Всього: 3486 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 1 Із них: Новачків: 1111 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 753
600 г. вишні; 1 скл. муки; 1 яйце; 1 ч. л. розпушувача; 0,6 скл. цукру
для тіста; 0,5 скл. молока; 50 г. вершкового масла; 1 пакетик
ванільного цукру; солі дрібочка.
Ягоди перебрати, видалити кісточки, викласти в форму розміром 25х35 см,
посипати цукром або полити медом. Змішати муку з сіллю і розпушувачем...
500 г. баклажанів; 125 г. дрібної цибулі; 250 г. шампіньйонів; 400 г.
мисливських ковбасок; 2 ст. л. рослинної олії; 1/2 л. м’ясного
бульйону; 70 г. томатної пасти; 150 г. замороженої квасолі; сіль,
мелений чорний перець; 1 б. кукурудзи; 4 ст. ложки вершків.
Помити, почистити і нарізати на невеликі шматочки баклажани. Почистити
цибулю і, якщо потрібно, розрізати її навпіл або на 4 частини.
Почистити гриби. Помити, підсушити їх і нарізати скибочками. Нарізати
шматочками мисливські ковбаски. Розігріти в каструлі для тушкування
рослинну олію...
Для млинців:
1 скл. молока; 1-2 яйця; 2-3 ст. л. муки; щіпка солі; 1 ст. л. олії.
Для начинки:
0,5 кг. грибів; 150-200 г. курячого філе; 2 цибулини середньої величини; 100 г. сиру твердого...
Для млинців:
3 яйця; 6 ст. л. муки; сіль, цукор; молоко; 5 ст. л. олії.
Для начинки:
1 скл. маку; цукор за смаком.
Для крему:
2 скл. сметани; цукор; ваніль.
Яйця збити з цукром, сіллю, помалу додаючи муку. Долити молоко, так, щоб вийшла рідка маса і додати в кінці олію. Випекти млинці...
1 цибулина; 2 ст. л. рослинної олії; 2 ст. л. сметани; 250 г. моркви; 250 г. цукіні; перець.
Цибулю порубати і пожарити на олії. Овочі натерти на терці, додати до
цибулі і смажити 10 хвилин. Додати сметану і поперчити. Можна робити з
такою начинкою як пиріг, так і пиріжки.
1 кг. кабачків; 2 морквини; 4 середніх цибулини; 1-2 голівки часнику; 4
ст. л. томатної пасти; 50 г. рослинної олії; сіль, перець.
Кабачки, моркву, цибулю пропустити через м’ясорубку. Глибоку сковороду
розігріти, влити олію, викласти перемелені овочі і тушкувати 20 хвилин.
За 10 хвилин до закінчення тушкування додати сіль, перець і розтертий
часник. Томатну пасту розвести в 1 ст. л. води, полити овочеву масу,
перемішати і тушити ще 5 хвилин.
Їдять охолодженою.
400 г. курячого філе; 2 варених яйця; 2 сосиски; майонез.
Філе посолити, поперчити, посипати зверху порізаними яйцями. Посередині
філе покласти відварену сосиску, скрутити, обв’язати ниткою, змастити
майонезом. Поставити в духовку і запікати приблизно 40-45 хвилин при
максимальній температурі 250С. Після охолодження зняти нитку, рулет
нарізати кільцями і подавати до столу, прикрасивши зеленню...
0,5 кг. молодих кабачків; 1-2 ч. л. солі; 1 ст. л. цукру; 2 ст. л. оцту
(винного або яблучного або звичайного); 7-8 ст. л. олії; 3-4 зубчика
часника; зелень.
Кабачки, не очищуючи, помити, нарізати на тонкі кружечки (2-3 мм)
Скласти їх в глибоку миску, посолити, добавити цукор, оцет, зелень
(можна трохи чорного перцю, приправ для салатів по-корейськи). Часник
розрізати на 3-4 частини і підсмажити на олії. Коли він стане
золотистим, викинути його, він нам уже не потрібен. Киплячою олією
залити кабачки і швидко перемішати. Накрити кабачки кришкою і поставити
на 20-30 хв. до холодильника.
500 г. молока; 50 г. дріжджів; 1 яйце; 5 дес. л. олії; 3 дес. л. цукру;
сіль; борошно - скільки візьмете, тісто повинно бути м’яким.
У борошно покласти цукор, олію, сіль, яйце. В теплому молоці розвести
дріжджі, відразу все замісити. Потім тісто покласти в великий пакет,
зав’язати з розрахунком на те, що тісто збільшиться вдвічі. Занурити
тісто в воду, в відро. Воно повинно «потонути». Коли тісто спливе (а це
приблизно 30 хв.), то воно готове. Викласти його на дошку, добре
вимісити і розділити на 32 кульки.
1 ст. л. цукру; 3/4 скл. теплого молока; 1 ст. л. сухих дріжджів; 2 скл. муки; 1/4 ч. л. солі; 3 ст. л. олії.
Змішати молоко, дріжджі, цукор, дати трохи постояти. Добавити інші
інгредієнти і добре вимішати тісто. Дати тісту піднятися. Вимішати ще
раз. Розкатати і порізати на смужки. Замотувати сосиски спіралькою.
Дати трошки їм піднятися, змастити їх жовтком і пекти при температурі
180-200С до готовності.