Всього: 3486 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 1 Із них: Новачків: 1111 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 753
Цей хлібчик є безумовним фаворитом у нас вдома! Такий смачний і ароматний, що рука сама тягнеться за наступним шматочком 1 скл. теплого молока; 3 скл. борошна; 1/2 ст.л. без верху цукру; 1 ч.л. солі; 2 ч.л. сухих дріжджів; 50 гр. розм’якшеного масла. Додатково: 1 ст.л. томатної пасти; 1–2 ст. ложки олії для замісу та змащування. 1. Всипати в молоко дріжджі, цукор і 1 ст.л. борошна. Відставити на 5–7 хв. до утворення пінної шапочки. 2. Просіяти борошно в миску, додати масло, сіль і молочно-дріжджову суміш. Замісити тісто (я вимішую міксером 3–5 хв). Змастити миску олією. Накрити плівкою або рушником і залишити в теплому місці на 30–60 хв. до збільшення вдвоє. 3. Розділити тісто на дві частини, в одну додати томатну пасту, якщо тісто за рахунок цього стане трохи рідшим, то додати трохи борошна і добре вимісити міксером. 4. Розкатати тісто в прямокутники однакового розміру і покласти один на другий. Скатати в рулет, покласти у форму, змащену олією. Накрити і залишити в теплому місці на півгодинки. 5. Розігріти духовку до 180С. Змастити верх хліба молоком або олією, посипати травами за бажанням. На дно духовки поставити посуд з водою (для утворення рум’яної скоринки). Випікати близько 30 хв. Дати охолонути.