Четвер, 25.04.2024, 02:06
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Липень » 28 » Термін продовжили. А хто здоров’я поверне?



    Термін продовжили. А хто здоров’я поверне?
    16:02
    Зважаючи на численні звернення абітурієнтів та їхніх батьків, Міністерство освіти і науки прийняло рішення продовжити термін вступної кампанії на 5 днів. Цими днями міністр освіти і науки Дмитро Табачник підписав наказ про внесення змін до умов прийому до вищих навчальних закладів України. Згідно з ним прийом документів від вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти закінчується 5 серпня.
    Вступні іспити, творчі конкурси відбуваються у два етапи — з 23 липня по 5 серпня. Рейтинговий список абітурієнтів, які вступають на основі базової та повної загальної середньої освіти, із зазначенням рекомендованих до зарахування, оприлюднюється не пізніше 6 серпня.
    — Навіщо тих п’ять днів було додавати? — дивується Світлана. Її син вступає до Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. — Тепер черг нема, бо хто хотів, той давно здав документи. Вже всі налаштувалися на іспити, конкурси, результати. І знову чекати. Треба ті дні таки назад відібрати.
    — До 31 липня в тих, хто планує вступати, часу було більше, ніж досить, — переконана і Любов Андрійчук із Бережан. Її син вступає до Тернопільського державного медичного університету імені І. Я. Горбачевського. — Ми оце в третій виш уже документи подаємо. Чи подаватимемо ще в два? Напевно, ні. Навіщо, коли дитина визначилася й оцінила свої можливості. Залишилося тільки чекати.
    — Ліпше було ухвалити рішення, аби приймальні комісії в суботу й неділю працювали, — переконана Галина з Буська. — А то мені треба було з роботи відпрошуватися, аби з донькою сюди приїхати.
    — Чому, скажіть, в Україні чиновники звикли спочатку робити, а потім думати? — риторично запитує львів’янка Олександра Кирик, з якою зазнайомилася під стінами ТДМУ. — Невже їм важко було ще перед початком вступної кампанії підрахувати, скільки приблизно людей подаватимуть документи, які черги в зв’язку з цим можуть виникнути, які проблеми з’явитися — і тільки після того визначати дату її завершення? Зрештою, це ж навіть дитині зрозуміло, що шість пальців у рукавичку не влізе. Тільки п’ять. Ця ж вступна кампанія в Україні не перша. Можна було б і висновки з попередніх зробити. Ні. Бо хіба ми й наші діти для них люди? Матеріал для експериментів. Хіба вони раніше не бачили хаосу, що створили своїми ж руками?
    — Чому такого наказу не можна було видати ще до 20 липня, коли батьки штурмом приймальні комісії інститутів і університетів брали, коли ночували на лавочках, коли добами на чергу свою чекали? — дивується Ольга, мати одного з абітурієнтів. Прізвища жінка не називає, бо «часи тепер непевні. Хто знає, як оте, що скажу, на дитині відіб’ється». Цьогорічну вступну кампанію про себе охрестила пеклом, бо «в голову сонце пече, а бюрократи нерви доїдають».
    — Кому тепер тих п’ять днів треба? — додає. — Ех, п’ють нашу кров і ніяк напитися не можуть. Ось ввірветься нам терпець, тоді їхньої поп’ємо!.. Це ж хто такі знущання в світі ще терпить, як ми?
    Потреби у п’яти додаткових днях не бачать і в приймальних комісіях вишів. Бачать тільки загрозу — залишитися без відпочинку.
    — Відпустки як такої в працівників технічних комісій практично не буде, — констатує відповідальний секретар приймальної комісії ТНПУ ім. В. Гнатюка Ігор Чеболда. — Щойно завершимо одну вступну кампанію, як з 25 серпня розпочнеться інша — на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра, а там — перше вересня — в аудиторію до студентів, свій предмет читати.
    Робочий день в Ігоря Юрійовича та його колег — не нормований. Може тривати і до 22.00, і до півночі. Одне слово, до останнього абітурієнта, котрий зайшов уже до навчального корпусу та заповнив бланк заяви.
    — Ажіотаж був у перших числах вступної кампанії, — констатує пан Ігор. — У день ми приймали по вісімсот чоловік. За тиждень прийняли понад чотири тисячі п’ятсот заяв, тоді коли торік за чотири тижні — п’ять тисяч шістсот. Члени комісії не витримували. Одній студентці стало погано. Добре, що в нас постійно чергує лікар. Тепер ажіотажу нема. Черга зникла. Пов’язано це з наказом міністерства чи з тим, що всі, хто мав подати документи, вже подав, не знаю. Ми як працювали, так і продовжуємо працювати. Розклад не змінився. Щоправда, творчі іспити й конкурси відбуватимуться в два етапи, і перші рейтингові списки вивісимо пізніше.
    — Ажіотаж збило таки продовження терміну прийняття документів, — переконаний відповідальний секретар приймальної комісії ТДМУ Віктор Твердохліб. — За тиждень ми прийняли втричі більше заяв, ніж торік за чотири тижні — відповідно сімсот і дві тисячі. Хоча, коли проаналізувати роботу приймальних комісій минулих років, то спочатку завжди спостерігається ажіотаж, який наприкінці спадає. Люди хочуть якомога швидше здати документи й отримати результати. Як на мене, то прийом документів слід здійснювати в липні, щоб дати людям відпочити перед початком навчального року.



    Тетяна ВИННИК
    http://vilne.org.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 481 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net