Пятниця, 26.04.2024, 22:35
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Травень » 25 » Шевченко: у збірній України немає дідівщини



    Шевченко: у збірній України немає дідівщини
    16:41
    Напередодні контрольного матчу Україна - Литва передматчевий коментар дав капітан української команди Андрій Шевченко.

    - Як ваше здоров'я, Андрію?
    - Непогано. В усякому разі, про болі в спині під час цього збору я не згадував. Але в той же час прекрасно розумію, що залікувати мою травму остаточно можливості немає, і літати на процедури до Німеччини до завершення футбольної кар'єри ще доведеться.

    - Поки ж ви злітали у двотижневу відпустку до Америки. Відпочинок вдався?
    - Насправді, в моєму розпорядженні було лише десять днів, та й за океан я літав не у відпустку, а у терміновій справі. І якщо слід вести мову про відпочинок, то корисний він був для мене, скоріше, психологічно. Для організму багатогодинне сидіння в кріслі літака - сумнівне задоволення, але опинившись в розташуванні збірної, відчув, що можливість переключатися, нехай і на короткий термін, припала дуже до речі.

    - Багато що в нинішній збірній України відбувається вперше. Команда, приміром, проводить перші тренування під керівництвом Мирона Маркевича. Як футболіст, який грав у збірній при різних тренерах, готовий сказати, в чому родзинка цього тренера?

    - Вважаю неправильним проводити якісь паралелі. Але, якщо вести мову про сильні сторони Мирона Богдановича, то він - апологет інтелектуального футболу. Тренування проводить виключно спрямовані, перевагу віддає роботі з м'ячем.
    Головне ж у його заняттях - прагнення розвинути в гравцях здатність мислити на полі. Відзначив би і відмінний мікроклімат в колективі, що дозволяє упевнено відчувати себе і нам, ветеранам, і молодим футболістам, за якими завтрашній день нашої збірної.

    - Виходить, що новачки, яких сьогодні в збірній як ніколи багато, у ваш колектив влилися органічно?
    - А колектив у нас, в тому числі і завдяки Маркевичу, такий, що не складе проблем туди влитися. Можливо, на перших тренуваннях молодь і відчуває себе скуто, але досвідчені партнери допомагають новобранцям набути впевненості. Так, щоб їх перший приїзд до збірної залишив приємні враження, а не обернувся стресом.

    - Тобто дідівщина в національній команді відсутня?
    - Її в нас ніколи не було - так, втім, і бути не може. Футболісти ставляться один до одного з повагою: на полі і поза ним про вік і "чини", не сумнівайтеся, ніхто навіть не замислюється.

    - У контрольному матчі з охтирським "Нафтовиком" ви провели лише перший тайм...

    - ... Але слід розуміти, що це був навіть не матч, а тренувальне заняття. Як говорив у таких випадках Валерій Лобановський, тренування з підвищеною відповідальністю. Не думаю, що на підставі цієї гри варто робити якісь висновки. Ось 25 травня належить справжнє випробування, хоча до литовської збірної у нас, доводилося чути, ставляться з шапкозакидальським настроєм.
    Суперник цей насправді досить організований, добре обороняється, і навіть командам серйозного європейського рівня перемоги над ними давалися не без зусиль. Французи, наприклад, двічі обігравали їх з перевагою всього в один м'яч, а серби, що зайняли у відбірковій групі чемпіонату світу перше місце, і зовсім їм поступилися.
    Литва - відмінний спаринг-партнер, і хоча його стиль незмінний вже багато років, авантюрність до числа характерних якостей цієї команди не відноситься. У виконанні литовців нам варто було побоюватися контратак і стандартних положень.

    - Збірна вперше готується не в Конча-Заспі, а на базі "Металіста". Чи складно було звикнути до нової обстановки?
    - А мені тут дуже подобається. У Високому є все необхідне для якісної підготовки і відпочинку між тренуваннями - поля, басейн, житловий корпус. Спиться тут теж просто чудово.

    - До речі, про сон. Вперше в збірній оголошується настільки ранній підйом - о 8.30. З урахуванням того, що сніданок буде тільки через годину, а ранкове тренування, як правило, - через дві з половиною, знаходите в собі сили підніматися так рано?
    - (Сміється). Якщо не висипаєшся, треба просто раніше лягати спати.

    - О 22.30, як зазначено в розпорядку дня?
    - Розклад - не догма. Адже ми ж не в піонерському таборі знаходимося, а на базі, і нам не 15 років, а порядком більше. Хоче гравець спати - вирушить в ліжко за розкладом, відчуває себе ще бадьорим - подивиться телевізор або новини в інтернеті. Кожен з нас чітко знає, що для його організму корисніше. Ось тільки підйом і сніданок - строго в призначений час. Це, до речі, у нашому графіку може зміщуватися - залежно від того, є ранкове тренування чи ні.

    - Маркевич веде теоретичні заняття українською мовою, і, кажуть, деякі футболісти, які в побуті звикли говорити російською, починають відповідати йому теж українською. Якою мовою ви відповідаєте головному тренеру?
    - Буває по-різному. Але українська і російська мені однаково близькі, а спільну мову з головним тренером, якщо вас це цікавить, я знаходжу без проблем.

    - З усіма тренерами у вас є вельми доброзичливі відносини, наставники часто зверталися до вас за порадою як до капітана і просто досвідченого гравця. Чи виникли подібні відносини і з Маркевичем?
    - Серед наших з Мироном Богдановичем спільних рис - відкритість у спілкуванні. Якщо нашому головному тренеру буде цікавою моя особиста думка з тієї чи іншої проблеми, буду радий відповісти на всі його запитання.

    - За добу до матчу з Литвою в розташування збірної прибув Анатолій Тимощук. Ви, до речі, фінал Ліги чемпіонів "Інтер" - "Баварія" всією командою дивилися?
    - Колективного перегляду ми не влаштовували, але, думаю, навряд чи хтось з футболістів збірної міг пропустити таку гру.

    - Вболівали за "Баварію"?
    - Так, причому з двох причин. По-перше, за мюнхенський клуб виступає Тимощук. А по-друге, я стільки років грав проти "Інтера" за "Мілан" у чемпіонаті Італії, що не можу вболівати за "неро-адзуррі". "Інтер" - мій суперник по життю. Але те, що його тренує Жозе Моурінью, у даному випадку ніякої ролі не грало.

    - Ви, судячи з усього, добре розумієте емоції Тимощука, якого Луї ван Гаал так і не випустив у суботу на фінальний матч Ліги чемпіонів.
    - Давайте не будемо торкатися цієї теми.

    - Що ж, воля ваша. Тоді, на завершення нашої розмови - два питання про "Динамо", яке вже 10 червня почне підготовку до нового сезону. Ви в курсі, що першим новачком клубу в літнє міжсезоння і вашим новим партнером по лінії київської атаки став 19-річний аргентинець Факундо Бертольо?
    - Знаю поки лише про те, що він плеймейкер з відмінною швидкістю і дриблінгом. Більше про нього, ймовірно, дізнаюся на першому зборі в Австрії.

    - А як поставитеся до повернення з оренди в ЦСКА колеги по амплуа Гільєрме?
    - Вирішувати не мені, а головному тренеру і президентам двох клубів. Можу лише сказати, що спробую допомогти нашим новим гравцям адаптуватися в колективі. Попереду у нас - цікавий сезон, і вкрай важливо, щоб кожен футболіст відчував себе в "Динамо" органічно.


    http://tsn.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 514 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net