Всього: 3486 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 1 Із них: Новачків: 1111 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 753
Дуже люблю цей тортик: і готувати, і потім куштувати з теплим чаєм. Спочатку здавалося, що буде багато мороки з коржами, але насправді вкладаюся в годину з хвостиком, щоб приготувати його. А вимішування тіста і розкачування тоненьких коржів чудово знімає стрес. Хоч тут і багато писанини, але готувати його досить легко. Тоненькі коржі, просякнуті кремом, стають ніжними і пухкими. Справжня насолода. Коржі: 50 гр. вершкового масла (спокійно заміняю на м’який маргарин); 3 ст.л. меду; 2/3 скл. цукру; 1 яйце; 1/4 скл. молока; 1/2 ч. л. соди; дрібка солі; 3 скл. борошна. Крем: 250 гр. згущеного молока (я беру переважно варене); 1,5–2 скл. сметани; 1–2 ст. л. соку лимона (за бажанням). Декор: 1 скл. солодких вершків; 1/2 скл. мелених грецьких горіхів. 1. Розігріти на водяній бані молоко, масло, мед, цукор. Коли розчиниться, зняти з вогню і додати яйце. Муку просіяти з содою і сіллю. Замісити некруте тісто, що не липне до рук (у мене виходить дуже круте на мій погляд, але на якості торта це не відображається абсолютно). Поділити тісто на 8–12 частин, і розкачувати тонюсінькі коржі на присипаній мукою поверхні. Випікати їх в духовці при 180С 5–7 хвилин до золотистого кольору (печу по 2 одразу на різних деко). Обрізати можна, як до, так і одразу після випічки (мені зручніше до, приставивши тарілку відповідного розміру, або заготовлений прямокутник з цупкого паперу). 2. Збити сметану зі згущеним молоком до однорідної маси. Додати за бажанням лимонний сік. Змастити кремом усі коржі, окрім останнього. 3. Збити вершки. Змастити ними верх та боки торта, потім щільно присипати горіхами. Дати торту постояти при кімнатній температурі з годинку для пропитки. Можна використовувати звичайний сметанний крем, замінивши згущене молоко на склянку цукру; можна зробити крему більше і використати для декору замість вершків. Борошна у мене зазвичай іде більше 3–х склянок, і ще при розкачуванні постійно доводиться підсипати, але це залежить від сорту самого борошна, наскільки воно клейке і втягує вологу.