Чи розмовляєте Ви українською і де її вживаєте?
|
|
|
|
premium | Дата: Вівторок, 11.12.2007, 10:16 | Повідомлення # 1 |
Досвідчений
Група: Продвинуті
Репутація: 12
Статус: Offline
| Цікаво знати. Добавлено (11.12.2007, 10:16) --------------------------------------------- Суржик зараховуємо до української.
"Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову" © Ліна Костенко Посміхнись :)
|
|
| |
perekos | Дата: Вівторок, 11.12.2007, 13:06 | Повідомлення # 2 |
Досвідчений
Репутація: 9
| Проголосував за 1. В усіх сферах свого життя, бо так і є
|
|
| |
Оксана | Дата: Четвер, 13.12.2007, 22:00 | Повідомлення # 3 |
Досвідчений
Репутація: 16
| Не просто розмовляю українською мовою в усіх сферах свого життя, а й вдалося деяких переконати, що коли телефонуєш, скажімо в Полтаву, - тебе зрозуміють і без переходу на ламану російську. Але помітила: коли говориш "літературною українською" в Кобеляках - люди дещо насторожуються
|
|
| |
oleksiy11 | Дата: Четвер, 13.12.2007, 22:19 | Повідомлення # 4 |
Професіонал
Репутація: 15
| А в мене нажаль суржик
Звiдкiль вiтри iсторiї гудуть- Чито iз Заходу, чи просто десь iз Сходу? Iз Кобеляк гудуть, Iз Кобеляк гуде той вiтер неспокiйний. Колись вiн сам за все промовить слово, Колючий, неминучий i постiйний Skype - olekciy11
Повідомлення відредагував oleksiy11 - Четвер, 13.12.2007, 22:25 |
|
| |
Оксана | Дата: Четвер, 13.12.2007, 22:21 | Повідомлення # 5 |
Досвідчений
| oleksiy11, майже всі у нас говорять суржиком, так звичніше "для вух", але ж ми можемо говорити красиво!!
|
|
| |
oleksiy11 | Дата: Четвер, 13.12.2007, 22:28 | Повідомлення # 6 |
Професіонал
| Інколи нехочиться говорити красиво вживаючи прицому "карколомні" слова
Звiдкiль вiтри iсторiї гудуть- Чито iз Заходу, чи просто десь iз Сходу? Iз Кобеляк гудуть, Iз Кобеляк гуде той вiтер неспокiйний. Колись вiн сам за все промовить слово, Колючий, неминучий i постiйний Skype - olekciy11
|
|
| |
Grey | Дата: Пятниця, 14.12.2007, 00:33 | Повідомлення # 7 |
Лікар
| Користуюся обома мовами приблизно одинаково ( одна з причин - дружина-росіянка ).
"Вера же есть осуществление ожидаемого" (Евр 11:1).
|
|
| |
Samoswal | Дата: Вівторок, 18.12.2007, 00:43 | Повідомлення # 8 |
KinoMEN
Репутація: 36
| На жаль у російсько - мовних містах (навіть у Полтаві) з місцевими жителями користуюсь російською, але ріднішою є все ж таки україньська. Я важаю, що проблема мови в Україні зайва і ця тема повинна бути закритою. Ми не є партією регіонів, яка на цьому заробляє свою підтримку(голоси). Ми - українці. І мова тут не є аспектом для суперечень(які можуть розпочатись).
I'm the best damn thing that your eyes have ever seen
Повідомлення відредагував Samoswal - Вівторок, 18.12.2007, 00:47 |
|
| |
premium | Дата: Вівторок, 18.12.2007, 11:28 | Повідомлення # 9 |
Досвідчений
Репутація: 12
| Quote (Samoswal) На жаль у російсько - мовних містах (навіть у Полтаві) з місцевими жителями користуюсь російською цього я не розумію!як можна в місті, де понад 70% вважає українську мову рідною, розмовляти з місцевими російською, коли ваша рідна українська. Добавлено (18.12.2007, 11:28) --------------------------------------------- ще можна зрозуміти, коли з ввічливості (односторонньої) розмовляти з немісцевими, тобто росіянами, російською.
"Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову" © Ліна Костенко Посміхнись :)
|
|
| |
Оксана | Дата: Вівторок, 18.12.2007, 22:19 | Повідомлення # 10 |
Досвідчений
| premium, я не вірю що є росіяни, які зовсім не розуміють українську! тим паче якщо це наші гості і знаходяться вони в "українському райцентрі", навпаки, наша мова їм дуже подобається
|
|
| |
Grey | Дата: Вівторок, 18.12.2007, 22:30 | Повідомлення # 11 |
Лікар
| Quote (Оксана) я не вірю що є росіяни, які зовсім не розуміють українську! Моя дружина-росіянка по телефону із своєю мамою розмовляє на українській мові, а свою рідну російську вже знає гірше за мене - нащадка старовинного козацького роду!
"Вера же есть осуществление ожидаемого" (Евр 11:1).
|
|
| |
Оксана | Дата: Вівторок, 18.12.2007, 22:31 | Повідомлення # 12 |
Досвідчений
| Оце по-нашому!!!
|
|
| |
MacWin | Дата: Середа, 19.12.2007, 02:58 | Повідомлення # 13 |
Новачок
Репутація: 1
| Quote (Оксана) я не вірю що є росіяни, які зовсім не розуміють українську! а чи знаєш ти українців, які не розуміють російської? з поляками легше порозумітися українською, ніж російською. до речі, в "російсько-мовних містах" люди, що розмовляють російською, в той же час можуть розмовляти українською набагато краще ніж в "україно - мовних райцентрах". Не факт, що не вміють. Навіть можуть ще знати інші мови. Просто так склалося.
|
|
| |
Оксана | Дата: Середа, 19.12.2007, 07:24 | Повідомлення # 14 |
Досвідчений
| Quote (MacWin) до речі, в "російсько-мовних містах" люди, що розмовляють російською, в той же час можуть розмовляти українською набагато краще ніж в "україно - мовних райцентрах". Не факт, що не вміють. Навіть можуть ще знати інші мови. Просто так склалося. От і цікаво мені чому так складається. Виходить що розмовляти вміють, живуть на Україні, а мову у повсякденному спілкуванні не використовують. Що заважає?
|
|
| |
oleksiy11 | Дата: Середа, 19.12.2007, 07:54 | Повідомлення # 15 |
Професіонал
| Цікавий приклад мій дядько живе на Камчатці а українською володіє мабуть краще ніж я хоча приїздить в Україну раз на два роки
|
|
| |