Субота, 27.04.2024, 03:37
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Грудень » 28 » Валерій Кіпєлов: «Були випадки, коли ми виступали під «фанеру»



    Валерій Кіпєлов: «Були випадки, коли ми виступали під «фанеру»
    11:55
    Легендарний вокаліст важкої музики Валерій Кіпєлов народився 12 липня 1958 року. Музична освіта: п’ять років навчання в музичній школі (вчився грати на баяні). З 14 років Валерій перебрав декілька груп, починаючи з весільно-ювілейного ансамблю «Селянські діти» і закінчуючи ВІА «Поющие сердца».
    Прослуховування Кіпєлова в наступну групу «Ария», за його словами, «проходило в місцевому туалеті, де він відважно заспівав хіти хард-року і був одноголосно прийнятий в групу». Та і затримався у ній на 17 років, протягом яких не раз проявляв індивідуалізм і схильність до самостійності, що вилилося в сольний альбом (записаний разом з Сергієм Мавріним) під назвою «Смутное время», а врешті-решт і у власний колектив «Кипелов». Валерій Кіпєлов, після відходу із знаменитої групи «Ария», у вересні 2002 року засновує свій однойменний проект.
    Пропонуємо підборку цікавих питань, які задавали Валерію Кіпєлову в різний час різні журналісти:
    — Валерій, дуже мало відомо про ваше дитинство.
    — Можу розповісти (посміхається). Я народився в Капотні, там, де нафтопереробний завод. Це околиця Москви, поряд з кільцем. Батьки мої працювали на цьому ж заводі. Наскільки себе пам’ятаю, з дитинства я дуже любив співати. Коли збиралися гості, зазвичай це було у свята, я співав народні пісні. У мене батько любив співати: була така, достатньо музична сім’я. Я дуже багато слухав Людмилу Русланову, тобто народну музику, або романси. І цей перший досвід сприйняття музики, першу музичну інформацію я отримував з патефонних платівок. У сьомому класі пішов в дитячий хор, де прослуховували початкуючих піонерів. Мене взяли. А років в дев’ять я вступив до музичної школи по класу баяна. У Капотні тоді музичної школи не було, і мені доводилося їздити в Гур’яново. Мама дуже хотіла зробити мене музикантом, а батько хотів, щоб я був спортсменом, оскільки в Капотні тоді була футбольна і хокейна команда. Тому я вчився на баяні, а влітку грав у футбол.

    — Валерій, а Ви могли б поважати музиканта, який працює під «фанеру»?
    — Поважати складно, але я можу з розумінням віднестися до таких музикантів. Буває, коли люди просто вимушені грати під «фанеру», якщо ситуація складається так, що немає можливості грати в живу. Наприклад, на телебаченні, коли проходять збірні концерти, така штука відбувається. Наприклад, концерти на каналі МУЗ-ТБ. Там в живу ніхто не грає. Це погано, але коли, без перерви, один за одним чергуються номери, налаштувати всю апаратуру неможливо. Тому, це претензія навіть не до музикантів, а до людей, які організовують подібні заходи.

    — А якщо «фанера» — зовсім не технічна необхідність?
    — Так, є категорія музикантів, які завжди, цілком і повністю грають під фанеру і зображають, що скачуть, стрибають, і неначе не можуть співати. До таких пошани у мене немає.

    — Для Вас можливий виступ під «фанеру»?
    — У нас були такі випадки. Але тільки тоді, коли було просто неможливо грати в живу. Немає апаратури, нічого не передбачено. Але оскільки є певні зобов’язання перед людьми — виходиш тупо намагаєшся щось зображати. Таке бувало в наший практиці.

    — Творчість групи «Кипелов» достатньо сильно корелює із стилем групи «Ария». Ви надалі плануєте збільшувати їх відмінність?
    — Такого прагнення немає. Те, що ми робили в групі «Ария» в плані музики мене цілком влаштовувало. Але поява в наший групі молодих людей, я сподіваюся, принесе новий струмінь в нашу творчість. Але це не спеціально для того, щоб відрізнятися від того, що було раніше. Просто життя міняється.

    — Валерій, у вас на сцені такий мужній образ. А які чоловічі якості Ви вважаєте головними?
    — Великий набір. Повинен бути добрим, щирим, чесним бути по відношенню до тих, хто його оточує. Музикант повинен бути чесним по відношенню до того, хто його слухає.

    — А ви суєвірна людина?
    — Та я, мабуть, сказав би, що ні, не дуже суєвірний. Хоча є і такі моменти. Наприклад, в групі «Ария» у нас була пісня «Антихрист», і коли вишикувався ланцюжок нещасних випадків після виконання цієї пісні, то хочеш не хочеш починаєш вірити, що щось не так, що щось навколо відбувається, стаєш суєвірним.

    — Як Ви ставитесь до попси?
    — Подобається те, що робить Валерій Меладзе. Христина Орбакайте теж добре працює.

    — А з Аллою Борисівною Пугачовою доводилося перетинатися?
    — Був один момент. Одного разу в хіт-параді ми обійшли її зі своєю піснею і зайняли перше місце. А вона тоді буквально панувала на сцені, і, звичайно, їй було трохи неприємно. Ми разом брали участь на підсумковому концерті, і вона попросила нас зайти, щоб подивитися, хто це такі тут знайшлися. Нас познайомили. Ми поспілкувалися трішки, вона побачила — так, є такі волохаті хлопці…

    — Зараз модно в текстах пісень використовувати мат. Часто музиканти говорять, що в нецензурній лексиці криється якийсь могутній підтекст. У ваших же рок-текстах мату немає взагалі. Він для вас неприйнятний?
    — У маті? Підтекст? Нісенітниця це все! Я думаю, це наслідок внутрішньої розбещеності. Якщо тобі нічого сказати, то тоді ти вживаєш матюки. Я знаю декілька людей, лексикон яких на 70 відсотків складається з матюків. І, повірте, ці люди не дуже далекі. Я, до речі, не люблю ще і англомовні слова. Раніше і без них нормально спілкувалися. Якщо відбір, то відбір, а не кастинг. Я думаю, що все це не від великого розуму.

    — Невже ви ніколи в житті слова матірного не сказали?
    — Ну чому ж! Я теж можу іноді «загнути», але не на сцені. Не можна знижувати планку, тому що бруду у нас по життю вистачає. Ви вибачте, але я ненавиджу цей «Комеді клаб». Мені говорять, мовляв, Пушкін теж використовував мат. Так. Але якщо ви, хлоп’ята, вважаєте себе схожими на Пушкіна, напишіть «Євгенія Онєгіна» і лайтеся потім матом скільки завгодно. Питання зняте. Це розбещеність!
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 910 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net