Субота, 20.04.2024, 13:35
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Жовтень » 8 » 10 місць на планеті, де турист ризикує бути з'їденим



    10 місць на планеті, де турист ризикує бути з'їденим
    11:01
    Фахівці туристичної галузі склали список десяти місць на Землі, в яких мандрівник ризикує стати їжею. Хоча людина давно вже визнана вершиною харчового ланцюжка, на світі все ще є цілий ряд місць, де тварини не були про це проінформовані і з задоволенням поснідають туристом, варто йому лише зробити один невірний рух. Отже, вирушаючи поглянути на екзотичних, але вкрай небезпечних звірів, варто пам'ятати про їхній гастрономічний інтерес до персони мандрівника, повідомляють «Подробности».
    Парк Ману в Перу. Національний парк Ману, розташований на східних схилах перуанських Анд, є ідеальним місцем існування для ягуара. Найбільшому хижакові Південної Америки цілком комфортно в густих тропічних лісах, пронизаних невеликими струмками. Хоча основна здобич ягуара - капібари (травоїдний ссавець, найкрупніший представник багаточисельного загону гризунів), він може нападати і на худобу.
    Цікавиться хижак і докучливими туристами, які в пошуках цієї крупної кішки забираються все глибше в джунглі. Полює ягуар із засідки на дереві або у високій траві. При нападі на жертву він, зазвичай, стрибає на неї зі спини або збоку, хапаючи за шию, ламаючи шийні хребці і часом прокушуючи череп. Але якщо засідка виявлена і жертва рятується втечею, ягуар ніколи її не переслідує.
    Нижня Каліфорнія. Узбережжя Нижньої Каліфорнії у Мексиці і південний край ЮАР є улюбленим житлом великої білої акули - однієї з найнебезпечніших істот світового океану. За дивним збігом обставин ці ж місця полюбилися серферам і дайверам. Отже акули практично отримують обід з доставкою додому.
    І хоча нападів, що закінчилися фатально, не так вже й багато, але покалічених акулами в цих водах досить. Тим часом, шанс позбутися кінцівки лише розпалює цікавість любителів екстриму, тому в цих краях не важко знайти фірму, яка організовує годування акул і підводне занурення в залізній клітці.
    Парк Као-Сок у Таїланді. Отримати досвід рівноправного спілкування зі зміями, а також, можливо, пізнати тонкощі оперативного лікування отруйних укусів можна в національному парку Као-Сок в Таїланді. Тут мешкає найбільша у світі популяція королівської кобри, яка виростає до 6 метрів у довжину і має запас отрути достатній, аби вбити слона. Також тут плазує чимало інших змій, що вбивають за рік кількасот місцевих жителів. Тому туристам не варто залізати глибоко в джунглі без досвідченого гіда.
    Парк Південна Луангва в Замбії. Хоча репутацію найлютішої африканської тварини має лев, але набагато більше людей вбивають бегемоти. За рік їхніми жертвами стають 100-150 місцевих жителів і кілька туристів. Підводить європейців мультяшний образ бегемота як істоти повільної і добродушної. На ділі ж ці тварини вельми агресивні, особливо молоді особини. До того ж вони озброєні значними іклами завдовжки до півметра і бігають удвічі швидше за людину. Бегемоти легко перевертають човни, але особливо небезпечні вони в нічний час, коли виходять годуватися на берег.
    Російський Байкал. Байкал - один з останніх регіонів, де можна живцем побачити дикого вовка, страх перед яким закладений у нас на генетичному рівні, стверджує видання. І хоча жорстокі напади на людину, коли гинули цілі села, залишилися далеко у минулому, вовк як і раніше є вельми небезпечним для людини звіром, а зустріч з ним один на один не обіцяє нічого хорошого.
    Окрім вовка, в байкальських лісах не так вже складно зустріти і рись, і бурого ведмедя. Якщо комусь все ж хочеться заглянути в очі хижакові, то в Іркутську знайдеться чимало туркомпаний, готових організувати таку зустріч.
    Парк Какаду в Австралії. Найлютішим хижаком Австралії як і раніше залишається крокодил, щороку в середньому він вбиває одну людину і кілька з його вини стають каліками. Здебільшого жертвами цієї рептилії стають рибалки, але зіткнутися з нею можна практично на будь-якій водоймі північного узбережжя Австралії.
    Максимальні шанси зустріти крокодилів у відвідувачів національного парку Какаду, де мешкають найстаріші і найлютіші хижаки. Кращий час для відвідин липень - серпень, коли холоднокровні рептилії велику частину часу проводять, гріючись на сонці. Замовивши в місцевому ресторані стейк з крокодила, можна отримати наочне підтвердження, що людина дійсно вершина харчового ланцюжка.
    Рівнини Серенгеті в Танзанії. На відміну від решти світу, де кількість нападів диких тварин неухильно скорочується, Танзанія, навпаки, втрачає все більше жителів у сутичках з левами. Понад 600 місцевих фермерів і скотарів загинуло за останні 20 років. Проте кращого місця для близького знайомства з левами, ніж рівнини Серенгеті, придумати важко. Тому кількість туристів, охочих подивитися на кривавий бенкет хижаків, з кожним роком зростає.
    По щастю, туристи захищені від нападів куди краще місцевого населення, проте і їм не варто розслаблятися і ігнорувати попередження місцевих гідів.
    Канадське місто Черчилл. Щоосені містечко Черчилл у канадській провінції Манітоба наповнюється туристами, що бажають ближче поглянути на міграцію найбільших сухопутних хижаків - білих ведмедів. Розправитися з людиною для 600-кілограмового хижака - дрібничка, тому місто оточене спеціальними пастками. А на побачення з дикою природою мандрівники вирушають на гігантських поіноприводних автобусах, які достатньо добре захищають туристів від гастрономічного інтересу ведмедів, тому потрапити в лапи гігантського хижака можна лише з власної дурості.
    Заповідник Рантхамбхор у Індії. Точної статистики ніхто не веде, але в Індії, Непалі і Бангладеш щороку сотні людей піддаються нападам тигрів, а чампватский тигр-людожер, що жив на початку XX століття, поставив рекорд, убивши більше 430 чоловік. У теперішній же час завдяки браконьєрам цей красивий звір став у Індії рідкістю, але його все ще можна зустріти в національному парку Рантхамбхор. Тигру важко сховатися в розріджених листяних лісах заповідника. А найбільш вдалі для поїздки посушливі зимові місяці, коли яскраве забарвлення звіра виділяється на тлі висохлого чагарника.
    Індонезійський парк Комодо. Хоча дракони Комодо менш небезпечні для людини, ніж акули чи крокодили, все ж відомо достатньо випадків їхніх нападів на людей, що закінчилися летальним результатом. Величезна рептилія вагою з дорослого чоловіка виглядає повільною, але бігає вона досить швидко і здатна наздогнати і покалічити людину своїми гострими, як лезо, зубами.
    Укус комодського варана смертельно небезпечний. На додаток до отрути в рану потрапляє ще й більше півсотні видів патогенних бактерій, і, за статистикою, без лікарського втручання смертність від укусів практично абсолютна. Навіть якщо ви приїхали поглянути на драконів острова Комодо, ночувати безпосередньо на острові не рекомендується.


    ua.glavred.info
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 900 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net