1 кг
свіжої риби, 1 моркву, 3-5 цибулин, 1 коріння петрушки, сіль, чорний мелений
перець, 1 банка (250 г)
майонезу, зелень петрушки, кропу.
Перший спосіб. Рибу очистити, нарізати на шматки, обваляти в
борошні, змішаній з сіллю, обсмажити в рослинному маслі, покласти в посуд,
перешарувати кільцями цибуля, посолити, поперчити, залити майонезом, запікати
20-30 хвилин в духовці. Подавати в холодному вигляді, прикрасивши зеленню
петрушки. Другий спосіб. Рибу відварити в невеликій кількості води з додаванням
коріння, моркви, петрушки, цибуля і прянощів - чорного і запашного перцю
горошком, лаврового листу, солі, потім охолодити. Шматки риби покласти на
блюдо, залити майонезом, прикрасити звареними в підсоленій воді овочами:
зеленим горошком, зірочками моркви, букетиками цвітної капусти, зеленню кропу
або петрушки.
|