Всього: 3486 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 1 Із них: Новачків: 1111 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 753
Хочемо бути гарними і завжди молодо виглядати... Всі хочуть, але не всі знають як це зробити
Буряк має здатність знижувати ризик інфаркту та інсульту
Непоказний
на вигляд червоний буряк і сік з нього мають унікальну здатність
знижувати в людини артеріальний тиск і регулювати нормальну роботу
серцево-судинної системи. Про це повідомляється в дослідженні вчених з
відомого наукового центру "Бартс і Лондонська школа медицини" (Велика
Британія).
У ході інтенсивних
експериментів фахівці зробили висновок, що буряковий сік можна
порівняти за лікувальними властивостями з новітніми ліками зі зниження
тиску.
Так, вживання кількості соку,
що відповідає п'яти бурякам середнього розміру, стабілізує кров'яний
тиск і в кілька раз скорочує небезпеку інфаркту та інсульту. При цьому
"буряковий ефект" діє протягом 24 годин після вживання зазначеної
кількості соку або самих коренеплодів.
До речі, російські вчені, які
вже давно використовують сік буряка не тільки для лікування
серцево-судинних захворювань, не радять пити щойно приготовлений
буряковий сік, він повинен постояти дві години у холодильнику. Ці
побічні властивості не має сублімований сік червоний буряка, патент на
виробництво якого одержала російський дослідник Тамара Газіна.
Активні мікроелементи, які
містяться в буряку, мають здатність запобігати утворенню згустків у
кровоносній системі, а також не допускають відкладення жирових бляшок
на стінках судин.