Четвер, 25.04.2024, 02:50
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Січень » 4 » «ГОРБИЛЯКИ» вже в минулому



    «ГОРБИЛЯКИ» вже в минулому
    17:47
    Є такий відомий, аж до банальності, вислів про дороги, як артерії країни. Він хоча й не оригінальний, але правильний. Особливо в сучасній Україні, в якій різко зросла кількість автомобілів та їх вантажопідйомність. І вдень, і вночі вони мчать по українських дорогах, везучи пасажирів, а то й багатотонний вантаж.
    Одна із таких артерій проходить через Кобеляцький район. По своїй наповненості вона майже не має собі рівних. Хіба що по магістралі Київ-Харків рухається аналогічний по інтенсивності автомобільний потік. Та до недавнього часу була та «кровоносна судина» продірявленою. Особливо в районі самого міста Кобеляки. Через просто жахливий стан доріг райцентру водії, особливо «далекобійники», називали містечко виключно «Горбиляками».
    Не можна сказати, що Кобеляцька міська рада нічого не робила, щоб «залатати» ту «артерію». Але роботу ту ніяк, окрім як «латанням» назвати було неможливо. 150 тисяч – це ті кошти, які влада міста витрачали на ремонт кобеляцьких доріг протягом року. І, для порівняння 1600 тисяч, тобто більше, аніж півтора мільйони. Саме стільки було потрачено на ремонт окремих дільниць вулиць Шевченка, Червоноармійської, Фрунзе, Дніпропетровського шосе за два передноворічні тижні. Звичайно ж і результат такої величезної роботи від щорічного міськрадівського латання видно. Що там порівнювати, якщо лише нових знаків встановили близько семи десятків. Між іншим, кожен з них із встановленням коштує більше чим п’ятсот гривень.
    Як і будь-яка радісна подія, тим більше така, що сталася перед Новим роком, прийняття відремонтованої дороги в експлуатацію відбувалося урочисто, з перерізанням стрічок та вітальними промовами. Що ж, справа зроблена добра і велика, то її не гріх і відзначити. Шкода лише, що чиновники з облдержадміністрації, перейнявши у когось погану звичку (від редакції: не здогадуєтесь - у кого?) запізнюватись, так і не навчились при цьому хоча б вибачатись. Напевне, люди, які і ремонт якісний зробили, і майже годину в очікуванні «високих гостей» мерзлим на це заслужили. Та не згадуватимемо про погане. Зрештою, то була єдина ложка дьогтю у святковий бочці меду.
    Того дня громаду вітали заступник голови облдержадміністрації Сергій Ясинський, заступник голови облради Петро Ворона, депутат облради Анатолій Шкарбан, голова райради Володимир Жуков і заступник голови РДА Михайло Лещук. Справжнім же господарем свята став міський голова Олександр Ісип. Він наголосив, що відтепер в цілому позитивний імідж Кобеляк не псуватимуть вщент розбиті транзитні дороги. І в жартівливому тоні закінчив свою промову: «Руда Мишка, господарка 2008 року, тепер безперешкодно пересуватиметься Кобеляками».
    Роман Гнатенко, начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області, був у своєму виступі особливо багатослівним. Для початку він привітав всіх шляховиків, які брали участь у ремонті і нагородив їх спеціальними грамотами. Особливо відзначив робітника, який навіть йому не дозволив виїжджати на тільки-но відремонтовану ділянку дороги. В іншій частині свого виступу керівник наголосив, що різко посилить вимоги до якості обслуговування доріг. При цьому суворо подивився в бік співробітників «Райавтодору». Згадав Роман Гнатенко і «дітлахів», які в період статевого дозрівання нищать все, що під руку потрапить. І попрохав міську владу особливо пильнувати за дорожніми знаками. (Від редакції: як в око дивився. Вже через два дні «дітлахи» почали знаки нищити).
    Єдиним несподіваним гостем на святі був Микола Приймаченко, міський голова Красноармійська Донецької області. Привітавши всіх присутніх із приємною подією, він висловив задоволення від того, що тепер з Донецька до Полтави їхати буде швидше і комфортніше.
    Грамотами міської ради за вагомий внесок у проведення ремонтних робіт були відзначені Микола Хлистун, заступник начальника Кобеляцького цеху електрозв’язку №14, Юрій Тагадюк, директор ККП «Водоканал», Володимир Слісаренко, директор «Міської сервісної служби», Андрій Федоренко, інспектор ВДАІ по обслуговуванню Кобеляцького району. Подяку оголосили голові Кобеляцької РДА Олегу Решетилу та вже згадуваному Роману Гнатенку.
    А після перерізування символічної стрічки всі присутні змогли почастуватися смачнючою кашею і гарячим чаєм. По сто грамів не наливали. Щоб правила дорожнього руху не порушувати.


    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1001 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    04.01.2008
    1. Анатолій (Tolya) [Матеріал]
    За знаки "дітлахам" би рученята повідривав!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! angry


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net