Пятниця, 19.04.2024, 14:01
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Січень » 11 » Тимошенко: Україна в повному обсязі забезпечить себе нафтою і газом



    Тимошенко: Україна в повному обсязі забезпечить себе нафтою і газом
    17:49
    Як заявила прем'єр-міністр України  Юлія Тимошенко, Україна може в повному обсязі забезпечити себе нафтою і газом.
    "У нашої країни є колосальні ресурси та потенціал, тому що ми себе можемо самостійно, як мінімум, забезпечити нафтою і газом в повному обсязі. Для цього нам треба зробити тільки одну важливу річ - розробити стратегічні родовища, які перебувають у шельфі Чорного моря. У нас там такі рельєфи грунтів, що ми можемо з половини світу перекачати до України нафту і газ. Тому навколо шельфів Чорного моря йде така бійка у світі - кому вони будуть належати. Сьогодні вони належать нам ", - заявила Ю. Тимошенко.
    Нагадаємо, що наприкінці минулого року Юлія Тимошенко заявила, що Україна почне розробку нафтогазових родовищ на шельфі Чорного моря в 2010 р. за держкошти. "З 2010 р., коли ми закінчуємо всі судові справи щодо зміцнення держвласності шельфу Чорного моря, ми починаємо масштабну розробку за рахунок держресурсів", - сказала вона.

    Довідка:
    У 2009 р. споживання природного газу в Україні скоротилася приблизно на 20% і склало близько 52 млрд куб.м.. В 2010 р. уряд прогнозує скорочення споживання газу  ще на 30%.
    За даними Міністерства палива та енергетики українські нафтогазовидобувні підприємства в січні-листопаді 2009 р. збільшили видобуток газу на 1,1%, в порівнянні з аналогічним періодом 2008 р., до 19 млрд. 412,9 млн куб. м.
    За цей же період видобуток нафти і газового конденсату скоротився на 6,2%, в порівнянні з аналогічним періодом 2008 р., та склав  3 млн. 645,3 тис. тонн.
    У 2008 р. українські нафтогазовидобувні підприємства збільшили видобуток природного газу на 1,2%, або на 0,244 млрд. куб. м, у порівнянні з 2007 р., до 21 млрд. 13,8 млн куб. м.
    Видобуток нафти і газового конденсату в 2008 р. українськими нафтогазовидобувними підприємствами скоротився на 4,7%, або на 210,4 тис. тонн, у порівнянні з 2007 р., до 4 млн. 245,1 тис. тонн.
    Найбільшими нафтогазовидобувними компаніями України є ДК «Укргазвидобування», ВАТ «Укрнафта» і ДАТ «Чорноморнафтогаз», що входять в структуру НАК «Нафтогаз України».
    Як запевнила Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, газотранспортна система України  і надалі залишатиметься у державній власності.
    Зокрема, Ю.Тимошенко зазначила: "Поки я при владі, або в опозиції, поки я жива, я не допущу, щоб хтось посягав на газотранспортну систему, яка є нашою зброєю у зміцненні нашої незалежності - політичної та енергетичної".
    До того ж глава уряду нагадала, що ще будучи в опозиції добилася прийняття закону, який захищає українську газотранспортну систему, забороняє її приватизувати, передавати в оренду тощо. Крім того, Ю.Тимошенко нагадала, що у свій час змогла прибрати з газового ринку такі корупційні підприємства, як "Росукренерго".
    "Сьогодні ГТС на 100% державна і я прибрала з газотранспортної системи усі ці "ракові пухлини", які були впроваджені зокрема і сьогоднішніми кандидатами у Президенти, це, зокрема, "Росукренерго". Сьогодні у нас є власність, є шлях до енергетичної незалежності України, і ми його будемо зміцнювати", - підбила підсумки Прем'єр.
    Тим часом, як зазначив Президент країни Віктор Ющенко, Україна розрахувалася з Росією за газ за грудень 2009 р. з валютних резервів. За його словами, це сталося через те, що уряд Юлії Тимошенко направив частину виручки від реалізації газу на внутрішньому ринку на виплату пенсій.
    "Такого не було в наший історії, щоб золоті запаси нам потрібно було витрачати на розрахунки за газ", - сказав В.Ющенко. "Це трагедія, бо на запасах ми ще можемо прожити півроку і тоді можна оголошувати країну банкротом", - додав він.
    В.Ющенко також вважає, що ризик штрафів для України за недобір російського газу в 2009 р. зберігається. "За невибраний газ ми повинні заплатити з розрахунку на рік приблизно 8 млрд дол., а на поточний рік ця сума може скласти близько 10-11 млрд дол.", - сказав він.
    В.Ющенко нагадав також, що в 2009 р. транзит російського газу до Європи через Україну був на 25% менше плану. "Але штрафів за не використання потужності по транзиту Росія нам не платить", - сказав він.
    Нагадаємо, 7 січня ц.р. "Газпром" підтвердив оплату "Нафтогазом України" постачань газу за грудень 2009 р.
    Днем раніше прес-служба НАК "Нафтогаз" заявила, що компанія своєчасно і в повному об'ємі розрахувалася з ВАТ "Газпром" за імпортований в грудні 2009 р. природний газ. "Таким чином, компанія в 2009 р. в цілому забезпечила виконання балансу газу України імпортованим газом. Об'єм імпортованого природного газу в 2009 р. повністю відповідає умовам контракту від 19 січня 2009 р. між компанією і ВАТ "Газпром" щодо об'ємів закупівлі газу в 2009 р.", - відзначалось в повідомленні "Нафтогазу". Компанія також повідомила, що в 2009 р. об'єм транзиту російського газу по території України в країни Європи склав близько 96 млрд куб. м.


    http://project.ukrinform.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 702 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    11.01.2010
    1. koriolan [Матеріал]
    Судьбу золота Украины и папира Украины мы знаем. Упокоились с миром. О газе и нафте Украины будем говорить только хорошее.


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net