Четвер, 28.03.2024, 15:47
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3483
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1108
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2731
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5532
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Травень » 8 » ДАІ за взяття скутерів на облік



    ДАІ за взяття скутерів на облік
    16:46
    Відділення Державної автомобільної інспекції з обслуговування території Ко-беляцького р-ну повідомляє, що в м. Кобеляки та інших населених пунктах району склалось вкрай незадовільне становище у питаннях безпеки дорожнього руху, аналіз аварійності показує, що погіршився стан аварійності за участі та з вини осіб, які керують мопедами, скутерами, велосипедами. Так, на території обслуговування на даний час сталось 11 дорожньо-транспортних пригод за участі вищевказаної категорії учасників дорожнього руху, в яких травмовано 8 чоловік, 5 осіб загинуло. З них:
    1) водій скутера « ХОНДА» (об’єм двигуна до 50 см куб.) Б., жінка, 36 років. В Кобеляках, на вулиці Шевченка порушила правила маневрування (здійснила поворот ліворуч з правого крайнього положення, при цьому не надала переваги в русі легковому автомобілю, що рухався в попутному напрямку, чим допустила з ним зіткнення, сама отримала легкі тілесні ушкодження.
    2) водій скутера «ДЕФІАНТ» (об’єм двигуна до 50 см куб.) Ч., жінка літнього віку, 67 років, в Кобеляках на перехресті вулиць Московської і Калініна, рухаючись по другорядній дорозі, порушила вимоги правил проїзду перехрестя, не надала переваги в русі, внаслідок чого допустила зіткнення з легковим автомобілем державної служби охорони, в результаті чого загинула на місці пригоди.
    3) водій велосипеда Д., 42 роки, в Кобеляках, на мосту через річку Кобелячок раптово виїхав на проїжджу частину дороги, чим створив аварійну ситуацію для автомобіля «ВАЗ 2101», який з технічної точки зору не зміг уникнути наїзду на вищевказаного громадянина, останній помер в лікарні від отриманих травм.
    4) в Кобеляках на перехресті вулиць Шевченка та Пушкіна водій водій скутера «ЯМАХА» (об’єм двигуна до 50 см куб.) А., 17 років, не надав переваги в русі мотоциклу, що рухався по головній дорозі (вул. Шевченка), внаслідок чого допустив з ним зіткнення, водії отримали легкі тілесні ушкодження.
    5) в Кобеляках на вулиці Шевченка водій скутера «ХОНДА» (об’єм двигуна до 50 см куб.) М., 24 роки, допустив наїзд на вантаж-ний автомобіль, який стояв на узбіччі, внаслідок чого отримав перелом ноги та струс головного мозку.
    6) в с.Бутенки водій скутера «ЯМАХА», Б., 19 років, не впорався з керуванням, внаслідок чого допустив падіння зі скутера та отримав тілесні ушкодження у вигляді зчісування шкіри та струсу головного мозку.
    7) водій скутера «ІСУЗІ», Б., 26 років, не мала при цьому навичок водіння даного механічного засобу, і під час навчальної поїздки допустила падіння, внаслідок чого отримала тілесні ушкодження у вигляді зчісування шкіри та струсу головного мозку.
    8) в смт.Білики на вулиці Полтавській водій скутера «ХОНДА» С., 20 років, керував ним без увімкненого світла фар, внаслідок чого допустив наїзд на пішохода, який в цей час ішов по краю проїжджої частини в попутному напрямку.
    9) водій скутера «ДЕЛЬТА», К., 51 рік, перебуваючи в нетверезому стані, допустив падіння з даного транспортного засобу, чим наніс собі тілесні ушкодження у вигляді зчісування шкіри та струсу головного мозку.
    10) водій моторолера-скутера К., 16 років, в с.Солошино не надав переваги в русі мотоциклу, що рухався по головній дорозі, внаслідок чого допустив з ним зіткнення, водій мотоцикла та пасажир скутера, отримавши травми, несумісні з життям, померли на місці пригоди.
    11) водій скутера «ІСУЗІ» К., 33 роки, перебуваючи в нетверезому стані, в смт. Білики допустив наїзд на перешкоду (стовп), в результаті чого отримав травми, несумісні з життям і помер в лікарні.
    Передує порушенню правил дорожнього руху водіями даної категорії те, що водії даної категорії не знають, а хто знає - ігнорують вимоги правил дорожнього руху, що забезпечують безпеку руху. Особливо неповнолітні діти, молодь, люди похилого віку.
    Відділенням ДАІ з обслуговування території Кобеляцького району на попередження аварійності та запобігання травматизму 1 травня поточного року було проведено профілактичне відпрацювання населених пунктів Кобеляцького району, в ході якого було виявлено та затримано для проведення перевірки відповідних документів на законність придбання та користування 30 скутерів, якими керували неповнолітні, молоді матері, які перевозили своїх дітей з порушенням вимог правил дорожнього руху, молодь та інші вікові верстви населення. Дані скутери мають ряд несправностей гальмівної системи, світлових приладів, водії не знають загально-відомих норм поведінки на дорозі, чим створюють аварійні ситуації.
    В Кобеляцькому РВ ГУМВС України в Полтавській області на сьогоднішній день зареєстровано 14 випадків викрадень скутерів, з яких розшукано та повернуто власникам лише 4.
    Розшук даного виду транспортних засобів ускладнюється безконтрольністю продажу та відсутністю документів (технічного паспорта, керівництва по експлуатації, гарантійного талона від заводу-виробника).
    На сьогоднішній день за порушення ПДР особами, що керують транспортними засобами, обладнаними двигуном з робочим об’ємом до 50 см. куб., велосипедами, а також водіями та іншими особами, які користуються шляхами, штраф, передбачений ст. 127 ч.2 КУпАП України, розміром 3.40грн.- 8.50 грн., не впливає на підвищення дисципліни на дорозі. Та навіть таку суму практично неможливо стягти з порушника в зв’язку з відсутністю важелів дії на нього з боку Державтоінспекції, тобто водії зазначеної категорії грубо ігнорують вимоги працівників міліції про зупинку, не зупиняються, створюють конфліктні ситуації та інше.
    Все це негативно впливає на стан безпеки дорожнього руху, в зв’язку з цим пропонуємо Вам з метою поліпшення стану безпеки дорожнього руху та зниження аварійності на автомобільних дорогах Кобеляцького району та збереження життя і здоров’я громадян, дотримання учасниками дорожнього руху Правил дорожнього руху, на рівні районної ради та селищних, сільських рад народних депутатів та їх виконавчих органів, виконуючи вимоги Указу Президента України « Про невідкладні заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху», зважаючи на викладене, а також на те, що згідно Конституції України, Закону України «Про органи виконавчої влади», Закону України «Про дорожній рух», положень Правил Дорожнього руху прийняти невідкладно відповідні рішення згідно чинного законодавства про впорядкування обліку транспортних засобів об’ємом до 50 см куб, здійснення навчання (проведення курсів) водіїв мопедів, велосипедів, гужового транспорту, погоничів тварин.

    ПРОПОНУЄМО

    Районній Раді, селищним і сільським радам прийняти наступні рішення:
    1. Здійснювати заходи по формуванню негативної громадської думки про громадян, які порушують правила дорожнього руху.
    2. Згідно Закону України «Про дорожній рух», та Правил дорожнього руху (пункт правил 6.1. Для водіїв мопедів і велосипедів місцевими органами виконавчої влади може бути встановлена картка, в яку заноситься інформація про водія і яку водії мопедів чи велосипедів у такому разі повинні мати при собі) ввести на території Кобеляцького району обов’язковий облік механічних транспортних засобів.
    3. Сприяти створенню на території селищної або сільської рад народних депу-татів організацій для надання платних послуг, пов’язаних з підготовкою та навчанням правилам дорожнього руху різних соціально-вікових груп населення, та заборонити керувати на території Кобеляцького району мопедами, велосипедами, гужовим транспортом без даного свідоцтва про вивчення правил дорожнього руху.
     4. Заборонити керування транспортними засобами (мопедами, скутерами) на території Кобеляцького району без мотошолома, медичної довідки про можливість керування механічним транспортним засобом, мати при собі паспорт громадянина України.
    5. В межах своєї компетенції встановити накладення адміністративного стягнення у сфері дорожнього руху та його безпеки на всіх учасників дорожнього руху, яке б впливово діяло на дисципліну учасників дорожнього руху.
    6.Вийти з пропозиціями до голови Кобеляцького районного суду щодо накладення максимальних стягнень за порушення правил дорожнього руху, а в статтях, що передбачають позбавлення права на керування транспортними засобами, приймати рішення щодо позбавлення такого права.

    Капітан міліції В.В.Голтвянський
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1905 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 2
    14.05.2008
    2. PROSPERO (PROSPERO) [Матеріал]
    Поки що це пропонування, а чого зараз "чинять" за відсутність документів, які ще самі не розробили (або за те що їдеш на "контрабандному" скутері) %)

    08.05.2008
    1. Сашко (Саруман) [Матеріал]
    Об’єм циліндра не 50, а 49 куб.см. :D
    Якби 50, то вже б права водія потрібні були. %)


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net