Всього: 3485 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 0 Із них: Новачків: 1110 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 752
3 яйця, 250 г. сметани, 1 ст. муки + 1 ч.л. розпушувача, сіль, 1
головка капусти, 200 г. грибів, 1 цибулина, сіль, чорний перець, зелена
цибуля, петрушка.
Яйця збити з сіллю і, продовжуючи збивати, добавити сметану.
Потім добавити муку, і перемішати (тісто повинно бути такої густини, як кляр)...
Огірки, кріп, корінь хрону, часник, листя: хрону, вишні та смородини.
Маринад: на літрову банку огірків 25 г. солі, 25 г. цукру, 25 мл. оцту
9%, перець чорний горошком, перець запашний, лавровий лист.
На дно однолітрових банок кладуть:
- порізані стеблини кропу. Нарізаємо по 3-4 см. Нарізається для того, щоб щільніше все влягалося на дно банки;
- листя смородини (1-3 шт.), листя вишні (2-3 шт.), гілочку кропу з зеленим насінням;
- також кладемо кілька (5-7) очищених невеликих зубчиків часнику. Якщо зубчики великі - можна порізати;...
200 г. цукрової пудри, 200 г. маргарина, 300 г. муки, 3 яйця, 1 шоколадка (100 г.), 3 ч.л. розчинної кави, ванільний цукор.
Пудру перемішати з м’яким маргарином, добавити каву, ванільний цукор,
яйця і перемішати до однорідної маси. Потім добавити муку, замісити
тісто і поставити на 1 годину в холодильник. Шоколадку розділити на
маленькі шматочки...
400 г борошна, ¾ ч. л. (3 г.) сухих дріжджів, 16 г цукру, 14 г масла, 6 г солі, 60 г сироватки, 170 г води
Сироватку нагріти до температури 35-40°C.
Перемішати всі інгредієнти. Місіть тісто десь 12-15 хвилин. Тісто має
вийти тугим, гладеньким і не липким. Перекладіть тісто в змащену маслом
миску, накрийте плівкою і залиште бродити годину-півтори при
температурі 30 градусів...
500 г. яблук, 500 г. слив,1 пачка «Желфікс 1:1»,1 кг. цукру.
Яблука вимити, очистити, видалити насінні камери, нарізати на дрібні
шматочки, зважити (500 г). Сливи вимити, вийняти кісточки, розрізати на
4 частини, зважити (500 г). Фрукти викласти в каструлю. Із зваженої
кількості цукру взяти 2 ст.л., змішати їх з вмістом упаковки «Желфікс
1:1» і додати до фруктів...
Куряча грудка, сир твердий, спеції, сіль.
Курячу грудку помити, нарізати кубиками (не дуже малими).
Посолити, поперчити, дати трохи улюблених спецій, наприклад каррі. Гарненько вимішати.
Обсмажити на пательні, і в кінці посипати тертим сиром. Виключити вогонь і накрити кришкою, щоб сир розтопився.
Помідори (бажано середніх розмірів сливки), сіль, цукор, цибуля, перець горошок, лавровий лист, вода.
Помідори промити, висушити. Розрізати на половинки. На дно літрової
банки (саме літрової) покласти цибулю, порізану кружальцями (3-4
кружки), лавровий лист, перець. Потім наповнити банку половинками
помідорів. Зварити маринад - на 1 літр води 1 столову ложку солі та три
десертних ложки цукру. Маринадом залити банки, 7-10 хвилин
пастеризувати і закатати.
Коментар: Дуже смачні консервовані помідори. Використовується власна кислота помідорів і тому застосування оцту зайве.
900 г. абрикос, 100 г. родзинок, 1 ч.л. лимонної кислоти, 1 пачка «Желфікс 1:1», 1 кг. цукру.
Абрикоси вимити, дати добре стекти воді, вийняти кісточки, нарізати на
дрібні шматочки, зважити (900 г). Родзинки промити, дати стекти воді,
зважити (100 г). Фрукти викласти в каструлю. Із зваженої кількості
цукру узяти 2 ст.л., змішати їх з вмістом упаковки «Желфікс 1:1» і
додати до фруктів. При постійному помішуванні довести масу до кипіння.
Потім додати цукор, що залишився, знов довести до кипіння, після чого
варити ще 3 хвилини. Вариво розлити в приготовані банки, перевернути
вверх дном і залишити на 5 хвилин.
200 г. полуниці збити в блендері (можна використовувати малину); 200 г.
морозива (білий пломбір); 2 ст. л. цукру; 300 г. молока.
Декілька хвилин збивати в блендері.