Неділя, 28.04.2024, 23:17
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Всі статті » Порада спеціаліста » Здоров'я [ ]

    Категорії каталога
    Юридична консультація [34]
    Дитячий майданчик [14]
    Здоров'я [106]
    Підказка від Єви [14]
    Хочемо бути гарними і завжди молодо виглядати... Всі хочуть, але не всі знають як це зробити
    Не бійтеся риб'ячого жиру
    Багато людей ретельно стежать за своєю вагою та зовнішнім виглядом. Успіху досягають ті, хто добре розбирається у потребах організму та корисних властивостях різних продуктів, уміло поєднує найпростіші, доступніші та корисніші з них.

    Серед таких корисних і доступних продуктів, мабуть, одне з перших місць займає оселедець, - повідомляє superstyle.ru. Норвезький оселедець -  щедре джерело вітамінів А, Д і В12. Він багатий на корисні та вкрай необхідні для здоров'я жирні кислоти Омега-3.

    Ці кислоти, радять лікарі, повинні бути обов'язково присутніми у раціоні всіх, хто бореться із зайвою вагою або прагне вести здоровий спосіб життя. Тому до будь-якого "розвантажувального раціону" (і не тільки) можна і потрібно долучати норвезького оселедця.

    Боятися риб'ячого жиру не варто. Він підвищує стійкість організму до різних хронічних захворювань, покращує стан шкіри, волосся і нігтів.

    Ці жирні кислоти, що містяться у риб'ячому жирі, відповідають за розвиток клітин організму і є обов'язковим елементом для повноцінного розумового розвитку і зростання наших дітей. Норвезький оселедець з північних вод багатий на цінні кислоти Омега-3, що перешкоджають розвитку атеросклерозу і знижують рівень холестерину в крові. Тому, наприклад, ескімоси Гренландії вкрай рідко хворіють на серцево-судинні захворювання і не страждають від тромбозів і тромбоемболії.

    Вчені Університету Сіднея виявили, що у дітей, регулярно споживаючих риб'ячий жир, у чотири рази нижчий ризик розвитку астми, ніж у їх однолітків, що вживають мало риби, пише Віктор Трибунський у hardgainer.ru. Фахівці Університету Вайомінга повідомили, що споживання 3,3 грама на день риб'ячого жиру помітно полегшило дихання та інші симптоми у астматиків.

    Безліч досліджень підтверджують той факт, що споживання риб'ячого жиру може запобігти багатьом хворобам та вилікувати атеросклероз, ангіну, серцеві напади, аритмію, паралічі і захворювання периферійних судин. Він допомагає підтримувати еластичність артеріальних стінок, запобігає утворенню тромбів, знижує кров'яний тиск і стабілізує серцевий ритм.

    Грецькі вчені повідомили, що вживання харчових добавок риб'ячого жиру (10г/день) скоротило число серцевих нападів на 41 %. Учені Університета Цинцинаті виявили, що всього лише два грами на день риб'ячого жиру (410мг EPA і 285мг DHA) здатні понизити тиск діастоли на 4,4мм ртутного стовпчику і систоли -  на 6,5мм, що цілком достатньо для відмови від лікарських засобів.

    На сьогодні існують відомості, що риб'ячий жир може затримати або зменшити розвиток пухлини у випадках раку грудей. Як показали дослідження, 2,5 грама риб'ячого жиру на день можуть ефективно запобігати розвитку злоякісних поліпів у кишечнику, а корейські вчені повідомили, що у пацієнтів з раком простати був помічений знижений рівень Омега-3 жирних кислот.

    Фахівці рекомендують з'їдати хоч би дві порції по 140 г риби на тиждень. Одна з порцій повинна складатися з жирного сорту. Риба є відмінним джерелом протеїну і містить безліч вітамінів і мінералів. У ній мало насичених жирів і багато корисних для здоров'я Омега-3 жирних кислот. Риби з їстівними кістками, такі як сардини і баночний лосось, містять фосфор і фтор. Кальцій необхідний для зміцнення кісток, фосфор потрібний для безлічі функцій організму, а фтор зміцнює зуби.

    Серед інших нутрієнтів риб'ячого жиру - вітамін А, необхідний для хорошого зору при недостатньому освітленні та підтримки здорового стану шкіри, і вітамін D, необхідний для здоров'я кісток. Крім того, риба - непогане джерело селену, що допомагає захистити клітини від пошкоджень.
    Категорія: Здоров'я | Додав: Admin (25.08.2008)
    Переглядів: 549 | Рейтинг: 0.0/0 |
    Система Orphus


    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net