Четвер, 28.03.2024, 21:53
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5532
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Вересень » 14 » Івано-Франківські стріт-рейсери або вуличні гонщики



    Івано-Франківські стріт-рейсери або вуличні гонщики
    11:26
    Щоп'ятниці, коли вже темно і більшість франківців готується до сну, на одній з автостоянок міста починається рух. На домовлену годину з'їжджаються десятки авто, за кермом яких - стріт-рейсери, або вуличні гонщики. Отож п'ятниця, 4 вересня, 23.00. Тусовка в зборі. Якщо пощастить і не буде даішників - буде драг.
    «Драг - це перегони на відстань 402 метри. Змагатися можна на будь-які відстані, але драг - це класика жанру. Ці гонки влаштовуються в кожному місті у кожній країні, де є тусовки автолюбителів», - пояснює Андрій, який бере участь у перегонах вже майже три роки. Чому гонки нелегальні? Коли для перегонів немає спеціально виділеного майданчика, де можна вільно кататися у будь-який час, драг відбувається вночі на котрійсь із безлюдних трас. Доводиться на певний час перекривати рух. Той кайф змагання, адреналін, стирання шин, оплески натовпу для ДАІ є нічим іншим, як перевищенням швидкості та створенням аварійної ситуації.
    Франківським гонщикам немає де кататися легально, тож щоп'ятниці вони збираються на стоянці і вирішують, де можна буде поганяти цієї ночі. «Якщо чесно, ми на 99% впевнені, що позмагатись сьогодні не вдасться», - каже Володя, один з вуличних гонщиків. Поки одні стоять коло машин і спілкуються, інші вистежують розташування постів ДАІ. Одна з найулюбленіших стріт-рейсерами ділянок для драгу знаходиться безпосередньо в місті, тож працівники автотранспортної інспекції вважають своїм обов'язком завчасно прибути на місце перегонів і не дати їм відбутися. Того разу так і було.
    «Але ми все одно проїдемося. За містом є кілька місць, де можна провести 20-30 заїздів по дві машини, поки не приїдуть даішники», - запевняють хлопці з автотусовки. Їдемо за місто. Ні стартової, ні фінішної лінії на трасі, звісно, немає. Приблизно відміряють відстань у 400 метрів, а той, хто дає старт, на око шикує і вирівнює машини перед уявною лінією. Результати заїзду по мобільному передають «переговорщику», а він у свою чергу оголошує натовпу. Апаратура відсутня, тому той, хто на фініші, вимірює відстань між машинами також на око, у корпусах. «Фольксваген дав корпус!» - публіка задоволена, але на старті вже нова пара і висловлюються нові прогнози.
    Але вболівати на гонках і брати в них участь - цілком різні речі. Мене запрошують відчути кураж, так би мовити, зсередини, сидячи поруч з водієм. «Сьогодні ми не переможемо. - попереджає Андрій. - Треба ще ремонтувати машину, але свій адреналін точно зловиш». Машини вирівнюють на старт. Змах руками і - погнали. Свист гуми на мить заглушає будь-які звуки. Стрілка спідометра миттєво проминула позначку 100, але суперник помітно обганяє. Як потім довідуємося, на 4 корпуси. Результат, звісно, також важливий, але цей драйв за якихось 15-16 секунд заїзду, безперечно, вартує цілого тижня чекання і небезпечних загравань із ДАІ.
    Здається, публіка знає технічні характеристики кожної машини. Результат кожного заїзду одразу жваво обговорюється, переможеному дають поради, як вдосконалити авто, а переможця вітають із вдалим ремонтом чи тюнінгом. Власне, постійне бажання вдосконалювати свою машину та водійські навички й гуртує молодь у клуби. Достатньо мати жагу до вуличного автомобільного життя і бажання вдосконалюватись, щоб стати членом одного з вуличних клубів. Члени клубу завжди можуть розраховувати на підтримку один одного: «Якщо ти в клубі і в тебе щось сталося, то достатньо телефонного дзвінка - і найближча машина з клубу обов'язково під'їде і надасть технічну допомогу чи будь-яку іншу».
    Щоб взяти участь у нічних гонках, зовсім не обов'язково бути членом автоклубу. Їх у місті, до речі, існує аж 5. Тієї п'ятниці на перегони зібралося майже 30 авто, а деколи буває й до 100. Змагаються не всі, багато приїжджають подивитися на гонки та просто поспілкуватися, похвалитися новим тюнінгом. Щоб займатися тюнінгом, треба мати власне авто і чималі кошти. Кажуть, що це хвороба, бо тоді всі зароблені гроші вкладаються у вдосконалення автомобіля, а межі цьому немає.
    13 вересня в Івано-Франківську відбудеться офіційний драг, участь у якому візьмуть гонщики з різних міст Західної України. Але глядачам потрапити на змагання є досить складно - треба буде проїжджати в машині разом з учасниками драгу або зареєструватися заздалегідь.


    За матеріалами "Галицький кореспондент"
    Категорія: Новини України | Переглядів: 950 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net