий ні до якої відповідальності, навіть до дисциплінарної. Це є знущання над батьками загиблих і над усіма жителями Кобеляцького району, так як на їх місці може опинитись кожен із нас. По-друге, вже шість років проводиться перевірка по каліцтву мого неповнолітнього сина Тараса Андрейко лікарями Кобеляцької ЦРЛ. З 2003 по 2009 рік прокуратура Кобеляцького та Козельщинського району неодноразово приймає постанови про відмову у порушенні кримінальної справи… Цей візит не грає ніякої ролі абсолютно, я неодноразово потрапляв на прийом до Кириченка. Я організував цю акцію і запросив інших, щоб громадяни не сиділи вдома, склавши руки, а бачили, що треба виходити на вулиці. Треба протестувати!
    Плакати писав Олександр Андрейко сам. Він стверджує, що про акцію повідомив міську раду та правоохоронні органи. Також Олександр Тарасович наголосив — демонстрація мирна і не порушує Конституції.
    — А мене чого не запитуєте? — звертається жінка і розповідає історію про те, як її штовхнув зі сходинок один чоловік, у якого вона проживала на квартирі. — Під час падіння я поламала руку у двох місцях, а у лікарні її невірно склали. Подавала заяву на судмедекспертизу… (прохаю жінку представитись) Наталія Годованик. Як відреагували? Сказали, що це не їх справа і треба подавати в суд і що вони не мають права порушувати карну справу.
    — А ви подали заяву до суду? — запитую.
    — Ні, я не подавала. Раз у прокуратурі не порушують карну справу, то хто ж його буде карати? Він не сплатив мені за моральні та фізичні надругатєльства нічого.
    Василь Овсієнко, який теж приймав участь в акції протесту говорив, що має тисячі претензій до прокуратури, але не хоче їх висловлювати, бо це все марно. Втім все-таки згадав про ряд земельних питань. А потім висловив думку, що прокуратура — це бездіяльна організація, яка зовсім не потрібна. Депутат міської ради Людмила Пряхіна підтримала вислови Овсієнка і додала, що існування підрозділу прокуратури це лише витрачання державних коштів.
    — Справа, порушена міліцією про зловживання у комунальному господарстві, лежала у прокуратурі до того часу, доки не витекли строки, — продовжує Людмила Пряхіна. — Мені дає суд відповідь, що особи по даній справі звільнені від кримінальної відповідальності за закінченням строків давності.
    Попали «під роздачу» і співробітники «ЕХО».
    — Колись збирався судитися з «ЕХО», — згадує Василь Овсієнко.
    Людмила Пряхіна також згадала про публікацію відносно псевдозамінування прокуратури і запитала, чому не було надруковано закінчення історії (інформації з даного питання журналістам не надали).
    Батьки загиблих дівчат повідомили, що їм вдалося поговорити з Олегом Панченком.
    — Він сказав, що не причетний до нашої справи, що цим займалася обласна і транспортна прокуратура, — розповідає мама покійної Лілії Пухи.
    Ми залишили пікетувальників, які таки бажали дочекатися Олега Кириченка.
    А пізніше дізналися, що прокурор з області не з’явився ні через годину, ні через дві.
    Лише о 13.45 він розпочав прийом. Майже три години люди чекали під прокуратурою, щоб поговорити з посадовою особою. Будемо сподіватися, не дарма.


    Любов ОНИЩЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 697 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net