Субота, 27.04.2024, 03:53
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Жовтень » 22 » Мисливствознавець-браконьєр - ганьба нашого ловецтва!



    Мисливствознавець-браконьєр - ганьба нашого ловецтва!
    10:51
    Сьогодні прийнято розуміти під визначенням «оборотні в погонах»   будь-яких співробітників правоохоронних органів,  які під прикриттям своїх звань і посад скоюють злочини. Таке, на жаль, трапляється не лише в рядах міліціонерів.
    На Львівщині розгоряється скандал в лісовому відомстві: йдеться про  посадовця, основним обов’язком якого є боротьба з браконьєрами. Чим займався достеменно на своїй посаді районний мисливствознавець Буського держлісгоспу М. Гудима – невідомо,  очевидно лише те, що «підробляв» він не в ґречний спосіб. При чому, судячи з усього, робив це не раз, а дивна сліпота керівництва  лісгоспу дозволяє йому лишатися на цій посаді й дотепер! Терпець урвався у керівництва Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, коли ім’я  районного мисливствознавця ДП «Буський лісгоп» знову спливло у зв’язку з браконьєрським вбивством косулі. Він був неподалік здобичі, коли її знайшли  мисливці місцевого товариства «Лісівник», які прибігли на звук пострілу.  Районний мисливствознавець, користуючись своїм службовим становищем, спробував у всьому звинуватити самих мисливців. Для з’ясування істини на місце події прибув начальник відділу оперативного контролю державної екологічної інспекції у Львівській області  М. Барабаш, який  тут же виявив, що косуля вбита найвірогідніше з нарізного малокаліберного карабіна. А такий   малокаліберний карабін з оптикою був лише в руках районного мисливствознавця пана Гудими. У мисливців  були лише гладкоствольні дробовики. Розуміючи , що кращий спосіб оборони – наступ, районний мисливствознавець розповсюдив в популярному Інтернет-виданні інформацію про те, що це пан Гудима викрив браконьєрів, а старший інспектор екоінспекції ставить йому палки в колеса. Такі ж повідомлення надійшли й до місцевих органів самоврядування.
    Суддя ж Буського районного суду С. Мельник, отримавши результати експертизи, які були проведені львівським ветінститутом і які доводять, що косуля загинула внаслідок наскрізного кульового поранення головного мозку, ймовірно саме з дрібнокаліберного карабіна (діаметр вхідного отвору майже збігався з калібром карабіна, який належить районному мисливствознавцю пану Гудимі), на судовому засіданні встановив лише, що 7 липня 2008 року головою БТМіР «Лісівник» Р. Паливодою складено протокол про порушення правил полювання, з якого вбачається, що пан Гудима 07 липня 2008 року о 12.30 годині на території БТМіР «Лісівник» порушив правила полювання, полював без належного на це дозволу, яке стало наслідком знищення тварини, а саме однієї косулі, вбитої з дрібнокаліберної гвинтівки. Але оскільки пан Гудима на розгляд справи не з’явився, а подав до суду письмове клопотання про відкладення розгляду справи до його одужання, надавши довідку про перебування на стаціонарному лікуванні, то вже на час розгляду справи закінчився строк накладення адміністративного стягнення, передбачений ст. 38 КпАП України, що є обставиною, яка виключає провадження в справі про адміністративне порушення. Таким чином, пан Гудима, скориставшись терміном давності розгляду судової справи, цього разу уникнув покарання.
    Але лік його «подвигам» вело Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства. Там пригадали, що 5 лютого 2006 року пан Гудима організував незаконне полювання на території Верблянського лісництва, чим грубо порушив Закон України «Про мисливське господарство та полювання», і був затриманий працівниками Буського райвідділу міліції та постановою №3-407 від 27.02.2006р. Буським районним судом був притягнутий до адміністративної відповідальності (ст.185 КпАП) та оштрафований на суму 136 грн. За цей злочин пана Гудиму вже тоді мали б звільнити з обійнятої посади, але зважаючи на те, що він є інвалідом ІІ-ої групи, йому винесли лише догану.
    17.07. 2009 року пана Гудиму постановою Буського райсуду визнано винним у скоєнні ще одного адміністративного правопорушення (правил зберігання та носіння зброї) і оштрафовано на 51 грн в дохід держави.  5 січня 2009 року наказом ДП «Буський лісгоп» №8 пану Гудимі за незадовільний контроль за дотриманням правил термінів полювання, зловживанням службовим становищем при проведенні рейдових перевірок оголошено ще одну догану. А 6 липня 2009 наказом №62 того ж таки ДП «Буський лісгоп» пан Гудима отримав ще одну догану за порушення трудової дисципліни, а саме: відсутність на чергуванні в пожежонебезпечний період 20 липня 2009 року та 04 липня 2009 року за невиконання розпоряджень про складання планів на виконання робіт.
    Враховуючи ці факти Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства неодноразово пропонувало директору ДП “Буський лісгосп” Я. Максиму розглянути питання про доцільність перебування такого “мисливствознавця” на обійнятій ним посаді. Але сьогодні можна лише здогадуватися про те, чому браконьєр не був звільнений з роботи. Наразі таке саме звернення про звільнення браконьєра із посади Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства тепер направило до районної ради, серед депутатів якої пан Гудима своїми палкими виступами на комісіях встиг створити собі ореол нещадного борця з браконьєрством.

    www.huntingukraine.com
    Категорія: Новини України | Переглядів: 885 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net