Пятниця, 19.04.2024, 11:13
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Березень » 2 » Франківські «мажори» обирають «Субутекс»



    Франківські «мажори» обирають «Субутекс»
    14:30
    «Субутекс» - новинка на українському наркоринку. В Івано-Франківську він з'явився кілька років тому й одразу став модним серед місцевої «золотої молоді». Прикарпаття встановило специфічний рекорд: у нашій області цей наркотик був зафіксований уперше і за рівнем популярності «Субутексу» ми обганяємо цілу Україну.
    Серед любителів наркотичного кайфу субітекс - так в народі називають «Субутекс» - вважається елітним препаратом. Там, де є гроші і тусовка, коли хочеться красивого і швидкого кайфу (бо колотися немодно, так роблять тільки «кончєні наркомани»), тепер найчастіше з'являється субітекс. Достатньо однієї таблетки цього препарату, щоб кайф зловило 8 людей. Таблетку подрібнюють на порошок, роблять схожі на кокаїнові доріжки і вдихають через ніс. При цьому вважається, що субітекс є відносно легким наркотиком і не зумовлює швидкої залежності.
    Коли субітекс потрапляє в організм людини, він, як і інші наркотичні речовини, стимулює викид дофаміну - гормону задоволення. З'являється відчуття ейфорії, кайфу, піднятого настрою, покращується працездатність. Але, на відміну від інших наркотиків, субітекс не тамує біль, оскільки призначення його зовсім інше. «Субутекс» - це медичний препарат, який використовується для лікування наркозалежних за програмою замісної підтримуючої терапії. Наркоманам контрольовано дають легальний наркотик «Субутекс», щоб заблокувати потяг до нелегальних наркотиків і зупинити розповсюдження ВІЛ-СНІДу серед ін'єкційних наркоманів», - пояснює міський нарколог Тетяна Черкасова.
    З допомогою «Субутексу» наркомани можуть припинити вживання нелегальних наркотиків, і при цьому у них не розвинеться абстинентний синдром, тобто ломка. В той же час субутекс є важким наркотиком, який належить до групи опіатів. Ця група найбільш небезпечна, до неї також входять героїн, морфін, трамадол. Його контрольований прийом дозволяє наркозалежним повернутися до нормального життя, оскільки у них зникає потреба красти, колотися, вони більше не відчувають ломки. Але якщо приймати «Субутекс» не в медичних цілях, ризик стати наркоманом дуже високий.
    Субітекс для молоді привабливий тим, що його можна втягувати через ніс. Молодь думає, що якщо його вдихати, то це не є небезпечно. Не можна думати, що якщо вживати наркотик іншим шляхом, а не ін'єкційним, то залежність так швидко не розвинеться», - роз'яснює Тетяна Черкасова. «Субутекс», як і героїн, викликає дуже швидку залежність, а ломка після нього навіть сильніша. Достатньо 2-3 разів, щоби сформувалася психологічна залежність, тобто потяг до наркотику, бажання постійно перебувати у стані безмежної радості і щастя. Чи ковтати таблетку, чи розводити водою і робити ін'єкцію, чи втягувати через ніс - немає значення. Механізм формування залежності спрацьовує однаково, оскільки так чи інакше наркотик потрапляє у кров.
    Визначити, чи у людини розвинулась наркозалежність, дуже просто. Існує 6 критеріїв, і присутність хоча б одного з них дає підстави говорити, що у людини сформувалася залежність. Психологічний критерій - поява потягу до вживання наркотику і неможливість контролювати власну поведінку без вживання наркотику. Фізіологічний - поява толерантності (необхідність постійно збільшувати дозу) і ломки (болі у руках і ногах, слинотеча, сльозотеча, діарея, різке зниження тиску, безсоння, відчуття страху і тривожності). Соціальний - коли людина надає перевагу над іншими розвагами пошуку коштів на купівлю і вживання наркотику і, незважаючи на шкідливий вплив наркотичної речовини на організм, все одно продовжує вживати її.
    Звідки ноги?
    В Івано-Франківськ «Субутекс» потрапляє з-за кордону. Першу партію місцеві правоохоронці виявили ще у 2006 році. Для замісної підтримуючої терапії у нашій області використовують лише «Еднок» і «Метадол», а в деяких країнах Європи наркоманам призначають «Субутекс». «Є інформація, що заробітчани привозять «Субутекс» з Іспанії та Португалії і потім продають його на місцевому чорному ринку. У нічних клубах, на дискотеках - всюди є дилери», - каже Тетяна Черкасова. До речі, у сусідній Львівській області «Субутекс» з'явився лише минулого року і, як припускають правоохоронці, завезений був з нашої області.
    Прикарпатським працівникам управління по боротьбі з організованою злочинністю обласного УМВС влітку 2008 року вдалося перекрити один з каналів постачання «Субутексу» із Франції. У передачі, яку перевозили транзитним мікроавтобусом, серед солодощів виявилися цукерки із начинкою з 42 пігулок «Субутексу». Прибуток від реалізації наркотиків міг скласти майже 10 тисяч гривень.
    А минулого року місцеві правоохоронці перекрили ще один міжнародний канал надходження «Субутексу». Цього разу пігулки мали потрапити до Івано-Франківська за такою ж схемою - у посилці в мікроавтобусі з Італії. Таблетки заховали у коробці з жувальними гумками. Загалом вилучили 31 пігулку «Субутексу», вартість якого на чорному ринку становила би майже 12 тисяч гривень.


    http://ifportal.net
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1297 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net