Всього: 3486 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 0 Із них: Новачків: 1111 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 753
Хочемо бути гарними і завжди молодо виглядати... Всі хочуть, але не всі знають як це зробити
Не бійтеся риб'ячого жиру
Багато людей ретельно стежать за своєю
вагою та зовнішнім виглядом. Успіху досягають ті, хто добре
розбирається у потребах організму та корисних властивостях різних
продуктів, уміло поєднує найпростіші, доступніші та корисніші з них.
Серед
таких корисних і доступних продуктів, мабуть, одне з перших місць
займає оселедець, - повідомляє superstyle.ru. Норвезький оселедець -
щедре джерело вітамінів А, Д і В12. Він багатий на корисні та вкрай
необхідні для здоров'я жирні кислоти Омега-3.
Ці кислоти, радять
лікарі, повинні бути обов'язково присутніми у раціоні всіх, хто
бореться із зайвою вагою або прагне вести здоровий спосіб життя. Тому
до будь-якого "розвантажувального раціону" (і не тільки) можна і
потрібно долучати норвезького оселедця.
Боятися риб'ячого жиру
не варто. Він підвищує стійкість організму до різних хронічних
захворювань, покращує стан шкіри, волосся і нігтів.
Ці жирні
кислоти, що містяться у риб'ячому жирі, відповідають за розвиток клітин
організму і є обов'язковим елементом для повноцінного розумового
розвитку і зростання наших дітей. Норвезький оселедець з північних вод
багатий на цінні кислоти Омега-3, що перешкоджають розвитку
атеросклерозу і знижують рівень холестерину в крові. Тому, наприклад,
ескімоси Гренландії вкрай рідко хворіють на серцево-судинні
захворювання і не страждають від тромбозів і тромбоемболії.
Вчені
Університету Сіднея виявили, що у дітей, регулярно споживаючих риб'ячий
жир, у чотири рази нижчий ризик розвитку астми, ніж у їх однолітків, що
вживають мало риби, пише Віктор Трибунський у hardgainer.ru. Фахівці
Університету Вайомінга повідомили, що споживання 3,3 грама на день
риб'ячого жиру помітно полегшило дихання та інші симптоми у астматиків.
Безліч
досліджень підтверджують той факт, що споживання риб'ячого жиру може
запобігти багатьом хворобам та вилікувати атеросклероз, ангіну, серцеві
напади, аритмію, паралічі і захворювання периферійних судин. Він
допомагає підтримувати еластичність артеріальних стінок, запобігає
утворенню тромбів, знижує кров'яний тиск і стабілізує серцевий ритм.
Грецькі
вчені повідомили, що вживання харчових добавок риб'ячого жиру
(10г/день) скоротило число серцевих нападів на 41 %. Учені Університета
Цинцинаті виявили, що всього лише два грами на день риб'ячого жиру
(410мг EPA і 285мг DHA) здатні понизити тиск діастоли на 4,4мм ртутного
стовпчику і систоли - на 6,5мм, що цілком достатньо для відмови від
лікарських засобів.
На сьогодні існують відомості, що риб'ячий
жир може затримати або зменшити розвиток пухлини у випадках раку
грудей. Як показали дослідження, 2,5 грама риб'ячого жиру на день
можуть ефективно запобігати розвитку злоякісних поліпів у кишечнику, а
корейські вчені повідомили, що у пацієнтів з раком простати був
помічений знижений рівень Омега-3 жирних кислот.
Фахівці
рекомендують з'їдати хоч би дві порції по 140 г риби на тиждень. Одна з
порцій повинна складатися з жирного сорту. Риба є відмінним джерелом
протеїну і містить безліч вітамінів і мінералів. У ній мало насичених
жирів і багато корисних для здоров'я Омега-3 жирних кислот. Риби з
їстівними кістками, такі як сардини і баночний лосось, містять фосфор і
фтор. Кальцій необхідний для зміцнення кісток, фосфор потрібний для
безлічі функцій організму, а фтор зміцнює зуби.
Серед інших
нутрієнтів риб'ячого жиру - вітамін А, необхідний для хорошого зору при
недостатньому освітленні та підтримки здорового стану шкіри, і вітамін
D, необхідний для здоров'я кісток. Крім того, риба - непогане джерело
селену, що допомагає захистити клітини від пошкоджень.