1 кг
судака, рослинне масло, сіль, лимонний сік або лимонна кислота - на смак.
Тісто: 1,5 склянки борошна, 1 склянки пива, 2 ст. ложки соняшникової олії, 2
яйця, 1 ч. ложка цукру, сіль, перець, лимонна кислота - на смак.
Очищеного, випатраного і промитого судака розрізати уздовж
спини на дві половини, зняти шкіру і видалити кістки. М’якоть розрізати на
шматочки, умочити в рослинне масло, укласти в посуд, полити лимонним соком або
розведеною лимонною кислотою і залишити на 15 хвилин, щоб риба замаринувалася.
Жовтки розтерти з цукром і сіллю, додати рослинне масло, перець, пиво,
перемішати. Цю масу влити в муку, знов ретельно перемішати, обережно ввести
збиті білки, розведену лимонну кислоту або лимонний сік. Тісто повинне бути
густини хорошої сметани.
Кожен шматочок риби, наколовши на вилку, умочити в тісто,
покласти в розігрітий жир і смажити, поки поверхня не зарум’яниться.
Посипати зеленню петрушки.
|