Всього: 3486 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 0 Із них: Новачків: 1111 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 753
Огірки, кріп, корінь хрону, часник, листя: хрону, вишні та смородини. Маринад: на літрову банку огірків 25 г. солі, 25 г. цукру, 25 мл. оцту 9%, перець чорний горошком, перець запашний, лавровий лист. На дно однолітрових банок кладуть: - порізані стеблини кропу. Нарізаємо по 3-4 см. Нарізається для того, щоб щільніше все влягалося на дно банки; - листя смородини (1-3 шт.), листя вишні (2-3 шт.), гілочку кропу з зеленим насінням; - також кладемо кілька (5-7) очищених невеликих зубчиків часнику. Якщо зубчики великі - можна порізати; - почищений корінь хрону ріжеться довжиною по 5-10 мм і також 3-5 штук - на дно банки; - все, що вже в банці, накривається листком хрону. Для зручності здоровий лист ріжеться трохи більше ніж діаметр банки. Тепер цей лист не дасть тому розмаїттю, що на дні, плавати по всій банці. Завершальним етапом укладають невеличкі відібрані огірочки якомога щільніше вертикальними і горизонтальними рядами. Якщо банки іншого об’єму - усі комплектуючі розраховуються пропорціонально. Маринування. Киплячою водою залити банки з огірками. Через 3-5 хв. воду з банок вилити в якусь посудину. Тут важливо зрозуміти скільки води знадобиться для приготування маринаду (та що є, та ще трохи треба добавити, бо є розплескування, випаровування, тощо). В принципі, воду від першого заливання можна використовувати для маринаду. Вдруге заливаємо окропом наші банки на 3-5 хв. і знову зливаємо. Маринад (вода, сіль, цукор, перець, лавровий лист) довести до кипіння, влити оцет. Тепер втретє замість води заливаємо банку гарячим маринадом. Бажано, по можливості, щоб інтервали між цими процедурами були невеликими. Герметично закрити і поставити догори дном до охолодження, накрити ковдрою. Коментар: Найсмачнішою закускою виявиться маринований часничок з дна банки, коли вже огірки з’їли.
Огірки, кріп, корінь хрону, часник, листя: хрону, вишні та смородини. Маринад: на літрову банку огірків 25 г. солі, 25 г. цукру, 25 мл. оцту 9%, перець чорний горошком, перець запашний, лавровий лист. На дно однолітрових банок кладуть: - порізані стеблини кропу. Нарізаємо по 3-4 см. Нарізається для того, щоб щільніше все влягалося на дно банки; - листя смородини (1-3 шт.), листя вишні (2-3 шт.), гілочку кропу з зеленим насінням; - також кладемо кілька (5-7) очищених невеликих зубчиків часнику. Якщо зубчики великі - можна порізати; - почищений корінь хрону ріжеться довжиною по 5-10 мм і також 3-5 штук - на дно банки; - все, що вже в банці, накривається листком хрону. Для зручності здоровий лист ріжеться трохи більше ніж діаметр банки. Тепер цей лист не дасть тому розмаїттю, що на дні, плавати по всій банці. Завершальним етапом укладають невеличкі відібрані огірочки якомога щільніше вертикальними і горизонтальними рядами. Якщо банки іншого об’єму - усі комплектуючі розраховуються пропорціонально. Маринування. Киплячою водою залити банки з огірками. Через 3-5 хв. воду з банок вилити в якусь посудину. Тут важливо зрозуміти скільки води знадобиться для приготування маринаду (та що є, та ще трохи треба добавити, бо є розплескування, випаровування, тощо). В принципі, воду від першого заливання можна використовувати для маринаду. Вдруге заливаємо окропом наші банки на 3-5 хв. і знову зливаємо. Маринад (вода, сіль, цукор, перець, лавровий лист) довести до кипіння, влити оцет. Тепер втретє замість води заливаємо банку гарячим маринадом. Бажано, по можливості, щоб інтервали між цими процедурами були невеликими. Герметично закрити і поставити догори дном до охолодження, накрити ковдрою. Коментар: Найсмачнішою закускою виявиться маринований часничок з дна банки, коли вже огірки з’їли.
Форма входу
Пошук по сайту
Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами