Середа, 24.04.2024, 12:01
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Грудень » 18 » Кіностудія ім. О.Довженка обійдеться без Голівуду



    Кіностудія ім. О.Довженка обійдеться без Голівуду
    15:44
    У Києві на території Національної кіностудії ім. Довженка відкрився центр цифрового відновлення фільмів. Його обладнання дозволяє усунути дефекти, які виникли на кіноплівці під впливом часу, і підвищити таким чином якість старих картин. Всього в Україні в такому відновлення потребує близько 2 тис фільмів, пише 'Комерсант-Україна'.
    На вчорашньому відкритті центру був присутній перший віце-прем`єр Олександр Турчинов. Його супроводжували заступник міністра культури і туризму Тимофій Кохан, голова Державної служби кінематографії Ганна Чміль і директор кіностудії ім. Довженка Ігор Ставчанський.
    Після того як Турчинов розрізав червону стрічку біля входу, співробітники кіностудії ознайомили його з роботою сканера, призначеного для оцифровки зображення, і програмного забезпечення, що дозволяє виправляти виникли від часу дефекти на плівці.
    Ставчанський повідомив, що за сканер і програмне забезпечення, придбані в Німеччині, було сплачено 1 млн євро. При цьому 30% коштів надійшли з держбюджету. Інші витрати кіностудія покрила 'з власних коштів'.
    Кожен рік планується обробляти від 10 до 30 українських фільмів. Всього в фільмофонді кіностудії зберігається близько 1 тис фільмів. За словами Ставчанськомго, ще стільки ж копій у фільмофонді Одеської кіностудії.
    Коли закінчилася презентація, гостям запропонували подивитися відновлений 11-хвилинний фрагмент чорно-білого кінофільму 'Камінний хрест', знятий у 1968 році. На розділеному навпіл екрані зліва демонструвалися кадри оригінальній копії, а праворуч - оброблені на сканері. Відновлені кадри виявилися більш чіткими і без плям.
    Після показу Турчинов виступив з промовою і пообіцяв, що у найближчі роки в Україні буде налагоджено 'повний технологічний цикл створення фільму', починаючи від прояву кіноплівки, оцифрування зображення і закінчуючи, наприклад, розміщенням спецефектів у вигляді 3D-графіки. Купівля сканера, за словами Турчинова, дозволить виробникам, які знімають кіно в Україні, 'не везти фільми на доопрацювання до Голландії або Голлівуду'.
    Як пояснив вчора продюсер Sota Cinema Group Кохан, повного циклу виробництва кінофільмів в Україні дійсно немає. 'Існують у кращому випадку окремі структури, здатні виконувати конкретні роботи, однак більшість з них, наприклад монтаж, звук Dolby, неконкурентоспроможні', - зазначив Кохан.
    Тим часом, за його словами, повний цикл створення кінофільмів необхідний, оскільки його наявність 'буде стимулювати розвиток кіновиробництва'.
    'Цю проблему не можна вирішити реалізацією окремих проектів - потрібна комплексна держпрограма реформування кінематографічної галузі з реальним гарантованим фінансуванням протягом декількох років', - сказав продюсер.
    Турчинов вчора визнав, що 74 млн грн, наданих цього року на фінансування кіновиробництва, вистачить лише 'на мінімальні витрати'.
    Втім, Кохан вважає, що навіть за наявності в країні повного циклу виробництва фільмів не можна вирішити всі завдання. 'Наприклад, якщо ви хочете зняти фільм з графікою рівня `Аватар`, вам доведеться замовляти їх в обмеженій кількості у відповідних світових студій, оскільки тільки вони спеціалізуються на графіку такої якості', - пояснив продюсер Sota Cinema Group.
    І все ж останнім часом СНД захоплюють не тільки новинки кінопрокату, але й старі, перевірені часом фільми. Так, наприклад нове життя - кольорове життя , дали легендарній картині '17 миттєвостей весни'.



    http://otherside.com.ua/
    Категорія: Новини України | Переглядів: 915 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net