Всього: 3486 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 1 Із них: Новачків: 1111 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 753
Яловичий язик, 1 цибулина, 1 морквина, 1 корінь петрушки, 5 яблук, 1/2 столової ложки червоного вина, сіль, цукор і лимонна цедра на смак. Язик добре промити, обшпарити кип’ятком, покласти в каструлю, додати корінь петрушки, залити холодною водою так, щоб вона покривала язик на три пальці. Поставити на сильний вогонь. Коли вода закипить, зменшити вогонь, і на невеликому вогні довести язик до готовності, посоливши в кінці варива. З готового язика зняти шкіру, розрізати його на широкі тонкі скибочки, тримаючи ніж навскоси, залити невеликою кількістю бульйону, в якій він варився, щоб скибочки не висохнули. Приготувати соус. Яблука очистити від шкіри і насіння, розрізати на четвертинки, покласти в каструлю, влити 1/2 стакана води і розварити до м’якості. Потерти яблука через друшляк, розвести червоним вином, покласти сіль і цукор на смак, додати потерту цедру лимона. Все це проварити. Язик перед подачею залити соусом, добре прогріти.