Пятниця, 26.04.2024, 15:18
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Жовтень » 12 » В уряд жбурнули соціальними стандартами



    В уряд жбурнули соціальними стандартами
    14:43
    Виглядає так, що парламент, який не працює, був вигідний більшості політиків. З одного боку, «регіонали» могли без жодної шкоди піаритись на необхідності підвищення соціальних стандартів, знаючи, що ніхто у них не перехопить цієї «фішки» (хоча як на передвиборний креатив, то з фантазією у них явно бідненько).
    З другого боку, могла спокійно почуватися і прем’єр, адже скільки не повторюй «підвищення соцстандартів», ні на що це повторювання не впливає. Аж тут — просто небачена річ: депутати таки про щось домовились. «Регіонали» вже не блокували трибуну, бютівці не наполягали на поіменному чи «ручному» голосуванні, мало того — ще й у першому читанні прийняли законопроект про мінімальну зарплату й пенсії. і на чому ж тепер будуватимуть кампанію «регіонали»?
    Отож парламентарі 259 голосами у першому читанні прийняли законопроект Олега Зарубінського про підвищення соцстандартів. За нього подали 170 голосів — Партія регіонів, 3 — БЮТ, 39 — «НУ—НС», 26 — Компартія, 20 голосів — Блок Литвина та один голос — позафракційний. У цьому законопроекті передбачено, що з 1 листопада ц. р. прожитковий мінімум на одну людину буде встановлено на рівні 701 грн.; з 1 січня 2010 року — 825 грн., з 1 квітня — 839 грн., з 1 липня — 843 грн., з 1 жовтня — 861 грн., з 1 грудня 2010-го — 875 грн. Мінімальна зарплата з 1 листопада ц. р., у разі прийняття закону в цілому, становитиме 744 грн., з 1 січня 2010 року — 869 грн., з 1 квітня — 884 грн., з 1 липня — 888 грн., з 1 жовтня — 907 грн. і з 1 грудня — 922 грн. Також депутати підтримали доручення профільному комітету ВР підготувати законопроект до другого читання за скороченою процедурою — за сім, а не за 14 днів.
    Прем’єр Юлія Тимошенко вже висловила своє ставлення до ухваленого в першому читанні законопроекту, назвавши його «злочином проти народу України». За її словами, згаданий законопроект необррунтований та не забезпечений доходами.  «Щоб виконати ці забаганки кандидатів у президенти, потрібен другий бюджет України. Я звертаюся до громадян України і хочу, щоб вони знали, що їх махрово, нахабно і цинічно обманули», — обурювалась учора перед початком засідання уряду Тимошенко.
    В принципі прем’єр-міністр, напевно, таки має рацію, адже протягом ось уже тривалого часу доходи бюджету виконуються лише одним способом — завдяки скороченню плану доходів. Від цього, як відомо, грошей у скарбниці не більшає. Урядовці уже вголос говорять про те, що  таке підвищення соціальних стандартів можна виконати лише в один спосіб — через грошову емісію.
    Народні депутати України від нашої області так прокоментували законодавчу ініціативу парламенту.
    Зіновій Шкутяк, блок «НУ—НС», голова підкомітету з питань житлово-комунального господарства комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики:
    — Законопроект, про який ви говорите, прийнятий лише у першому читанні, тобто процедуру його прийняття ще не завершено. Також прийнято рішення про скорочення термінів його прийняття. Тобто він має бути ще раз розглянутий протягом семи днів. Що стосується його суті, то цей закон справді піднімає мінімальну заробітну плату і пенсію. Це те, що сьогодні можна зробити. Ви знаєте про протести з цього приводу з боку уряду, але це те, що на нинішній день можна і треба було зробити. і я думаю, що Президент цей закон, якщо його приймуть у цілому, підпише.
    Роман Ткач, блок «НУ—НС» депутатська група «За Україну», секретар комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин:
    — Наша депутатська група «За Україну» голосувала за прийняття в першому читанні законопроекту про підвищення соціальних стандартів. Ми розуміємо, що прийняття цього законопроекту всіх проблем не вирішить і що створюється додаткове навантаження на Державний бюджет. Але, на мою думку, це було компромісне рішення. і до розгляду законопроекту в другому читанні є час, щоб уряд точніше розрахував видатки, необхідні для підвищення соціальних стандартів, і подав на розгляд Верховної Ради реальні цифри.


    Олесь ПАВЛЕНКО, газета "Галичина"
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1169 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net