Всього: 3486 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 1 Із них: Новачків: 1111 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 753
Спекотного літа такі легкі і швидкі десертики подарують море насолоди. 250 гр. охолодженого домашнього сиру; 450 мл. охолодженого фруктового питного йогурту; 2/3 скл. охолоджених вершків і 1/3 скл. цукру або 1 скл. солодких вершків; 1 п. ванільного цукру; 10 гр. желатина; 50 гр. холодної води (соку); порізані кубиками полуниці (або інші ягоди) 1. Висипати желатин у склянку і залити холодною водою. Залишити на 10 хв., щоб набух. Вилити в каструльку і трішки підігріти на маленькому вогні, до розчинення. Відставити, щоб охолов. 2. Розтерти сир з йогуртом і ванільним цукром до однорідної маси. 3. Збити міксером вершки з цукром до стійкої піни. Продовжуючи збивати, додавати по 1 ст.л. сиркової маси, доки не змішаються обидві маси. Влити тоненькою цівкою розчинений желатин під лопасті міксера і ще раз добре збити. 4. У маленькі формочки (або 1 велику на 2–2,5 літра форму) на дно викласти кубики полуниці (або інші ягоди, фрукти) акуратно вилити вершково–сирну масу і поставити на 3–4 год. до холодильника (велику форму бажано залишити на ніч). 5. Перед подачею опустити форму з десертом на кілька секунд в мисочку з гарячою водою, накрити зверху тарілкою і перевернути. Десерт легко вийде з форми.