Пятниця, 19.04.2024, 15:00
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Липень » 2 » Підкови гнути б із таких людей



    Підкови гнути б із таких людей
    16:40
    Ювілейний, двадцять п’ятий чемпіонат України з гирьового спорту зібрав у тернопільському палаці спорту «Текстильник» рекордну кількість учасників — без малого дві з половиною сотні. Що дало підстави президенту Федерації гирьового спорту України і водночас президенту Міжнародної федерації гирьового спорту Юрієві Щербині з повним правом стверджувати: їх вид нині на підйомі.

    — Давненько, Юрію Володимировичу, тернопільські прихильники атлетичних видів не мали змоги спостерігати за такими престижними змаганнями. Років десять…
    — П’ятнадцять. Чемпіонат України відбувся в «Текстильнику» в 1995-му. Саме тоді мене вперше обрали керівником Української федерації. З того часу вдалося чимало досягнути. Вітчизняні гирьовики нині одні з найсильніших на планеті. Численні перемоги на чемпіонатах світу красномовно про це свідчать. Не може не тішити і та обставина, що географія виду в нашій країні розширилася. Сьогодні своїх представників прислали на змагання сімнадцять областей.

    — Тернопільські атлети останнім часом трохи здали позиції. А хто сьогодні є лідером на внутрішній арені?
    — До числа фаворитів входять збірні Полтавської, Харківської, Запорізької, Житомирської областей. Вашим землякам теж не можна не віддати належне. В першу чергу завдяки плідній роботі таких відомих атлетів, а тепер і спеціалістів тренерського цеху Зіновія Кульчицького, Петра Багрія. Дозвольте мені через вашу газету щиро привітати останнього з піввіковим ювілеєм, який він недавно відсвяткував.

    Що ж, Юрій Володимирович наче у воду дивився, назвавши головних претендентів на командну першість. Дещо забігаючи наперед, скажу, що командний чемпіонський титул вибороли полтавці. Другу суму балів набрали житомиряни, третю — харків’яни. На четвертій позиції залишилися запорізькі гирьовики, а збірна Луганської області в напруженій боротьбі за п’яте місце всього на десять пунктів випередила збірну господарів. У комплексному заліку юніорського турніру ми теж шості.

    Заслужений тренер України, майстер спорту міжнародного класу, головний наставник і водночас ще діючий спортсмен Зіновій Кульчицький, якого я попросив підбити підсумки виступу тернопільських богатирів, переконаний, що до п’ятірки кращих цілком можна було потрапити. Однак завадили відсутність вже згаданого Петра Багрія, який саме в цей час возив підопічних на всеукраїнські юнацькі ігри фізкультурно-спортивного товариства «Колос» до Скадовська, помилки з обранням вагових категорій для окремих атлетів. Втім, про все за порядком. У найлегшій ваговій категорії вихованець Багрія, дворазовий призер юнацького чемпіонату світу Микола Герас із Збаража виборов для збірної Тернопільщини єдину медаль у двоборстві. Він став срібним призером турніру юніорів, лише одним пунктом поступившись харків’янину Олександрові Фелоненку. Серед дорослих посів високе п’яте місце, що, безперечно, свідчить: невдовзі матимемо реального претендента на чемпіонський титул. Нині ж серед атлетів, чия вага не перевищує 60 кілограмів, іменинником є киянин Андрій Мартишко. Ви десь чули це прізвище? Справді, не помилилися. Андрій — вихованець Зіновія Кульчицького. У нього він займався, коли спочатку був учнем Тернопільського ПТУ №2, потім — студентом кооперативного торгово-економічного коледжу. Талановитого хлопця помітив і запросив до себе київський спеціаліст Євген Ромас. Нині вже багаторазовий чемпіон України і призер чемпіонатів світу Андрій Мартишко встиг закінчити Київський національний університет внутрішніх справ, викладає в цьому виші й далі продовжує активні заняття улюбленим видом спорту. Найближча мета — випередити на чемпіонаті світу багаторазового чемпіона Олександра Савченка, який на тернопільському помості фінішував третім. Зіновій Кульчицький його бронзову медаль, до речі, не вважає сенсацією. Вже не вперше ветеран програє Андрієві на всеукраїнській арені. Але на чемпіонаті світу реваншується.
    Справді сенсаційними назвав Кульчицький підсумки боротьби в двох наступних вагових категоріях. Багаторазовий чемпіон світу Роман Михальчук із Луганська змушений був здатися під натиском сімнадцятирічного(!) Ігоря Гавришка з Полтави. Інший же чемпіон світу, львів’янин Володимир Андрейчук програв не менш молодому Костянтинові Пронтенку із Житомирщини. В останній ваговій категорії не можна не відзначити уродженця Сороків Бучацького району Михайла Доменюка (на фото). Ще один молодий наш богатир, який розпочинав займатися під керівництвом Ярослава Козюпи, а нині тренується у львівського тренера Андрія Книша, вперше виконав норматив майстра спорту. В турнірі юніорів фінішував шостим, а серед дорослих посів дев’яте місце.

    А ось із студентом Тернопільського національного технічного університету, вихованцем «Колоса» Олександром Горностаєм, який теж виступав серед атлетів, чия вага не перевищує 75 кілограмів, і посів четверте місце серед юніорів та восьме серед дорослих, за зізнанням Зіновія Кульчицького, вони помилилися з обранням вагової категорії. Перед змаганнями атлет скидав вагу. А виступив би у наступній — став би срібним призером молодіжної першості. Нічого не вдієш — вік живи, вік учися. Головним же невдахою пан Зіновій назвав себе. Другий рік підряд фінішував відразу за трійкою призерів і знову не зможе взяти участі в чемпіонаті світу. Звісно, з подібним твердженням важко погодитися. У сорок сім бути претендентом на нагороди чемпіонату України далеко не кожному під силу. У ваговій категорії до 80 кілограмів переміг Юрій Орлов з Харківщини. У ривку, до речі, мала золота медаль дісталася не йому, а Зіновію Кульчицькому — 169 разів. На жаль, травма лівої руки не дозволяє нашому досвідченому земляку так само успішно виступати і в поштовху. В цій же ваговій категорії норматив майстра спорту виконав ще один студент технічного університету і вихованець Кульчицького Володимир Гаврилюк. Лише сім балів не вистачило йому, аби стати бронзовим призером турніру юніорів і завоювати право поїхати на молодіжний чемпіонат світу. Мав усі шанси стати майстром і Назар Богдан. На жаль, із поставленим завданням не впорався. Нижче своїх можливостей виступили також Володимир Дзюба, Роман Сіправський, Ірина Бабич із Збаражчини.
    На завершення ж не можу не виконати прохання головного судді чемпіонату, заслуженого тренера України Степана Онищука. Успішне проведення таких престижних змагань стало можливим завдяки дієвій допомозі головного управління з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту Тернопільської облдержадміністрації, обласної організації партії «Удар» Віталія Кличка, очолюваного Зіновієм Літинським магазину «Спортовець», колективам залізничного вокзалу (Михайло Жуков) і ВАТ «Тернопільське АТП-16127» (Олександр Шільман), ресторанам «Європа» (Юрій Іщенко) і «Старий млин» (Михайло Гросуляк), ТОВ «АНТ» (Михайло Ратушняк), палацу спорту «Текстильник» (Анатолій Швед), ТОВ «Добробуд» (Василь Кікінежді).


    Б. ДІКАЛЬЧУК.
    http://vilne.org.ua

    Категорія: Новини України | Переглядів: 606 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net