Всього: 3486 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 1 Із них: Новачків: 1111 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 753
400 г борошна, ¾ ч. л. (3 г.) сухих дріжджів, 16 г цукру, 14 г масла, 6 г солі, 60 г сироватки, 170 г води Сироватку нагріти до температури 35-40°C. Перемішати всі інгредієнти. Місіть тісто десь 12-15 хвилин. Тісто має вийти тугим, гладеньким і не липким. Перекладіть тісто в змащену маслом миску, накрийте плівкою і залиште бродити годину-півтори при температурі 30 градусів. Тісто збільшиться вдвоє. Викладіть тісто на дошку і підкатайте його в шар, накрийте плівкою і залиште на 5-10 хвилин. Роздавіть його кулаком, намагаючись вигнати всі великі пухирці. Скатайте тісто в циліндр, защипніть шов і кінці. Перекладіть батон на деко застелене пергаментом. Залиште батон на годинку. Розігрійте духовку до 200 градусів. За декілька хвилин до посадки батона оббризкайте стінки духовки водою. Покладіть батон в духовку і ще раз оббризкайте стінки. Випікайте близько 25 хвилин і при необхідності розверніть батон в середині випічки.