Четвер, 25.04.2024, 10:10
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 11
    Гостей: 11
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Квітень » 22 » Януковичу готують імпічмент



    Януковичу готують імпічмент
    15:09
    "Наша Україна” заявляє, що Президент України Віктор Янукович, який порушив норми української Конституції (ст.17) щодо заборони розміщення на території України іноземних військових баз, має бути зміщений у порядку імпічменту.   
    Як ідеться у заяві "Нашої України”, "останнім часом нашому суспільству почали активно нав’язувати думку, що в Україні принциповий вододіл між політиками нібито проходить по лінії "старі політики” і "нові політики”. Але сьогоднішні переговори у Харкові президентів України та РФ - Януковича та Медведєва, на жаль, у черговий раз підтвердили стару істину: в Україні принципові відмінності між політиками лежать лише в одній площині - готовності або неготовності здавати Москві українські інтереси”.
    "Відмінності між зрадниками полягають лише у тому, що хтось намагається робити це втиху, як Тимошенко, яка пов’язала Україні зашморг у вигляді січневих газових угод 2009 року, розповідаючи, що це вигідно Україні. А хтось, як Янукович, не приховує, що готовий поступитись росіянам усім, чого вони захочуть”, наголошують у "Нашій Україні”.
    "З реальних дій нинішньої влади видно чіткій курс на русифікацію і здачу національних інтересів: русифікується український інформаційний простір, піддаються перегляду досягнення щодо відновлення історичної пам’яті, нищівним ударом по національних інтересах країни стала згода влади на продовження перебування ЧФ РФ в Україні на 25 років. Крім цього, команда Януковича, очевидно, готується здати росіянам й останні стратегічні ресурси України: авіапром, атомну енергетику та підземні сховища газу. Співвласність з росіянами у цих сферах може означати лише одне – Москва контролюватиме ці стратегічні сфери й вони працюватимуть в її інтересах”, переконані автори заяви.
    "На жаль, Янукович у Харкові у взаєминах з Москвою перейшов з рівня «стратегічного партнерства» одразу на рівень «стратегічного холопства». Чорний, зрадницький характер харківських домовленостей був навіть омитий людською кров’ю, через яку переступив кортеж Януковича, прямуючи до Харкова. У цій ситуації логічним виглядає і не допуск українських журналістів на підсумкову прес-конференцію Януковича та Медведєва у Харкові”, заявляє "Наша Україна”.
    "Уклавши харківські домовленості, Янукович протиставив себе Україні. Президент, який порушив норми української Конституції (ст.17) щодо заборони розміщення на території України іноземних військових баз, має бути зміщений у порядку імпічменту. Політичний вихід із нинішньої ситуації може бути один – дострокові парламентські вибори. Краще вирішити дану ситуацію політичними методами і не доводити до масових акцій громадянської непокори”, йдеться у заяві.
    Підписання документів щодо продовження перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Україні є «свавіллям і неконституційними діями», заявив на прес-конференції народний депутат, лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк.
    Він зазначив, що такі домовленості є порушенням законодавства та Конституції України.
    А.Яценюк нагадав, що «питання перебування ЧФ на території України регулюється чинною Конституцією і угодою про тимчасове перебування флоту на території України».
    За його словами, щоб змінити терміни перебування, необхідно вносити зміни до Конституції, оскільки йдеться про статтю 156, і такі зміни можливі лише після проведення відповідного референдуму.
    А.Яценюк наголосив: «Будь-які дії щодо зміни умов перебування Чорноморського флоту на території України, які проведені без референдуму і без змін до Конституції України, є нічим іншим як свавіллям і є неконституційними діями».
    При цьому він додав, що дані домовленості - «поки що це папірець, оскільки фактичне підписання не означає ніяких юридичних наслідків». За словами А.Яценюка, «підписати можна все, що хочеш, але все це ніяк не впливає не реальні терміни перебування флоту на території України».
    Він наголосив: «Я зараз не бачу доцільності продовження перебування ЧФ в Україні».
    Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко заявив, що Президент Віктор Янукович позбавив себе права називатися главою Української держави.
    Як повідомили у прес-службі А.Гриценка, за його словами, рішення В.Януковича про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії у Севастополі після 2017 року – «це зрада України. Вчинена не ким-небудь, а вищою посадовою особою держави. За скидку в ціні на газ Янукович перетворює Україну із суверенної держави в Південно-Західний територіальний округ Росії».
    А.Гриценко підкреслив, що В.Янукович, «обраний Президентом хоча голосами переважно і південносхідної України, але все ж – України», відтепер сам позбавив себе права називатися главою Української держави.
    «Префект російського територіального округу – він і є префект…», - констатував А.Гриценко.
    Він також закликав опозицію, розгублену і роз’єднану після президентських виборів, а також активну частину громадянського суспільства, об’єднатися, щоб Україна як держава не зникла з карти Європи.
    Зі свого боку, партія «Громадянська позиція» готова до спільних дій з іншими партіями і громадськими організаціями заради збереження України, повідомив її лідер А.Гриценко.
    Парламентська опозиція вимагатиме скликання позачергового засідання Верховної Ради України з метою дати оцінку домовленостям, досягнутим між президентами України та Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим у Харкові,  - заявив віце-прем’єр опозиційного уряду Борис Тарасюк.
    За його словами, ті кроки, на які пішла влада, можна кваліфікувати як державну зраду. «Відбулося найгірше: нинішня влада задля здешевлення ціни на російський газ пішла на здачу стратегічних національних інтересів», - сказав він.
    Б.Тарасюк зазначив, що президенти підписали угоду про продовження базування Чорноморського флоту РФ ще на 25 років після 2017 року з можливістю пролонгації на наступні 5 років.
    «Президент України Віктор Янукович у цинічний спосіб проігнорував статтю 17 Конституції України, яка забороняє розміщення іноземних військових баз на території України, і за такі дії щонайменше треба піддати цього Президента імпічменту», - переконаний Б.Тарасюк.
    «Розуміючи свою безкарність, Президент намагається у такий спосіб улестити російській владі, яка погодилася знизити ціну на газ на 100 доларів. Вони добилися того, що ціна буде такою ж, про яку домовлявся уряд Юлії Тимошенко, але при цьому здаються наші стратегічні національні інтереси, продається майбутнє», - підкреслив лідер Народного Руху Б.Тарасюк.
    Позицію, що фракція БЮТ вимагатиме скликання позачергового засідання Верховної Ради у суботу, 24 квітня, у зв’язку з підписанням угоди про подовження строку перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Україні підтвердила лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко сьогодні на брифінгу в Києві.
    «Для того, щоб зібрати позачергову сесію, ми запрошуємо всіх депутатів всіх фракцій прибути завтра вранці для збору підписів для скликання позачергового засідання», - сказала Ю.Тимошенко.
    Вона вважає «антиконституційною» угоду про подовження строку перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Україні, й висловила переконання, що цей фактор має об’єднати всі опозиційні сили.
    «Ми будемо збирати ці підписи біля сесійної зали Верховної Ради завтра зранку до тих пір, поки не зберемо 150 підписів», - сказала Ю.Тимошенко.
    Також перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожемя’кін заявив, що підписавши угоду з Росією про продовження базування Чорноморського флоту РФ ще на 25 років після 2017 року з можливістю пролонгації на наступні 5 років Президент України Віктор Янукович фактично підписався під документом про втрату Україною суверенітету.
    «Підписання угоди Януковичем – це грубе порушення статті 17 Конституції України, згідно з якою не допускається перебування іноземних військових баз на території України. Окрім того, прийнявши таке рішення Янукович продемонстрував, що він здійснює владу не від імені українського народу, так, як це передбачено Конституцією України, а фактично узурпував владу і визнав себе васалом сусідньої держави» - сказав А.Кожем’якін.
    Він зазначив, що фракція БЮТ разом з політичними силами, які входять до опозиції, ініціюватимуть скликання позачергової сесії Верховної Ради України, під час якої дадуть оцінку антиконституційним діям В.Януковича.
    «Вже ні у кого не виникає сумнівів, - зауважив А.Кожем’якін, - що так звана «команда професіоналів» Януковича може боротися з викликами та проблемами в українській економіці лише здаючи за безцінь національні багатства, сподіваючись отримати подачки з-за кордону».
    «Питання перебування іноземних баз на території України, її позаблоковості, а також ті, які стосуються об’єктів стратегічної національної безпеки, відповідно до Конституції України повинен вирішувати на референдумі український народ, тому наша фракція, інші політичні сили, які входять до опозиції, не дозволять нікому одноосібно вирішувати долю нашої Батьківщини», - наголосив А.Кожем’якін.
    Зі свого боку народні депутати з фракції «Наша Україна - Народна Самооборона» обіцяють, що підпишуться під вимогою для скликання позачергової сесії Верховної Ради у зв`язку з підписанням Президентами України і Росії угоди про продовження строку перебування в Криму Чорноморського флоту Росії та візьмуть участь в такому засіданні парламенту. Про це повідомили у прес-службі фракції НУ-НС.
    Голова фракції Микола Мартиненко також заявив, що НУ-НС вимагатиме негайного – на найближчому засіданні парламенту – особистого звіту Президента перед Верховною Радою щодо підписаної 21 квітня угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території України на 25 років.
    Голова фракції НУ-НС зазначив, що влада відкрила сезон порушень Конституції створенням «коаліції тушок» та її легітимізацією в Конституційному Суді, а продовжила більш серйозними порушеннями, які можуть мати далекосяжні негативні наслідки для Української держави. За його словами, підписана президентами двох країн угода не просто грубо порушує Конституцію, але й провокує ще більший розкол країни, ніж це було під час президентських виборів 2004 року.
    «Для Росії продовження базування ЧФ стало б, мабуть, найбільшою перемогою у відносинах з Україною від початку 90-х років. Вражає поспішність, з якою українська влада готова це обслуговувати, обмінюючи деякі економічні вигоди на стратегічні політичні поступки. А як же проголошений курс на євроінтеграцію? Іноземна військова база в Україні є загрозою національній безпеці та перекреслює шанси України на рух до Європи», - сказав М.Мартиненко.
    «Вражають також намагання української влади провести де-факто конституційні зміни в обхід всіх процедур, звівши їх до звичайної ратифікації, для якої потрібно всього 226 голосів. Пояснення просте: в цьому складі парламенту конституційної більшості для такого рішення ніколи не набереться», - зазначив М.Мартиненко.
    «Наша фракція разом з іншими опозиційними силами – як у Верховній Раді, так і позапарламентськими – зробить все можливе для того, аби не допустити вступу в силу неконституційної угоди щодо продовження базування ЧФ РФ в Криму», - заявив він.


    За матеріалами УНІАН.
    http://cupol.lviv.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 889 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    25.04.2010
    1. koriolan [Матеріал]
    Как тут не вспомнить мудрую пословицу: "Одна бабка всю жизнь Москве импичмент готовила..."


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net