Чи розмовляєте Ви українською і де її вживаєте?
|
| | |
Samoswal | Дата: Четвер, 20.12.2007, 00:37 | Повідомлення # 16 |
KinoMEN
Група: Продвинуті
Репутація: 36
Статус: Offline
| Quote цього я не розумію!як можна в місті, де понад 70% вважає українську мову рідною, розмовляти з місцевими російською, коли ваша рідна українська А от так і можна! Коли ти завжди чуєш в маршрутках " на сенной, геофизика". Або в магазинах, де я завжди чую російську, тоді мені здається, що місцеве населення, можливо і вважає рідною українську, але чомусь нею не користується. Ще раз повторюю, що мовне питання - це не привід для суперечок. Кожен українець розуміє нашу мову!
I'm the best damn thing that your eyes have ever seen
Повідомлення відредагував Samoswal - Четвер, 20.12.2007, 00:55 |
|
| |
premium | Дата: Четвер, 20.12.2007, 11:44 | Повідомлення # 17 |
Досвідчений
Репутація: 12
| Саме здається, а насправді Ви соромитесь рідної мови. Інакше я це пояснити не можу, в мене жодних комплексів не виникає, не залежно, в Тернополі я чи в Сімферополі, всюди розмовляю лише рідною мовою і не підлаштовуюсь під окупанта. Добавлено (20.12.2007, 11:44) ---------------------------------------------
Quote (Оксана) От і цікаво мені чому так складається. Виходить що розмовляти вміють, живуть на Україні, а мову у повсякденному спілкуванні не використовують. Що заважає? заважає комплекс меншовартості. Переходить на російську - точно є комплекс, не переходить - скоріш нема. Це я про українців, а росіяни звикли до зверхності, відповідно вони майже ніколи не переходять на мову місцевого населення, що в Україні, що в Прибалтиці ...
"Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову" © Ліна Костенко Посміхнись :)
|
|
| |
Оксана | Дата: Пятниця, 21.12.2007, 20:23 | Повідомлення # 18 |
Досвідчений
Репутація: 16
| Quote (premium) Саме здається, а насправді Ви соромитесь рідної мови. Соромляться не мови, а місцевого суржика, його звучання. Про комплекс "меншовартості" абсолютно згодна. Цікаво тільки де в нього "ноги" виросли. І коли його переможуть.
Повідомлення відредагував Оксана - Неділя, 23.12.2007, 13:43 |
|
| |
premium | Дата: Неділя, 23.12.2007, 13:48 | Повідомлення # 19 |
Досвідчений
| Quote (Оксана) Соромляться не мови, а місцевого суржика, його звучання. це вам росіяни сказали, що ваша мова погано звучить? суржик також різний буває, коли людина всюди розмовляє так, як і в себе вдома (з того, що я чув) - це гарно звучить, а от коли починає підлаштовуватись під російське оточення, вставляє російські слова, а всеодно українську вимову не приховати - тоді дійсно виходить гидота.
"Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову" © Ліна Костенко Посміхнись :)
|
|
| |
Фиби | Дата: Середа, 26.12.2007, 19:23 | Повідомлення # 20 |
Професіонал
Репутація: 18
| не знаю.Я як розмовляю суржиком так і буду...Хоча прагну розмовляти чистіше
Життя одне,живіть днем!!!!! Проживи життя так,щоб на горі сказали:"ОГО"
|
|
| |
ivan | Дата: Неділя, 20.01.2008, 16:05 | Повідомлення # 21 |
Бувалий
Група: Модератори
Репутація: 14
| Я вважаю, що розмовляти українською умовою повинен кожний українець. Мене дуже бентежить той факт, що у великих містах молоді хлопці і дівчата не знають української мови. Як вони говорять - це " не понтово". Я навпаки вважаю, що людина, повинна спочатку в повній мірі володіти своєю рідною мовою, а потім всіма іншими, в т.ч. і "понтовими".
Не забуваємо ставити "+" якщо комусь допоміг !
|
|
| |
premium | Дата: Понеділок, 21.01.2008, 11:12 | Повідомлення # 22 |
Досвідчений
| Quote (Samoswal) А от так і можна! Коли ти завжди чуєш в маршрутках " на сенной, геофизика". а Вам не знайома ситуація (у вагоні, в черзі ...), коли хтось починає розмовляти українською і виявляється, що всі навколо україномовні, хоча до того, незрозуміло з якої дурі, між собою розмовляли ламаною російською?
|
|
| |
PsevdoNimB | Дата: Неділя, 27.01.2008, 19:35 | Повідомлення # 23 |
Досвідчений
Репутація: 28
| Чи розмовляєте Ви українською і де її вживаєте? Пєрвую часть вапроса нє понял (плоха знайу ізык), паетаму начну атвечать са втарой. де її вживаєте? как і бальшинство любітілей вживать єйо радімую, вживаю на пріроде, в барє, на кухнє. Хотя, мнє кажецца, шта про ето я должен пісать в тємє про алкагольния напіткі. Добавлено (27.01.2008, 19:35) --------------------------------------------- карочі... де наливають, там і вживаю
|
|
| |
ivan | Дата: Четвер, 21.02.2008, 01:19 | Повідомлення # 24 |
Бувалий
| PsevdoNimB, я від Вас такого не очікував !!!!
|
|
| |
Шкарбан | Дата: Четвер, 21.02.2008, 05:09 | Повідомлення # 25 |
депутат Полтавської обласної ради
Репутація: 6
| Quote (Фиби) Я як розмовляю суржиком так і буду...Хоча прагну розмовляти чистіше І правильно робите бо суржик і місцевий діалект це ознака належності до місця проживання. Пристосовуватися до офіційної української мови потрібно не з примусу а від серця. А змінювати її за політичною коньюктурою взагалі бред. Головне щоб оточуючі Вас розуміли.
|
|
| |
PsevdoNimB | Дата: Четвер, 21.02.2008, 08:37 | Повідомлення # 26 |
Досвідчений
Репутація: 28
| ivan, я жартую просто я вважаю дану тему (на Україні) навіть не те, що менш розумнішою, ніж тему "Рахуємо до мільйона", а просто навіть образливою до нашого духу. Піднявши дану тему, ми автоматично погоджуємося з нашою слабкістю. От я і прикалуюсь.
|
|
| |
Оксана | Дата: Пятниця, 22.02.2008, 22:14 | Повідомлення # 27 |
Досвідчений
Репутація: 16
| А в мене питання до ivan. Чому Ви, створивши тему "Допомога..ОГО", відповідаєте M@VEK_L1M1Tу російською? Ви думаєте, що він не зрозуміє української мови, чи автоматично спрацьовує правило: "Запитують російською - відповідаю російською"??
Повідомлення відредагував Оксана - Субота, 23.02.2008, 21:15 |
|
| |
vik | Дата: Субота, 23.02.2008, 02:01 | Повідомлення # 28 |
Новачок
Репутація: 3
| Quote (Оксана) Соромляться не мови, а місцевого суржика, уявіть, що виступаєте перед аудиторією (багато людей). Суржиком - соромно (мови не знаю), українською - важко (знову ж таки мови не знаю), російською - та наче і можу, так я ж українець...(!!!!) .... проблемка.... коли нам з телефонної трубки говорять російською - ми відповідаємо (може і ламаною) російською. чому?.. У мене виникла думка, а може це наша ввічливість? Якби говорили англійською (при умові, що ми її знаємо) - ми ж відповідали автоматично теж англійською? Аналогічно в "русифіцированих" містах. Ми ж розумні, знаємо мови, а вони, можливо і ні. І ми з ввічливості переходимо на їхню мову, щоб вони нас зрозуміли. А на якій мові ви думаєте?
|
|
| |
Grey | Дата: Субота, 23.02.2008, 06:53 | Повідомлення # 29 |
Лікар
Репутація: 15
| Quote (vik) А на якій мові ви думаєте? Саме це питання лежить в основі визначення рідної мови людини. А як бути дітям, у яких батьки різних національностей?
"Вера же есть осуществление ожидаемого" (Евр 11:1).
|
|
| |
ivan | Дата: Субота, 23.02.2008, 10:38 | Повідомлення # 30 |
Бувалий
| Quote (Оксана) Чому Ви, створивши тему "Допомога..ОГО", відповідаєте M@VEK_L1M1Tу російською?Ви думаєте, що він не зрозуміє української мови, чи автоматично спрацьовує правило: "Запитують російською - відповідаю російською"?? Я думаю що він чудово зрозуміє просту українську мову. Але є технічні терміни, які відомі більшості відвідувачів форуму на російській мові ( адже україномовних сайтів в Інтернеті дуже мало), тому я намагаюсь донести до людей інформацію тими словами , які вони знають і чули. Уявіть собі ситуацію, що людині потрібна допомога, а я їй пишу словами, значення яких вона спочатку буде шукати, а потім лише зрозуміє мою відповідь. Може таке вийти, що допомога вже буде і не потрібна. ;) Добавлено (23.02.2008, 10:38) --------------------------------------------- Крім того Оксана, Ви також деякі свої повідомлення пишете російською мовою. Хотілося і від Вас почути відповідь - чому ?
Повідомлення відредагував ivan - Субота, 23.02.2008, 10:35 |
|
| |
|